måndag 30 juni 2008

Kampanjbilder från Ockelbo marknad

Här kommer som utlovat några bilder från helgens kampanj, stort tack till alla som var med och hjälpte till. Roligt att en kampanj kan innehålla så många delar av moderaterna, MUF, MQ, "vanliga" moderater, ombudsmän, pol.sekreterare och en riksdagsledamot.
Känns som vi fick med det mesta vi har att erbjuda.
Kylt kranvatten är klockrent att bjuda på, kondomer likaså och "M"orötterna/"M"uffinsarna är ju bara bäst. Tack Elin och Antonia än en gång för helgens bästa idé med muffins (Se dom på bild ett par inlägg längre ned på sidan).

Tältet börjar bli klart och marknaden ska strax dra igång på allvar.

Massor av folk dom tre marknadsdagarna, tyvärr kom det några rejäla störtskurar med regn på fredagen, klart bättre väder på lördag och söndag.

Jacob Edin, MUF Gävle bjöd på moderatgodis.
Jag delade ut Medborgaren och annat material, 6600 exemplar av tidningen fick vi av snälla Riksorganisationen. En miss gjorde att vi bara fick 200 på fredag morgon men Förbundsordförande Margareta B Kjellin, Hudiksvall tog ett bra beslut och budade upp alla tidningar som fanns kvar i Gamla Stan. Trevlig kille som körde budbilen förresten, han gillade moderaterna så vi fick ett gäng Aftonbladet som han hade bak i bilen. Vissa blev förvånade hur moderaterna kunde stå och dela ut en Sosse-tidning men jag förklarade saken med att vi inte har några såna fördomar plus att tidningen till stor del ägs av norska kapitalister *ler*
Muf-Linnéa (tillika min systerdotter) på allmänt bra humör.
Bokbord av hög klass, fanns lite av varje i informationsväg.
Tre "stekare" eller i alla fall två som önskar dom var det. mannen i mitten är Kjella Persson, sitter i kommunstyrelsen för moderaterna i Ockelbo. Fruktansvärt rolig människa!

Vattnet fick fyllas på ofta. Johan Sundberg, KS-ledamot från Bollnäs fixar saken. Jessica Franksson från MUF Ockelbo (som nog snart bildat en egen lokalförening) syns bakom vattenkylen.
Delar av alla som var med och kampanjade, jag, Johan, Jessica, Lena, Camilla, Anna, Linus, Antonia, Linnéa, Ziita, Elin, Tobbe (yngsta kampanjhjälten längst fram till vänster), Jakob och Claes.
Tobbe vek fina hattar av ett par nummer av Medborgaren också, lockade till en hel del skratt.
Elin Skoog är 2:e vice ordförande i MUF Gävleborg och bland det trevligaste som finns förutom att hon har så mycket fördomar (internt skämt, hon är egentligen inte SÅ fördomsfull).
Så efter 3 jobbiga men oerhört roliga dagar åkte vi hem med ett gäng nya medlemmar i både MUF och moderaterna. Starkt jobbat alla, speciellt bra jobbat av Martin, Claes och mig (ännu ett internt skämt för oss som var där...) Vi ses nästa år!

söndag 29 juni 2008

Bra om FRA

I dag är det FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson som i SvD försöker att ställa tillrätta några av de värre missuppfattningar som spritts under de senaste veckorna. Rekommenderas varmt, nu ser Spanien ut att vinna EM. Grattis säger jag, så fort matchen är slut släcks lyset. Det har varit en jobbig men otroligt rolig och trevlig helg i Ockelbo. Ska lägga ut några bilder så fort jag återtagit några timmars sömn.

lördag 28 juni 2008

Nybakta Moderat-muffins

Elin och Antonia har bakat "M"uffins. Behöver jag säga att Moderaterna äger Ockelbo marknad. Varenda unge går omkring med moderatballonger och dom vuxna läser vår tidning Medborgaren, planterar m-morötter, svarar på enkäter och kanske några också får nytta av MUF-kondomerna... Världens professionellaste kampanjorganisation har gjort det igen!

fredag 27 juni 2008

Kampanj på Ockelbo marknad

Sammanlagt 10 superduktiga MUF'are finns på plats i Ockelbo och ett gäng "gamla" moderater. På bilden ser ni Linus, Cleas, Jakob och Linnea. Ösregn för en timme sedan, nu strålande sol. Underligt väder i den här byn.

