måndag 31 mars 2008

Kommunfullmäktige (Axel & Erik X 2, samtliga moderater)

Så här roligt har vi när klockan börjar närma sig 22 och vi är inne på ärende två av tjugofem...

Dryga två timmar tror jag debatten om Stenegård tog men det var det värt då "vår sida" fick igenom en återremiss i ärendet. Guldstjärna till Folkpartiets Bodil Eriksson som var lysande i debatten, påläst och med en lagom dos ironi vilket tilltalar mig. Jag tillhör ju den så kallade ironiska generationen.

Man kan inte annat än tycka synd om killen

Skrev fel OCR-nummer - får betala 229.000 kr igen
Skatteverket har hittills gett honom uppskov med betalningen, men nu har tiden gått ut och pengarna ska betalas in. Summan - 229.000 kronor - motsvarar dock en årsvinst för mannens företag och nu hotas han av konkurs. Vore oerhört synd om en företagare tvingas gå i konkurs på grund av ett enkelt misstag. Jag har själv gjort samma sak men med en betydligt mindre summa som jag dessutom fick tillbaka när jag upptäckte missen. Hoppas det löser sig på något sätt, jag håller tummarna.

En till lång dag

Franska spritjätten Pernod Ricard vann budstriden att köpa Vin & Sprit. Staten får 55 miljarder kr vilket är väsentligt högre än de 40 miljarder kr som nämnts i förhandsspekulationerna. Trevlig nyhet att börja dagen med tycker jag.

Dagen fortsate med beredning sedan ett mycket informativt möte med revisionsnämnden, många kloka människor i den församlingen. Efter det företagsbesök på Närljus där Östernäsområdet diskuterades, också det ett mycket bra möte som avslutades med god thailunchPen's matsalar. Nu har jag just haft möte med kommunchefen och ska snart iväg på styrelsemöte med Närljus. Sedan blir det förmöte med moderaterna innan kvällens kommunfullmäktige som jag gissar kommer pågå till framåt 22...

Med andra ord så är dagen fulltecknad, morgondagen ser inte ut att bli kortare den heller. När jag kikar i kalendern så är faktiskt hela veckan fulltecknad, möjligen att fredagen kan bli en mer normal arbetsdag.

Jag vill passa på att tacka alla er som var med på min födelsedagsfest på Järnvägs i lördags, helt otroligt trevligt! Undrar hur man ska toppa detta om 10 år? Eller varför vänta så länge förresten. *ler*

lördag 29 mars 2008

Spelat på trav

Igår satt jag och fikade med några politikerkollegor i kommunhuset och fick reda på att min kollega Sören Görgård (c) äger en travhäst och att den hästen skulle tävla på Bergsåker. Jag och det andra kommunalrådet Marit Holmstrand (s) bestämde oss för att satsa en slant på Sörens kuse. Sagt och gjort, Marit fick pengar och lovade spela vinnare/plats på Lucky Noon som hästen heter. Hur det gick?
Tja jag tycker namnet UNlucky Noon passat bättre, hästen kom åtta...

Inte för att opinionsmätningarna är så intressanta när vi befinner oss i en mellanvalsperiod men detta kan man ju fundera på vad det beror på. Socialdemokraterna fortsätter att backa i opinionen från sin tidigare toppnivå och har förlorat 266.000 väljare sedan januari.

Moderaterna i Ljusdal påverkar rovdjurspolitiken

Fick nyss ett mail från min kollega Margareta i Riksdagen. För några veckor sedan överlämnade jag i samband med ett rovdjursseminarium en skrivelse till Margareta som är riktad till miljöminister Anders Carlgren (c) och den moderata Riksdagsgruppen. Själva skrivelsen kan ni läsa HÄR. Kopierar in delar av mailet nedan.

Hej, jag har enl överenskommelse överlämnat er skrivelse om rovdjurspolitik till riksdagsgruppen och fått detta från Lisbeth. Intressant tycker jag, er skrivelse får spridning

Margareta B Kjellin
Riksdagsledamot (m) Gävleborg
___________________
Tack för inspel, jag tar med mig detta till Nordiska Rådets Grupp för rovdjursfrågor - en grupp jag leder och som har möte 14/4 i Stavanger.

Lisbeth Grönfeldt Bergman
Riksdagsledamot (m)
Trafikutskottet
Nordiska Rådet

fredag 28 mars 2008

IV programmet kan skrotas

Utbildningsminister Jan Björklund (fp) säger så här:
-"Gymnasiets individuella program har varit det svenska skolväsendets mest misslyckade insats. Man lägger ner miljarder kronor varje år i Sverige på att försöka lära 16–17-åringar att läsa och skriva när vi borde göra de insatserna redan i grundskolan"
Jag tycker att han överdriver lite men visst hade S skolpolitik fungerat så hade inte IV behövts i den form vi ser det idag. Till er som funderar vad individuella programmet är så erbjuds det till elever som inte klarar behörighetskraven (minst betyget godkänd i matematik, engelska och svenska).

