torsdag 31 januari 2008

Telefonstrul

Min jobbmobil fyllde 1 år för ett par veckor sedan och det är nästan så man börjar "ana ugglor som får kläder" när telefonen börjar jäklas så fort garantin går ut...
Hade det varit en dator så hade jag trott den fått virus, fungerade långsamt och "hängde" sig och krävde omstarter som värsta windows Vista-burken. Jag ringe och frågade växeln i Hudiksvall om tips men tjejen som jag pratade med sa bara "plocka ut en ny telefon, blir inte mycket dyrare". Sagt och gjort, nu är det en SonyEricsson P1i som gäller, får se om denna håller längre...

onsdag 30 januari 2008

Fint besök från Hofors

Idag blev det lite kontorsarbete på morgonkvisten sedan kom morbror Hans och kusin Linn på besök (plus mor och far), jag glömde ta kort men jag lovar ordna ett under kvällen. Måste ta kort på Linn eftersom jag lovade hjälpa henne med jobbsökande. Får ordna en länk till hennes CV *skratt* Lunch tillsammans med en kollega från Hofors som heter Alf Persson på Järnvägs, där träffade vi Lena Andersson och Anita Rohde som är lokala kollegor. Trevligt värre!

Alf är försäljningschef på företaget Itell i Hofors och dom är intresserade av Ljusdal, förutsättningar för etablering, samarbetspartners, kunder osv. Så jag tog med Alf till Närljus och ett möte med VD Lars Forslöf där vi gick igenom på vilka sätt Närljus kan hjälpa till. Sedan tog vi en runda till Clara Vallis, Nordisk nummerupplysning (bilden ovan) och TP Tech, alltså före detta 24Help. På bilden syns min före detta chef Lasse Isaksson till vänster, Lasse är nu personalchef på NNU. Mannen bredvid är med andra ord Alf. På TP Tech hade vi ytterligare ett bra möte med dess personal/platschef Fredrik Tofilovski.

måndag 28 januari 2008

Snitt på 35 besökare om dagen

Jag la till en räknare på bloggen för 14 dagar sedan och har otroligt nog redan passerat 500-strecket. Undrar vad det är för folk som läser detta, kan ni inte lämna lite kommentarer så man vet vilka Ni är? Några få av Er vet jag om men långt ifrån 35 per dag. Roligt är det i alla fall, man kanske ska marknadsföra bloggen så det ökar lite till.

Dagen var upp och ned skulle man kunna säga, positivt att BUN-ordförande "kröp till korset" och bad så mycket om ursäkt för sitt mindre genomtänkta mail i fredags. Ett möte som inte gick som jag hoppats gällande det nya servicehusbolaget, fortsättning följer dock. Lunch med mor och far på Järnvägs hanns också med, tydligen kommer morbror Hans upp och hälsar på ett par dagar i veckan. Då han bor på Öland så ser man inte honom så ofta, tror en av mina kusiner kommer med också, hoppas på det i alla fall.
Kommunfullmäktige ikväll och jag slutar aldrig förvånas över hur vissa ledamöter verkar älska ljudet av sin egen röst. Att man dessutom totalt tappar fokus och leder in debatten på helt andra saker än vad som står i handlingarna är sjukt tröttsamt. Inget som underlättar rekrytering till dom politiska partierna direkt.

torsdag 24 januari 2008

HAHAHA

Bodde jag i Jönköping skulle jag skaffa en sån här skylt och ha på dörren.
(den nedre alltså)

Bra smak på det här stället

Befinner mig på Eddie's sportbar (bowlingrestaurangen) i Ljusdal och har just beställt in middag då jag upptäcker att man har extremt bra smak här. Ni ser vad jag menar på bilden nedan.

Anledningen att jag är här är att vi ska ha månadsmöte med moderaterna i Ljusdals kommun ikväll. Nyheten om lokalen, utbildningsinsatser framöver och lite annat smått och gott ska avhandlas. Dessutom dom vanliga rapporterna från styrelser och nämnder men vi försöker hålla dom så korta som möjligt så vi får tillfälle att prata politik. Vi har chansen att öka än mer i den här kommunen i valet 2010 om vi sköter våra kort rätt, jag får rapporter dagligen från människor och företag/organisationer som är kraftigt missnöjda med nuvarande majoritet...