Alice the pig

Min svågers husdjur, fråga mig inte VARFÖR man skaffar en sån här varelse som husdjur. Söt? Inte så värst enligt mig men smaken är bekant som baken.

torsdag 26 juni 2008

Kulturell kväll på G

Ikväll ska jag på teater på Stenegård och den fantastiska Träteatern. Får se om jag överlever, vissa personer som vistas där har ett ont öga gentemot mig på grund av mina åsikter i Stene-fråga. Besynnerligt att folk inte kan bete sig bara för att man inte tycker som dom. Behöver inte nämna några namn men jag säger så här "en gång pamp=alltid pamp"...

Fick ett samtal imorse om Stene också där jag fick höra att man funderar på att anställa en person som ALLA kommer uppfatta får jobbet pga av sina vänskapsband med intressenterna och inte hennes kompetens vilket är olyckligt. Vill man uppfattas som seriösa så måste man se till att agera seriöst när man rekryterar. Fick också höra att man haft 1500 besökare på Midsommarafton men det fanns i princip ingenting för besökarna att spendera pengar på... *suck* Kanske ska börja fundera på HUR man tjänar pengar i ett privat företag om man menar allvar med att man ska ta över anläggningen?

onsdag 25 juni 2008

Lyxjobb

Tillbringar eftermiddagen i Järvsö där jag träffar folk som jobbar inom besöksnäringen. Det ni ser på bilden är utsikten från Öijeberget med en latte och italiensk glass i förgrunden. Vissa stunder är bättre än andra i det här jobbet. Fått en hel del synpunkter/klagomål gällande kommunens miljonregn över Stenegård idag. Helt klart saknas det stöd som man vill påvisa för projektet men tyvärr kan vi inte stoppa det. Men den som tror att kommunen har spenderat sina sista miljoner på Stene om 3 år lever i en fantasivärld. Nej sälj hela anläggningen säger jag!

måndag 23 juni 2008

Semesterplanering på G

Jobbar den här veckan och nästa sen blir det semester!
Kör tre veckor i juli sen får vi se om det räcker för att ladda om batterierna, vill helst spara ett par veckor till i vinter då jag hoppas kunna fira nyår på ett varmare ställe än Ljusdal. Indien och Goa kanske, någon som varit där och rekommenderar/avråder från det resmålet?

Under dom här tre semesterveckorna ska jag hinna med lite fotboll (Djurgården-Blåvitt), besöka min kompis John i Ronneby, lyssna på Ständut Blakk på Järnvägs (bord bokat för massa folk, ska du med?), vara med på Brännbollsyran i Bollnäs, hälsa på Hebbe och Jimpa i Oslo, vara med på MUF's sommarutbildning, spendera tid i sommarstugan och slutligen lyssna på Iron Maidenstadion! Tack Thomas för inbjudan, någon form av VIP-biljett är det visst då det ingår middag på Hard Rock Café innan konserten.

INBJUDAN till grillkväll/sommaravslutning med moderaterna i Ljusdal.
Styrelsen bjuder in alla medlemmar och sympatisörer till en grillkväll på Hembygdsgården i Ljusdal onsdagen den 2 juli klockan 19.00
Ät hur mycket du vill av grillbuffén, 1 glas vin eller en öl/cider samt efterrätt för endast 220 kronor (alkoholfritt alternativ finns naturligtvis). Hör av dig till mig om du tänker komma och hur många du tänker ta med dig för att underlätta för personalen på Hembygsgården.

söndag 22 juni 2008

Vitaminchock

Fruktsallad är grejor det!

lördag 21 juni 2008

Fint va?

Så här fint har vi det i Ljusdal.

Dagen efter kvällen före

Herrarna Norling och Persson valde att övernatta i en BMW inatt. Jag gjorde ett bättre val...

fredag 20 juni 2008

Only in Alfta?

Dans kring stången

Midsommar i Alfta, YTTERST oväntat men kul som f*n!

torsdag 19 juni 2008

På dåligt humör

Alla sportresultat som inte blir som jag vill borde förbjudas...


Ska intervjua vår (eventuella) nya skolchef strax sen tror jag bestämt att jag ger upp på att arbeta mera idag, det går i alla fall inget bra. Jag har noll motivation och känner mig lika kreativ som Pär Nuder typ vilket borde vara den absoluta bottennivån på kreativitetsmätaren.

Nej jag hoppas helgen kan få mig på bättre humör men just nu tvivlar jag på det, midsommar är en sån där totalt onödig helg. Samma sak med nyår, fullständigt överreklamerat crap! Lägg ned skräpet och inför 2 långfredagar till istället *ler*


Dom alternativ till midsommarfirande känns alla "sådär" om jag ska vara ärlig, kommer säkert hamna på Torön innan det är färdigt vilket nog är det klart roligaste alternativet i vilket fall som helst.