Gymnasieutredningen föreslår alltså att gymnasiets individuella program ska läggas ner. Elever som efter nio år inte klarar behörighetskraven erbjuds i stället att gå ett extra, tionde år i grundskolan. Här blir jag dock lite skeptisk, en elev som är skoltrött är av förklarliga skäl inte intresserad av ÄNNU ett år i skolan om inte det extra året är individuellt anpassat efter just den elevens behov. Elisabeth Fernell heter en barnhabiliteringsläkare som skriver klokt på Svenskan i ämnet. Rubriken på artikeln tycker jag inte om, uttryck som "svagbegåvad" känns inte fräscht. Hur som helst ska jag läsa på utredningen mera innan jag säger bu eller bä.

torsdag 27 mars 2008

Ja vad ska man säga...

S-politiker jämför moderaterna och alliansen med nazisterna.
Läs själva, jag vet knappt vad jag ska skriva. Visst kan man ibland skriva saker som inte är genomtänkta till 100% på bloggen, det har jag också gjort men den här killen tar då priset.

Något positivt som avslutning på detta inlägg då.
"Den största reformen av svensk invandringspolitik på flera årtionden"
Ska bli spännande hur det gamla arbetarpartiet ställer sig till detta. Det har redan kommit kommentarer att oseriösa företagare kommer att utnyttja systemet med arbetskraftsinvandring. Jag tror det kommer att bli tvärtom. För om en asylsökande önskar ansöka som arbetskraftsinvandrare, då måste hon/han kunna visa upp ett anställningsantyg. Det minskar incitamenten att ta svarta jobb. Kombinerat med våra nystartsjobb och instegsjobb ökar möjligheten för fler att få stanna i Sverige och Sverige behöver fler människor, inte minst för att hjälpa till att ta hand om Pär Nuders berömda "köttberg" fyrtiotalisterna när dom blir gamla.

Detta är ingen politisk blogg

För dom som fått för sig att detta är en rent politisk blogg så kan jag meddela att så inte är fallet, denna blogg ska ses som en dagbok på nätet där dom som finner det intressant kan följa vad som händer i mitt liv (där politik av förklarliga skäl är en del). Det är dock inte någon "officiell moderatblogg" om det nu var någon som inbillade sig det. Kul att folk läser den är det oavsett så tack alla ni som skickar beröm och roliga mail!

Bara för att tala emot mig själv lite så kan jag kommentera Bodströms utspel om en svensk bojkott av OS-invigningen. Den frågan är riktigt svår för jag håller med honom när han säger att "Om Sverige som första land skulle markera på det här sättet skulle det ge ett enormt eko". Frågan är om ekot är värt det och om det får önskad effekt, alltså att diktaturen faller och Kina börjar ta dom mänskliga rättigheterna på allvar? Knappast troligt och en bojkott skulle rasera våra relationer med Kina för lång tid framöver vilket skulle skada vårt näringsliv och därmed jobben. Nej Kina skulle aldrig ens fått OS men nu är läget som det är och då tycker jag dom länder som deltar ska göra allt för att deras journalister mm lyfter fram dom problem som finns i Kina och den vägen tvingar den politiska ledningen att tänka om. En bojkott skulle också kunna få motsatt effekt gentemot det Kinesiska folket, man får ha i åtanke att befolkningen i Kina får den information staten ger dem och via Kinas enorma propagandamaskin så kan dom vända en bojkott till att "västvärlden är emot oss och vill det Kinesiska folket illa, nu sluter vi oss och står upp mot den onda västvärlden". Svår fråga detta utan tvekan.

onsdag 26 mars 2008

Mycket idag *pust*

Jobbig dag idag, många möten och en herrans massa mail att ta hand om. Allt från Stenegård till arbetsmarknadsråd till styrelsemöte med moderaterna ikväll. Därmed får ni nöja er med ett väldigt kort inlägg idag, kanske har mer tid ikväll efter Brasilien - Sverige (om jag hinner med att se matchen).

tisdag 25 mars 2008

Kalas

Smaskigt värre!

När jag kom hem hade systerdöttrarna Linnéa och Emelie
med hjälp av kompisen Elin ordnat barnkalas i mitt lilla kök...
Pappa Curt längst till höger.

Tycker Maud Olofsson är ute på fel spår

I Svenskan kan man idag läsa om att Centern lanserar ett förslag om att barnbidraget ska vara inkomstprövat. Om jag börjar med det positiva med detta så håller jag med om att ALLA bidrag ska granskas och verkligen genomlysas om dom verkligen fyller tillräckligt stor funktion eller om man kan använda bidragspengar till något bättre. Att systemet ska vara orättvist kan jag till viss del hålla med om man utgår ifrån att barnen inte väljer sina föräldrar och man ska ha lika möjligheter. Jag hörde nyss en mamma som intervjuades på P4 Gävleborg som sa att "det blir orättvist om man ska få olika bidrag, alla ska få lika för så har det alltid varit".