Att Mona Sahlin kastar ut Pär Nuder är inte förvånande men beklagligt, han och Ordförande Persson bidrog i ärlighetens namn till Alliansens seger i valet -06
Men är det som tidningarna skriver och hon tänker ersätta Nuder med Östros så spelar det ju ingen roll, båda är lika karismatiska som en vissen ormbunke och tillför NOLL förnyelse till Socialdemokraterna. Med andra ord: VÄLKOMMEN THOMAS ÖSTROS !

onsdag 23 januari 2008

Samhällsbyggnadsnämnd idag

Började dagen med att närvara på samhällsbyggnadsnämndens möte då det skulle pratas om simhallen i Färila där jag/vi har ett starkt engagemang. Tänkte faktiskt avvika efter den punkten (jag är "bara" ersättare i nämnden) men då en S-ledamot saknades så fick jag tjänstgöra hela dagen. Nu gjorde det ingenting då det var ett bra möte & jag hade inga andra möten inbokade idag förutom med min mailbox. Trevligt med möten där det är fler moderater än sossar också :-)
Alliansmajoritet med 8-3 idag, så skulle det vara jämt, oj vad effektivt arbetet skulle bli.


Bilden visar Mats Björk och Sven Arne Persson från renhållningen som gick igenom en hel del saker av intresse. Framförallt gillar jag att det (förhoppningsvis) kommer bli dyrare att vara klimatkorkad & billigare att vara klimatsmart i Ljusdals kommun.
Ta ditt ansvar & sortera dina sopor = billigare sophämtning & renare samvete
Strunta i ditt ansvar för miljön = svider i plånboken & dumstrut på
!

Sossarna gillar inte detta med att vi moderater har tagit täten i klimat/miljöarbetet i kommunen (landet i övrigt också för den delen) & det gör det bara ÄNNU roligare att driva dessa frågor. MODERATERNA DOM GRÖNA !!

torsdag 17 januari 2008

Se till att rösta på Tomas!

Har just varit inne och röstat på min kompis och kollega Tomas Tobé till årets homo/bi. Vore riktigt kul om han vann, det är han sannerligen värd efter sin insats på moderat-stämman inte minst men mest för att han är en så genomgod människa.
Så hjälp till nu! Här kan du rösta

En bild på Tomas från i somras när vi kampanjade på Ockelbo marknad,
mannen till vänster är Sandviken-moderaternas ordförande Janne Hultkrantz.

Ritning på nya M-lokalen

Så här ser alltså lokalen ut, vi ska undersöka möjligheten till dusch bredvid toaletten också. Har någon av er som läser detta möbler eller annat som ni vill skänka till frihetens väktare numero uno så hör av er till mig eller Mats Sundell tack.

onsdag 16 januari 2008

Skadeglädje visst men lika kul för det

Läste just följande på dn.se: "Socialdemokraternas plantskola är nu bara femte störst bland partierna - med färre unga medlemmar än Svensk Frimärksungdom"
Artikeln handlar om att dom politiska ungdomsförbunden tappar medlemmar, tragisk och ett hot mot vår framtida demokrati naturligtvis men jag tror det kommer att vända. Se bara på Muf Gävleborg som fördubblat medlemsantalet under 2007.
Läs hela artikeln här och observera att SSU's medlemsantal är 18,7 procent av MUF's.

Nya moderaterna i Ljusdal är inte längre "hemlösa"

Efter att vi tillsatt en "Vinna2010-grupp" med ansvar (som ni säkert redan räknat ut) att analysera valet 2006 samt arbeta fram en långsiktig strategi att vinna valen 2010-14 så kom denna grupp rätt snabbt fram till att vi måste ha en lokal.
Efter katastrofvalet 2002 så tog dåvarande styrelsen med ordförande Börje Bergström i spetsen det tråkiga men nödvändiga beslutet om att säga upp moderaternas lokal i Gamla Stan. Pengarna behövdes på annat håll och verksamheten blev direkt lidande av hyreskostnaden.

Så på gårdagens styrelsemöte med moderatföreningen togs beslutet om att vi ska sluta vara hemlösa, här till höger ser Ni en bild på ingången till lokalen. Jag lovar att lägga ut fler bilder vid ett senare tillfälle.

En sak till från styrelsemötet, vi bokade årsmötet till torsdagen den 21 februari klockan 19.00
Vi ska förhoppningsvis hålla till på
Statdshotellet och efter ordinarie årsmötesförhandlingar så äter vi gemensam middag, jag hoppas att just DU vill vara med, VÄLKOMMEN!