GLAD MIDSOMMAR !!

onsdag 18 juni 2008

Samhällsbyggnadsnämnd

Teknisk nämnd = äldre herrar
"Mjuk" nämnd = kvinnor (och något lägre medelålder faktiskt)
Det är det bistra verkligheten det, jag avskyr allt vad kvotering heter men ibland förstår jag det finns en poäng med det...

tisdag 17 juni 2008

Entreprenörskollot i Färila

Är och hälsar på ungdomarna på kollot. Fått god lunch och sitter nu och lyssnar på min före detta svärfar från ungdomens dagar Bernt Josefsson. Bernt pratar om vad företaget Selldorado sysslar med och hur viktigt det är att bygga upp personliga nätverk med andra människor.

söndag 15 juni 2008

Volvo C70

Då det inte gick något lämpligt tåg igår så att jag skulle hinna hem i tid till fotbollen så fick det bli hyrbil. Dom hade bara två bilar kvar att erbjuda, en XC90 och så denna snygga sak. Volvo kan ju göra roliga bilar bara dom vill.


lördag 14 juni 2008

På St. Petersburgs flygplats

Tre mycket trötta moderater är nu på väg hem till Sverige.

fredag 13 juni 2008

Här snackar vi MÖRK öl!

Jag har upptäckt att dom har lite att lära om marknadsekonomins vackra värld. På hotellet köpte jag en gin och tonic samt bokade en massage. För drinken fick jag betala 560 rubel vilket är sjukt dyrt (med ryska mått mätt). För massagen som varade i en dryg timme betalade jag 600 rubel...

Godis för rika

Såna här ska jag börja röka på heltid när jag gift mig den rika tjejen spådamen förvarnade mig om. Att röka dessa i Sverige kräver en helt annan inkomst än den man har som kommunalråd i Ljusdal kan jag säga. Här kostar dom en tredjedel vilket fortfarande är dyrt men eftersom Kubanska Cohibas är som en orgasm för gomseglet så köpte jag några stycken i alla fall. En Tullamore Dew till en Cohiba och Stefan är en mycket lycklig man!

Som Skansen (typ)

Nu är vi på studiebesök på en "temapark" där man samlat en hel massa gamla byggnader från 1500-talet och framåt. Väldigt duktig guide och intressant information. Efter detta är det rysk bastu och lunch på schemat. Har nyss fått veta att min blivande fru kommer att vara stormrik (spådamen sa så och då måste det ju vara sant) vilket låter bra då jag troligen aldrig kommer bli rik på egen hand.

Monument

"Den eviga lågan"
Hyllning till alla soldater som dog i 2:a världskriget.

torsdag 12 juni 2008

Archangelsk

Lenin-staty och grejor, väldigt "sovjetiskt" i den här stan. Det höga huset ni ser har dom fantasifullt nog döpt till "Höga huset" fast på ryska då så klart. Nu ska jag köra ett pass med ett helt gäng SPS-politiker om hur man vinner val.

onsdag 11 juni 2008

Lika men ändå olika

En smula tragiskt och på ett vis glädjande att Konosha's station ser ut som vår...

Officiell middag

Detta är makt-eliten i staden Konosha och vi har haft en fantastisk dag. Underbara människor!

Vårt hotell

Makalöst intressant dag "so far". Hotellet fyller bara funktion som dusch och bagagerum eftersom vi inte ska bo här inatt. Känns som jag träffat halva Ryssland vid det här laget. Många namn och långt fler fina titlar...

tisdag 10 juni 2008

Rysk kollektivtrafik?

Alexandra & Fredrik

Nu börjar det närma sig, nu har vi ätit frukost och växlat åt oss "Kalle Anka-pengar". Tydligen kommer tillgången till internet vara rätt begränsad så uppdateringen lär bli skral.

måndag 9 juni 2008

Go Holland!

Hotellbarer är banne mig inte det roligaste Gud fader i himmelen Amen hittat på i allas vår herres hage...
(nej jag har inte blivit Kristdemokrat helt plötsligt, fortfarande ateist)
Fint hotell, bra mat, kall öl och bra fotbollsmatch så egentligen ska man väl inte klaga. Ska simma några längder efter matchen tänkte jag så att jag somnar gott. Ska upp 6 imorrn och morgondagen kommer bli lång och innehållsrik. Hoppas Fredrik kommer ihåg mitt pass och visum nu bara...

söndag 8 juni 2008

Bra reklam

Sån HÄR reklam önskar man ju fler företag som säljer smink och andra skönhetsprodukter kunde använda sig av.

lördag 7 juni 2008

Grävt en stort hål idag

Har ni sett vilket fint hål vi grävt idag!