Mjo må så vara att det alltid varit så men LIKA har det aldrig varit och kommer så aldrig att bli eftersom vissa barn har föräldrar som tar väl hand om sin ekonomi och därmed kan ge mer till sina barn (sånt som kostar pengar alltså, inte kärlek för det kan alla ge obegränsat om man bara vill). Barn vars föräldrar inte har lika stabil ekonomi hamnar i ett b-lag och visst skulle ett behovsprövat barnbidrag sudda ut skillnaderna lite grann men det löser ju aldrig problemet i sig. Förstärk arbetslinjen istället och motivera människor att tjäna sina egna pengar istället för att lita till massa bidrag. Jag tycker Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag sammanfattar det bra när han inte vill frångå den svenska generella välfärdsmodellen.
– "Ett selektivt system ger signalen att det lönar sig sämre att arbeta och det ställer vi oss inte bakom". (Jag ser till min glädje att min egen partisekreterare är inne på samma spår.) Och nu kommer min slutpoäng som gör att jag tycker förslaget går bort fullständigt, jag anser att barnbidraget är just vad namnet antyder. Ett bidrag till BARNET, inte föräldrarna. Det är inte barnets "fel" om föräldrarna har vunnit 50 miljoner på Lotto och sätter in varenda krona av barnbidraget på ett konto som barnet får tillgång till när hon/han fyller 18. Orättvist?
Ja kanske men så ser världen ut och det kan inga bidrag i världen ändra på, behovsprövade eller ej...

Jäkla snorungar (en i alla fall)

Hittade följande text på MUF-Linus blogg: "Sedan har vi också ett födelsedagsbarn till helgen, Ljusdals oppositionsråd Stefan Andersson fyller 30 år. Jag avundas honom inte, ser dock fram emot kalaset! :-)" fnys* "Jag avundas honom inte", jag säger som Kjella Persson som ringde och grattade tidigare idag "Snart är du lika mogen och vacker som mig". Sug på den du Lajnus!

Har ärligt talat inte reagerat på att man idag passerar 30, känns inte som om 30 är den ålder det var för 20-30-40 år sedan. Då var man ju lite onormal om man inte gift sig och skaffat barn vid 30 men nu är det snudd på tvärtom. Tack och lov för mig för jag har inga som helst planer på att "yngla av mig" än. Giftemål finns inte på kartan ens, ringmärkning är för fåglar inte för Stefan.

Blev så illa tvungen att bjuda på kaffe och tårta ikväll i alla fall tydligen, folk är så otåliga av sig. Hade tänkt spara allt firande tills på lördag men tårta är ju gott så varför inte?

måndag 24 mars 2008

Nära nu...

När jag skriver detta så har jag 1 timme och 45 minuter lite drygt som "en kille i 20-årsåldern" (ja jag vet att det är LITE väl långsökt när man är 29 men men). Själva firandet spar jag tills på lördag då jag abbonerat Järnvägshotellet här i Ljusdal och alla som känner mig och vill vara med på middag och fest är välkomna att höra av sig men se till att göra det innan torsdag tack. Buffé från Mexicotrakten och billiga priser i baren utlovas samt världens bästa band Ständut Blakk på scen.
Time and Place
Start Time: Saturday, March 29 at 7:00pm
End Time: ???
Location: Järnvägshotellet
Street: Norra Järnvägsgatan
City/Town: Ljusdal, Sweden

söndag 23 mars 2008

"Låt bilägaren böta oavsett vem som kört"

Saker som detta får min liberala sida att gå i spinn.
"Om en fortkörare inte kan identifieras ska bilägaren betala en kännbar avgift för fartöverträdelsen. För att få ner de livsfarliga farterna på vägarna måste ett nytt sanktionssystem införas. Om en fartkamera registrerar en fortkörare ska bilägaren riskera en kännbar "fartöverträdelseavgift" oavsett vem som kört bilen."

Med andra ord så får JAG böter om jag lånar ut min bil till dig och DU kör för fort men det försvarar skribenten med att "Den aktsamme bilägaren förutsätts ha ett ägaransvar för hur fordonet brukas." Ja vad ska man säga...

I övrigt så har helgen varit mycket lyckad, massor av trevligt umgänge. Kan meddela att John "Farbror kärring" Forslund överlevde sin svensexa och han delade ut allt sitt påskgodis.

lördag 22 mars 2008

Snäll påskkärring

Citat Krister Sandkvist:
"Farbror kärring, kan jag få en choklad?"

Påskkärringen John

30-årskalas OCH svensexa på samma dag, tycker nästan synd om John... Men bara nästan!

fredag 21 mars 2008

torsdag 20 mars 2008

Insider om sjukskrivningar

Sitter och tittar på TV3's Insider och inser att jag inte heller varit sjukskriven sedan jag började som O-råd men förkyld har jag ju varit. Då är frågan om jag har "fuskat"?
Nej säger jag bestämt för jag har jobbat även fast jag haft en förkylning i kroppen, jag undviker naturligtvis att träffa allt för mycket folk för jag vill inte riskera smitta ned mina medmänniskor.