Eftersom jag nämnt MUF så kvoterar jag in SSU i det här inlägget också, efter en smått alkoholiserad virrpanna med namnet Anna (det rimmar hör Ni) som ordförande så tycker man att mini-sossarna borde tänka efter före när dom utnämner nya "pampar" men icke...
Ni har väl inte glömt Anna Sjödin som gjorde succé på Crazy Horse med rasistiska uttalanden och allmän "fighting spirit". Tobias Gerdås har i alla fall utsetts till ny kommunikationsombudsman (idiotisk titel) i SSU. Vem säger du då?
Jo Gerdås har tidigare varit i blåsväder efter att under valrörelsen 2006 på en blogg hängt ut borgerliga politiker som brottslingar. Han framställde bland annat Fredrik Reinfeldt som pedofil. Läs mer om sossarnas nya påläggskalv här, Tobbe låter som en värdig efterträdare till Mona... *ler*

måndag 14 januari 2008

Inte många rätt (men fler än helgens Harry Boy)

Kul att ha fel dom gånger det faktiskt blir som man vill, Zlatan vann Jerringpriset och inte Sanna Kallur. Helt i sin ordning, likaså att pappa Persson vann Årets ledare och Anja Årets kvinnliga idrottare. Tessan Alshammar är väl för kaxig för att gå hem i stugorna men jag gillar människor med attityd, speciellt tjejer med skinn på näsan. Fler Tessan åt folket tack!

Besviken är jag dock att världens bäste hockeyback och den bäste europeiska spelaren i historien inte kommer bättre än 6'a i omröstningen till Jerringpriset.
Lidström lider av lite "Sörenstam-symtom", hela världen är överens om att han är överlägset bäst i VÄRLDEN men tydligen är han inte bäst i Sverige.
(Jag vet att Annika vunnit 2 gånger men hon borde ha vunnit fler)
Högsta betyg till suveräne Peter Settman också, den killen är
Sveriges i särklass bäste programledare.

Zlatan Ibrahimovic - årets vinnare av Jerringpriset. Foto: SVT

På väg hem till Ljusdal

En trevlig helg har det varit, roliga krogar, trevliga mäniskor och allmänt lugnt och skönt. Nu bär det hem till kontoret för att förbereda inför KSAU imorgon plus styrelsemöte med moderaterna imorgon kväll. Ser fram emot att få slappa lite i soffan ikväll och kika på idrottsgalan, så här slutar det i dom "viktigaste" kategorierna om jag får bestämma:
(Fet stil = mitt val, kursiv = den jag tror vinner)
ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE
Therese Alshammar - Simning
Susanna Kallur - Friidrott
Carolina Klüft - Friidrott
Anja Pärson - Alpint

ÅRETS MANLIGE IDROTTARE
Mattias Ekström - Bilsport/Racing
Stefan Holm - Friidrott
Zlatan Ibrahimovic - Fotboll
Niclas Lidström - Ishockey

ÅRETS LAG
Bowlinglandslaget 3-manna - damer
Mixstafettlaget - Skidskytte
Stafettlag - herrar - Längdskidor
Svenska Fotbollslandslaget - herrar

ÅRETS PRESTATION
Therese Alshammar - Simning
Patrik Järbyn - Alpint
Carolina Klüft - Friidrott
Mustafa Mohamed - Friidrott

Jerringpriset lär väl gå till Sanna Kallur, den tjejen går hem i alla läger till skillnad från Zlatan som tyvärr många fortfarande tycker är för dryg. Båda är värdiga vinnare men jag håller på Zlatan!

fredag 11 januari 2008

På väg att hälsa på Calle i Stockholm

Produktiv dag, ordnat med anmälningar till 2 konferensen, kikat på moderat-lokal med Mats Sundell, rensat både skrivbord och mailbox, packat väskan, lunch, ägarmöte med Ljusdalshems styrelse och nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Kom fram till att jag behöver miljöombyte och jag tror direktör Ljus och jag kommer ha snudd på olagligt roligt i helgen.
*skratt*
Måste lägga in den bild som togs på mig igår, den ska ut på kommunens nya hemsida där jag tydligen ska få en alldeles egen sida att administrera. Inte för att jag tror det kommer bli någon rusning till sidan i fråga men alla sätt som gör att väljarna har det lättare att få kontakt med oss politiker är bra. Återkommer när den är redo för lansering. Jag är inte helt nöjd, ganska långt ifrån om jag ska vara ärlig men tjejen som tog bilden påstår att jag ser bra ut, vad tycker NI kära läsare? Duger detta?
(bakgrunden var min idé så den behöver ni inte kommentera)

torsdag 10 januari 2008

Lång dag

Som jag misstänkte igår så skulle min dagsplanering spricka idag.
Kom in till kontoret strax efter 7 för att hinna få undan lite innan kommunstyrelsens sammanträde 8.30, min förhoppning var att vi skulle vara klara med KS till lunch då vi hade rätt få ärenden på dagordningen. Nu har vi ju några ledamöter som tycker om att prata ofta, mycket och framförallt länge så vi blev inte klara förrän efter 15.30 *suck*
Hann iaf med en klassisk torsdagslunch på Järnvägs med mor och far, ärtsoppa och pannkaka. SMASKENS!