Nu innebär mitt uppdrag att man ska läsa en mängd olika handlingar och rapporter och är man lite "under isen" så passar det alldeles utmärkt att göra detta när man är snuvig. Jag kan dock lova att den dag jag är så sjuk att jag inte orkar göra någon som helst "nytta" så kommer jag sjukskriva mig. Efter ha sett programmet så känns det nästan som att man borde sjukskriva sig nästa gång man har lite feber bara för att undkomma misstankar om fusk men så tragiskt ska det väl inte behöva vara. Tycker hela diskussionen är löjlig, klart som korvspat att en riksdagsledamot kan jobba hemifrån fast hon/han är förkyld däremot kan jag väl finna det anmärkningsvärt att flera ledamöter inte haft EN sjukdag sedan början på 90-talet. Så länge tror jag inte att jag kan hålla mig tillräckligt frisk för att arbeta men man kan ju alltid hoppas... GLAD PÅSK ALLA !!!

Vackert väder

Blev lite halvtaskig bild ser jag men det får duga. Jag försöker motverka förkylning och få allt klart för lite påskledighet. Ska bli skönt att umgås med vänner och fira två kompisar som fyller 30 i helgen (själv har jag ju flera dagar kvar i "20-årsåldern"). Den ena kille har dessutom varit korkad nog att gå och gifta sig i hemlighet. Nu är det inte själva äktenskapet som var korkat för Alex är en superbra tjej men att göra det i HEMLIGHET!

Då får man vackert räkna med att svensexan blir sju gånger värre. Så John min gamle vän... just U wait...

onsdag 19 mars 2008

Förstärkt jobbsatsning för unga

Regeringen förstärker politiken för att få fler unga i jobb samtidigt som arbetet med att förbättra förutsättningarna för ökad sysselsättning inom tjänstesektorn fortsätter.

Förslaget innebär en kraftfull nedsättning och jämfört med tidigare ungdomssatsningar berörs nu alla under 26 år. Den nya avgiften bör enbart bestå av ålderspensionsavgiften samt en fjärdedel av de övriga avgifterna. Den totala arbetsgivaravgiften för unga blir 15,74 procent istället för 32,42 procent. Förslaget träder i kraft i januari 2009 och är väldigt positivt för Ljusdals kommun. Vi har flera tjänsteföretag där det jobbar många unga, med det här förslaget så ökar möjligheterna att fler unga får jobb i Ljusdal och inte behöver lämna kommunen pga brist på arbete. HÄR kan Ni se pressträffen med Maud Olofsson och Anders Borg.

Läste just en artikel skriven av Maria Wetterstrand där hon angriper smygreklamen i bloggvärlden. Maria är oroad över att den nya tekniken "skapar helt nya möjligheter för företag att manipulera konsumenter". Mp fortsätter med sin unkna syn på företagande och företagare, alla som driver företag är onda människor som lever på att lura andra verkar det som i Miljöpartiets värld...

Förbaskade förkylning

den här envisa förkylningen borde ge med sig snart men jag tror vi smittar varandra på jobbet, knappt en människa som är frisk. Var och varannat kontor står tomt. Apropå kontoret förresten, JÄTTEGRATTIS till Karin Boström som har blivit mamma till en söt liten tjej som ska heta Matilda. Grattis till pappa Per Höglund också så klart. Jag gillar namnet, det har attityd så jag tror det blir en tjej med skinn på näsan. HÄR kan ni kika på sötnosen!

Enayatullah Adel i Hofors öde är något som engagerar många så även mig, jag har skrivit på diverse listor och skulle vilja göra mer. Det är helt sjukt hur man kan komma på tanken att skicka tillbaka en ung kille som gör allt rätt och inte vill annat än att bo och leva i Sverige. MUF Gävleborg och MUF Dalarna gör vad dom kan för att förhindra utvisningen vilken jag stödjer till 100%

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande Niklas Wykman skriver ett öppet brev till migrationsminister Tobias Billström och alla moderata riksdagsledamöter om utvisningen av Enayatullah Adel. "Att utvisa Enayatullah Adel är oförenligt med de moderata idéerna." Läs hela brevet HÄR.

tisdag 18 mars 2008

Uppdaterat vår hemsida ikväll

För några veckor sedan så uppmärksammade Ljusdalsposten hur dåligt dom lokala partierna är på att uppdatera sina hemsidor, dom flesta hade inte uppdaterats sedan valet -06. Moderaterna var "minst sämst" om man nu kan skryta om det.
Hur som helst har vi tagit tag i det lite nu och jag har kollat igenom sidan ikväll och uppdaterat med lite smått och gott, mer är på gång. Bland annat har jag lagt in en ny bild som visar att det är Ljusdalsmoderaternas sida och ingen annan kommun. Tack Mia som tagit bilderna och tack Morgan som fixat till dom i photoshop. HÄR kan ni se resultatet av mina ansträngningar ikväll. Lägger in bilden här i bloggen också för jag tycker den vart så snygg!







Moderaterna bjuder in till samråd om den politiska förnyelsen
Som ett led i moderaternas förnyelsearbete har partistyrelsen tillsatt fem arbetsgrupper på områdena sjukvård, miljö, kommunpolitik, integration samt jobb, välfärd och kunskap. Gemensamt för alla grupperna är den öppna processen där alla får komma till tals. En viktig del i den processen är det samråd som nu påbörjas. Genom samrådet får alla förbund, föreningar, enskilda moderater och andra intresserade möjlighet att diskutera och ge synpunkter på förnyelsen av vår politik. Samrådet kommer att pågå under våren 2008 fram till och med nionde maj.

VILL DU HJÄLPA OSS?
Hör av dig i så fall, HÄR kan du ladda ned samrådsmaterialet.

Dagens uppmaning

Bra möte med ekonomichef Niklas Bremefors på morgonkvisten, beredning med dom andra råden, möte med Lasse Molin, bra lunch, massor av mail avklarade och på det hela taget en mycket produktiv dag än så länge. Ja just det, jag har också bokat en riktigt bra grej med Tomas Tobé men den är hemlig. Pressen kommer i alla fall att gilla det.

måndag 17 mars 2008

Janten i Sverige del II

Kommer ni ihåg ett inlägg jag skrev för ett tag sedan angående den svenska avundsjukan? (Om inte kan Ni läsa det HÄR)

Jag läste Liza Marklunds kloka artikel i Expressen om kritiken mot flera fackförbund. Hon ifrågasätter bland annat värdet av att vara medlem och Byggnads agerande i Vaxholmskonflikten. Hennes artikel har fått en sosse i Riksdagen att reagera. Peter Hultqvist som är ordförande för sossarna i Dalarna kallar henne för en "framgångsrik överklassdonna" som kan "kosta på sig lyxen att lämna facket".
Just det, även Liza Marklund har blivit lite för framgångsrik för vissa. Ack ja, Jante är i socialdemokratin personifierad...

Avslutningsvis kanske jag gör vissa besökare besvikna när jag härmed meddelar att jag inte kommer skriva en rad om det som stod i Ljusdalsposten i fredags i denna blogg. Anledningen är självklart att det är privat. Min före detta flickvän och jag mår båda bäst av att vårt privatliv behålls just PRIVAT.

onsdag 12 mars 2008

Kommer DU in på White Room?

"OM jag kommer in? Jag kommer knappt ut!"
Björn Gustavssons klassiska kommentar från Parlamentet har fått en ny innebörd. Det borde rimligen vara enklare att komma in på White room nu tack vare den nya entrén som den snälle lastbilschaffisen ordnade alldeles gratis. Läs mer HÄR.

Det börjar likna något

Köket är i princip klart, ny fin kaffebryggare, massor av muggar, bestick osv.

Med lite tur så får vi tillgång till en modernare konferensmöbel snart också, den vi har nu har sett sina bättre dagar. Färg och allt som behövs för att måla dom två större rummen står och väntar och på kvällens styrelsemöte beslutade vi att lördagen den 5 april blir en "fixardag" med spackling/slipning/målning plus lite allmänt pyssel. Lite gott att äta och dricka till alla frivilliga utlovas, hör av Er!

Sjukstugan Ljusdals kommun

Vaknade 5 imorse med ont i magen, begynnande magsjuka månne? Beslutade mig för att meddela att jag inte ville närvara på mötet klockan 8 (vill inte smitta andra) och skickade ett sms till Marit Holmstrand (s) och meddelade detta. Fick ett telefonsamtal tillbaka och hon var minst lika sjuk, Sören (c) likaså. Med andra ord är samtliga råd mer eller mindre under isen idag. Inte nog med det, jag skulle besöka samhällsbyggnadsnämndens ordförande i ett ärende och han var visst också sjuk. Har någon spridit ut nåt virus i politikerkretsar i kommunen tro?

Jag och Marit beslutade iaf att ha beredning av dom ärenden som kommit in och stackars Sören fick kurera sig efter bästa förmåga och nu kommer det humor med i bilden. Kommunchefen och sekreteraren vägrade sitta i samma rum som Marit eftersom hon var en "smittorisk". Till saken hör att kommunchefen ska åka iväg på semester snart och sekreteraren är höggravid så jag förstår att dom inte vill åka på influensa. Så dom fick vackert ge igenom högen med ärenden först och sedan fick jag och Marit kika på dom och ha synpunkter. Alla sätt är bra utom dom dåliga *skratt*

Nu ska jag äta lunch och sedan besöka en mässa på Slottegymnasiet, efter det tror jag faktiskt jag jobbar hemifrån. Finns ju ingen som vill umgås med oss sjuklingar här i kommunhuset i alla fall så. Ikväll är det premiär för nya styrelsen för Ljusdalsmoderaterna, dessutom premiär i vår nya lokal. Lovar skicka upp en bild ikväll!

tisdag 11 mars 2008

Jag mår illa

Vilka j**la idioter det finns i denna värld. Spontana reaktionen är att man nästan önskar att rollerna var ombytta... Nej men allvarligt så tycker jag sånt här är riktigt vidrigt, hoppas OS i Kina kan medverka till att sånt här stoppas för gott.