Den viktigaste nyheten idag är väl att vi äntligen fått en ny Landshövding i Gävleborg, tyvärr fel "färg" och ingen som jag har några större förhoppningar på men man ska inte döma någon på förhand. Den gamle migrationsministern Barbro Holmberg (s) utnämndes idag av Regeringen tillsammans med Lars Bäckström (v) och Chris Heister (m) till Landshövdingar.

Dagen fortsatte med att ringa de 7-8 människor som lämnat meddelande under gårdagen och bett mig ringa upp, det tog sin lilla tid. Det var frågor om allt från eventuella skolnedläggningar, en motion om att sälja alkohol på lantgård, pimpeltävlingar till lokalfrågor för Ljusdalsmoderaterna. Resten av kvällen blir till att förbereda nästa vecka då morgondagen är uppbokad fram till 14.00 Efter det så gör Stefan helg, jag behöver komma bort lite och återkommer på måndag.

onsdag 9 januari 2008

Kung Calle har gjort det igen

Av en ren slump "zappade" jag förbi TV4 exakt när världens bäste utrikesminister äntrade scenen i denna kreation. Carls dotter Gunnel till vänster om pappa ser måttligt stolt ut. *ler*
Hur som helst förgyllde ministern min kväll då jag höll på att skratta ihjäl mig.
Coolt gjort av en cool man är det hur som helst även om kavajen är bland det hemskaste jag sett.

Morgondagen ägnas åt kommunstyrelse och sannolikt några timmar i telefon. Har inte haft möjlighet att svara i telefonen idag och när jag ikväll kollade av röstbrevlådan så var det alldeles för många meddelanden för att man ska vara till freds med morgondagens tänkta planering...

tisdag 8 januari 2008

Inte i storform

Har sakta börjat återvända till verkligheten efter en längre ledighet över helgerna som ni kan läsa om längre ned i bloggen. Jag sprang på en av våra medlemmar som efterlyste ett schema för våra möten så han kunde planera in sina resor efter våra möten, tänk om alla var lika smarta som Christer Dahlberg :-)
Eftersom Lena Andersson skött den uppgiften med bravur senaste åren så är saken löst och våra medlemmar kan skriva ut schemat och sätta på kylskåpsdörren så dom inte riskerar missa ett möte, tror dom kommer bli än mer intressanta under 2008 faktiskt!

Sist måste jag ta upp en sak som 2 av mina kollegor också kommenterat på sina bloggar, Muf Gävleborgs vice ordförande Thomas Böhlmark och alla vår favvo-miljö-moderat Fia Arkelsten.
Sossarnas partisekreterare Marita Ulvskog....
Marita är så rolig att hon har fått en egen wiki-sida. Där hittar du bland annat hur hon jämför sigge-sigge-skandalen när Fp loggat in på s-intranätet med en våldtäkt. Valanlysen från 1976, "det kändes som en statskupp" finns också med. Mest förvånande är hennes valanalys efter valet 2006: "Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet." Det andas Bagdad-Bob. *skratt*
Bara välkomsthälsningen hon ger besökaren till hennes dagbok är underbar och platsar bland wiki-citaten: ”Vi socialdemokrater är ett stort parti, det största i Sverige, men det har inte gjort oss stöddiga”.
Humor på hög nivå, snacka om att leva i sin alldeles egna lilla värld.
(Jag måste erkänna att jag för tillfället är avundsjuk på Marita, skulle också vilja ha en alldeles egen fantasivärld att fly till ibland)

torsdag 3 januari 2008

Vinterutsikt från kontoret

Åter på kontoret efter en längre ledighet, dagen har tillbringats med att gå igenom post och mail. Inte alls lika "illa" som jag hade förväntat mig, ett par timmars effektivt arbete så var både postlåda och mailbox under kontroll.
Ett par julklappar stod också och väntade på mig, tack så mycket Ni som var vänliga nog att tänka på mig.