OBS. Extremt starka bilder från Expressen, inget för känsliga personer.
Här kokas hundar levande - hundtortyren i Kina chockar världen

Snyggt värre

Allas vår "Fixar-Frasse" Mats Sundell har ordnat med skylt till lokalen. Jag, Mats och Janne Hedlund har nyss varit och flyttat in lite möbler då vi ska vårt första möte i lokalen imorgon. Färg och lite annat att ha på väggarna är fixat, nu ska det bara göras i ordning men det hade ju Hedlund en lösning på. Nämligen att vi sätter av en av lördag, köper in lite god mat och dryck och bjuder in medlemmar som vill hjälpa till. Mycket bra idé Janne!

Så håll utkik i bloggen framöver, ska suga lite på idén och göra en plan. Kanske en kombinerad göra-lokalen-vårfin & vårfestdag?

måndag 10 mars 2008

Kloka ord

HÄR kan ni lyssna på Fredriks tal från kommunala rikskonferensen i Göteborg.

Inne i tunneln

Första gången jag är inne i tunneln, man har nu kommit cirka 330 av dom 900 meter som ska sprängas. Arbetet fortskrider som planerat inne i tunneln, det problem som finns är att det fortfarande rinner in 23 000 liter vatten i minuten genom fångdammen som måste pumpas ut. Detta gör i sin tur att sjön blir smutsig, lera som naturligtvis stör dom boende i området (däribland jag) och här måste något göras.

Kraftverksbygget vid Bäckesjön

Ser väldigt sur ut av någon anledning, ber om ursäkt för det.
Har tidsnöd så jag får återkomma med utförligare rapport, finns en del att säga i ärendet nämligen.

söndag 9 mars 2008

Stockholms central

Lite halvdött för en gångs skull på centralen trots att det är söndag kväll och det borde vara en hel del jobbpendlare i farten. Jag börjar tröttna på tåg nu, längtar hem till min säng och lägenhet. Bäddsoffan jag tillbringade natten på tror jag bestämt Quasimodo designat, alltså ringaren i Notre Dame som var både vanskapt och puckelryggig. Jag tror han blev det efter ha sovit för länge på sin bäddsoffa... Min rygg känns som en korkskruv och nacken stelopererad, ska banne mig kräva bättre service nästa gång jag hälsar på Jon och Bolander.

Nu ska jag släpa på min jättestora väska till nästa tåg och åka till Gävle där det blir byte till X-tåg. Imorgon är det styrelsemöte med Närljus och besök vid kraftverksbygget i Hennan som står på programet.

Anders Lindström

Helt sjukt, jag och min kompis Bolander är "ute på" och lyckas träffa en gammal jobbarkompis till oss båda från tiden jag bodde i Göteborg. Anders AKA "Kapten krok" är en av dom snällaste och trevligaste människor jag lärt känna och det är superkul att få sammanfatta våra liv sista åren. Det har ju hänt en del sen sist minst sagt. Tidigare ikväll har jag ätit middag med vänner på en fantastisk bra grekisk restaurang, spelat bort lite likvida medel på black jack och lyssnat på ett väldigt bra band.

Om någon är dum nog att fundera på vad "Kapten krok" kommer från så kolla bilden, Anders lekte lite för intimt med fyrverkerier i sin ungdom och då kan det ryka en hand och några fingrar. Så lär er av en kille som vart med, ge XXX i att ignorera varningstexten på fyrverkeripjäsen (och framförallt bygg inte egna bomber).

lördag 8 mars 2008

Antonias lunchlåda, söt va?

Fredriks åk

Undrar om jag också kan få en bepansrad BMW som tjänstebil?
Det är jag väl värd, eller?

"Årets jänta"

Moderatkvinnorna ger Anders Borg ett hedersomnämnande.
Internationella kvinnodagen idag och Anders är uttalad femenist.
Det är absolut inte jag, däremot humanist.

fredag 7 mars 2008

Bra samtal

Det ser ut som en idolbild men men...
Anders är en klok man (som förvisso borde klippa sig) och den bästa finansminister detta land någonsin haft.
PS.
Mycket trevlig bankett, jag och Maggan (B Kjellin) dominerade dansgolvet TOTALT.

Här vill man inte vara med

Muf har listat dom kommuner där m styr och har HÖJT skatten???

Seminariepass 2

"Bättre välfärd och lägre skatt?"

Svaret på frågan är tveklöst JA. Men då måste det offentliga öppnas upp och ge entreprenörer chansen på riktigt i välfärdssektorerna. Vi måste också börja tänka på vår åldrande befolkning som en möjlighet istället för ett problem, jag menar i alla andra brancher så ser man ett ökat kundunderlag som något positivt men inte när det gäller äldreomsorg etc...

Anna Wiklund & Martin Edgélius

Seminariepass 1
"Så får vi fler unga och fler kvinnor - pilotprojekt om rekrytering"
Genusperspektiv och faktiskt rätt obekväma frågeställningar för oss män.
Jag gillar det skarp, jag liksom dom flesta andra killar behöver "väckas" då och då så vi också ser problemen som uppstår på grund av att mannen utgör normen i arbetslivet medan kvinnan utgör normen i hemmet.
Sug på dom här frågorna:
Varför tar män bara ut 20 procent av föräldraladigheten?
Varför har endast 3 procent av barnen föräldrar som delar lika på föråldrapenningen?

Då var vi igång!

Klockren inledning av partisekreterare Per Schlingman.
Gårdagskvällen var mycket trevlig även fast jag var ovanligt duktig och gick och la mig vid 11, det ni! Kände att jag behövde sova ut för att orka med resten av helgen. Jag kommer lägga ut lite bilder under dagen men inte så mycket text då det är lite krångligt att blogga via mobilen.

torsdag 6 mars 2008

Patrik, jag och Linus

På väg till Göteborg, förkylningen är tack och lov mycket bättre idag. Var allvarligt oroad igår kväll om jag ens skulle orka åka med till "Sveriges framsida". Patrik Stenvard heter kollegan bredvid och tillbringar sina dagar i Gävle, Linus är väl välkänd från denna blogg sedan tidigare... Närmare 30 personer åker från Gävleborg vilket är superkul och framförallt nyttigt. Kommunala riks är den helg på året man lär sig mest och åker hem tokladdad att ta upp kampen med dom problem vi ses i våra respektive kommuner och landsting.

När jag klev på tåger i Gävle så fick jag reda på att vi fått två avhopp och snål som jag är vägrar jag betala dyra konferenskostnader för folk som inte ens närvarar (jag vet att JAG inte betalar men andra moderater och i slutändan skattebetalarna då det är partistöd). Med andra ord måste vi fixa ersättare, två alternativ fanns:
1. Någon pensionär som iaf inte jobbar
2. Någon Muf'are som heller inte jobbar
Efter ha tagit ett odemokratiskt beslut (diktatoriskt) om att vi ska ha unga människor med oss och satsa på framtiden så ringer jag nya vice ordförande för MUF Gävleborg.
-"Cleas, du ska ta med dig Martin eller Elin och befinna dig i Göteborg ikväll!"
-"Öhh, jaha?"
-"Japp jag bokar biljett åt er, messar över bokningsnummer"
-"Okej, då packar vi"

Ungefär så lät samtalet, jag gillar folk som inte krånglar till det i onödan. Så välkomna till Göteborg Cleas Mårtén och Martin Richardsson.

onsdag 5 mars 2008

På denna sida borde vi synas oftare.

Nya moderaternas kampanjblogg

Dagen efter fotbollsuppvisningen

Trevligt värre att läsa tidningarna idag, Mats Olsson på Expressen skriver bland annat såna här saker om Gunners.
"Arsenal spelar världens just nu sexigaste fotboll"
"Egentligen struntar jag i om Arsenal gör mål eller inte. Att se laget spela fotboll är att befinna sig i det där tillståndet då varken tid eller rum existerar"
Läs mer HÄR.

Erik Niva på Aftonbladet gillar jag konstigt nog trots att han jobbar på en rätt så usel tidning och han är dessutom nåt så tragiskt som Tottenham supporter (killen måste haft en jobbig uppväxt). Hur som helst skriver Erik trevliga saker om Spurs hatobjekt nummer 1, nämligen Arsenal.
"Han heter Arsène Wenger, han är världens bästa manager och han har skapat ett lag som åkte ner till San Siro och spelade bättre fotboll än någon trodde var möjligt"
Läs mer HÄR.

Ska bli spännande att följa lottningen och se vilka vi ska möte i kvartfinal, bjuder på ett par drömlottningar respektive mardrömslottningar:
Dröm: Schalke 04, Liverpool eller Olympiakos (om dom tokskräller och vinner över Chelsea)
Mardröm: Alla andra, Real Madrid och Fenerbahce känns "lättare" än Man United och Barcelona. Dom två sistnämnda spar jag gärna till finalen där vi så klart förnedrar vilket lag det än blir.

tisdag 4 mars 2008

ARSENAL !!!

NU ÄR STEFAN PÅ HYSTERISKT BRA HUMÖR!
Mina älskade Gunners förnedrade regarande CL-mästarna Milan på deras hemmaplan San Siro. Överlägset spel, bollinnehav och 2-0 i slutresultat.
Inte mycket att klaga över just nu förutom lite feber men det tar jag en kväll som denna.

Östen Johansson pratar om Eldklotet

Östen är ordförande för Företagarna i Gävleborg och Eldklotet är en företagargala som är helt fantastiskt. Jag hade förmånen att vara med ifjol när galan hölls i Gasklockorna i Gävle. I år är galan i Läkerol arena och datumet är 12 april. Jag kommer att vara där, massa andra moderater också. Av någon underlig anledning så gillar företagsamma människor oss moderater. Att få umgås med massa fantastiska entreprenörer som BARA ser möjligheter istället för svårigheter ger mig en kick som jag kan leva på i flera månader.

Intressant inlägg på ett forum

Hittade detta inlägg på ett forum på nätet där jantelagen och den svenska avundsjukan diskuterades, någon påstod att "det svider i sossehjärtat när det går bra för grannen" typ och den här killen kommenterade det på detta sätt. Jag måste säga att det ligger en del i det Roger skriver även om det är tillspetsat.

"Framgång överhuvudtaget svider i sossehjärtat. Jantelagen är ju rejält utbredd i Sverige och det finns säkert samband med det allmänna försossandet som vi lider av. Det är inte väl sett att man tjänar pengar och klarar sig själv. Det är inte väl sett att man har råd att unna sig saker. Det är inte väl sett att man är mån om det egna välmåendet. Det är inte väl sätt att man satsar på sig själv. Detta skapar missnöje hos folk, missnöje som tar sig ut i skvaller och ibland öppet ogillande. Kollektivet är fortfarande normen i Sverige och den som bryter sig ur kollektivet och satsar på sig själv beskylls för egoism och sen försöker man få denne att få dåligt samvete för den påstådda egoismen. Denna person ha har "svikit kollektivet" och "glömt var denne kommer ifrån", som om ens släkts sociala ursprung ska ligga till grund för vad man själv väljer att spendera sin framtid med.// Roger P.
__________________
Ge en socialist friheten att bestämma över sig själv så kommer denne att göra allt som står i hans makt för att hindra Dig från att bestämma över Dig själv."

Vackert värre idag

Utsikt från Enåsenrummet. Kommunstyrelsens allmänna utskott har sammanträde, efter det följer budgetberedning.

Förkylningen vill inte ge sig men jag hoppas kunna vara med på Företagarnas after work ikväll. Tittar man ut så skulle man vilja sitta på en is med ett pimpelspö i handen.

måndag 3 mars 2008

Gruppledarträff i Ljusdalssalen

Mina förhoppningar att feber och förkylning skulle vara borta när jag vaknade idag var bortkastade. Har i princip levt på Alvedon och vatten hela dagen. KSAU imorgon och eventuellt after work med Företagarna imorgon kväll om jag känner mig friskare. Onsdagen blir en vilodag med packning inför Göteborg. Åker ned torsdag morgon på moderaternas kommunala rikskonferens och åker hem på söndag. Ska bli riktigt trevligt att komma bort en stund, dessutom har jag ju bott ett par i år i Göteborg och har många vänner där nere som jag ska försöka hinna träffa.

Vem vann kvällens tv-debatt?

Enligt Svenska dagbladets läsare så är svaret tydligt.

Filippa Reinfeldt 78%
Mona Sahlin 22%

söndag 2 mars 2008

Mia och Morgan

Välkomna till det glamorösa livet som politiker...
Då vi upptäckte att dom möbler vi trott skulle finnas på plats i lokalen inte fanns på plats så fick vi använda golvet :-)
Bland färgburkar och annat fick vi fram en diger "att göra lista", jösses vad nöjd jag är över att få vara ordförande för Gävleborgs mest aktiva förening. Tack Mia, Morgan och Lasse för ett superbra möte!

X-tåget

Ockelbo - Söderhamn - Arbro - Ljusdal
Jag börjar tröttna på resande nu, tack för mobilt bredband så man iaf kan jobba lite på tåget. (och uppdatera bloggen då så klart) Nu ska jag träffa Vinna2010-gruppen i vår nya lokal för lite planering och sen ska jag hem för att inta soffläge och hoppas på att förkylningen är borta tills imorgon. Telefonerna kommer vara inställda på ljudlös tills jag vaknar av "egen kraft" imorgon. Jag tycker det är bland det bättre metoderna att hejda en förkylning från att bryta ut och jag har inget möte inbokat före lunch visade det sig. Bra tajming för en gångs skull och före klockan 12 har jag förhoppningsvis vaknat...

Möte i Söderhamn

För övrigt så känner jag att jag börjar bli förkyld, var nog kallare än jag trodde på marknaden. Hoppas jag piggnar till för jag har ett möte till idag, fast det är i Ljusdal klockan 18. Hur jag tar mig hem är än så länge oklart... Wish me luck!

lördag 1 mars 2008

Muf-dricka

ROBBY BUBBLE
Party for kids, no alcohol.
Det är vad DO Linus får dricka till maten ikväll. .

Kampanj!

Ockelbo vintermarknad. Johan Sundberg, Bollnäs och Muf Gävleborgs DO Linus Fredriksson sprider frihetens budskap i röda Ockelbo.

Ockelbo, Sandviken och Hofors upprepar sin smarta kampanjidé från i somras och deltar på marknaden. Så mycket till vinter är det inte idag men man kan inte få allt här i världen. Muf, MQ (moderatkvinnorna), "vanliga moderater" delar tält med några UF-företag.

Unga entreprenörer + nya moderaterna = sant.

Unga företagare


Frida, Moa och Caroline är tre UF-företagare som jag bjöd med från Ljusdal. Suveränt kul att se unga människor med entreprenörsanda och "jag kan själv-attityd".
Otur med vädret har vi med humöret påverkas ICKE!