Ska dra in vatten till garaget samt montera in en vattenrenare, helt smärtfritt gick det naturligtvis inte, ett avgrävt avloppsrör och två elkablar blev resultatet. Hade vi lyckats ha sönder vattenledningen också hade det varit 3 av 3...

Lagade iaf avloppet, elen får nån med utbildning ta hand om. Premiärbadade i sjön idag också, var faktiskt varmare i den än i brorsans pool som jag tog ett dopp i igår.
Ett stycke väldigt slö hund nedan, faktiskt ännu slöare än vanligt. Bozzo heter jycken och ägs av brorsans familj. Han (hunden) har semester då resten av familjen är i Bulgarien.

fredag 6 juni 2008

Only in Piteå

Läs DETTA, höll på att avlida av skratt när jag läste det. Vilken syn det måste ha varit.

Hittade en rolig bild som jag säkert kommer få skäll för att jag lägger ut på nätet, den är från gårdagens studentfirande på Slottegymnasiet och bilden föreställer systerdotter Linnéa och syster Birgitta. Tyckte dom såg lite småroliga ut *ler*

torsdag 5 juni 2008

Studenskan själv

Hipp hipp Hurra!

"FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN"

Härliga minnen, varmt så in i h-vete dock. Jag håller på att FLYTA (redigerat, stod tidigare flytta vilken en läsare kommenterade) bort...

GRATTIS TILL STUDENTEN EMELIE!

onsdag 4 juni 2008

Friskolan Tallbacken har avslutning

Brorsbarnen Wilma och Rasmus har skolavslutning på Älvvallen och temat är OS. Så här kul hade vi inte när jag gick ut skolan...

tisdag 3 juni 2008

After Work med Företagarna

Christer Josefsson, nyligen tilldelad Ljusdals kommuns kulturdiplom pratar om "nya Östernäs" inför en intresserad församling.

Har spenderat dagen med att prata med en del medlemmar i Svensk handel och Ljusdal i centrum, jag (och dom) vill flytta på Ljusdals marknad som sker sista helgen i juli. Vi får se om vi lyckas.

Programme (ser riktigt intressant ut)

Tuesday 10
08.00 Swedish participants gather at Arlanda Airport
10.05 Departure to Moscow with SK 8703 Arrival Moscow 14.15
Transfer from Airport to railway station Sightseeing in Moscow.
19.20 Train departs from Moscow to Konosha

Wednesday 11
7.10 Arrival in Konosha
9.30 Meeting with the mayor and other officials of the city of Konosha
11.00 Visit to local library with Josef Brodsky exposition
13.30 Lunch
15.00-18.00 Participation in celebrations in the city of Konosha
19.00 Dinner (Russian sauna (‘banya’) – optional) Transfer to railway station
23.50 Train departs for Arkhangelsk

Thursday 12
Arrival in Arkhangelsk Transfer to hotel, check-in
Free time, for sightseeing and shopping in Arkhangelsk.
19.00 Dinner

Friday 13
08.00 Breakfast
09.30 Welcome and opening of Seminar
09.45 Presentation of the Jarl Hjalmarson FoundationMr. Fredrik SaweståhlProject Manager, Jarl Hjalmarson Foundation
10.00 Session I
Building Alliances in Opposition
Mrs. Alexandra AnstrellCouncillor for Culture and Sports, Municipality of HaningeVice Chairman, Moderate Party, Haninge
12.00 Lunch
13.30 Session II
Election success where no one expects it
Mr. Stefan Andersson Councillor in Opposition, Municipality of Ljusdal
Chairman, Moderate Party, Ljusdal
15.30 Coffee Break
16.00 Session III
Reaching out to the public – Communication that breaks throughMs. Karin ErikssonHead of Campaign Development Department, Moderate Party
18.00 Conclusion
20.00 Dinner

Saturday 14
07.00 Breakfast
08.00 Check out and transfer to airport
10.30 Departure from Arkhangelsk with SU 1628
Arrival Sankt Petersburg 11.55
Departure Sankt Petersburg 15.30
14.55 Arrival Arlanda Airport with SK 733 from St. Petersburg

Frökostmöte med Ljusdal i centrum

Centrumledare Daniel Svärd går igenom vad som hänt sedan förra träffen och vad som är på gång framöver.

Ser ut att bli ännu en strålande sommardag idag, kul för alla ungdomar som slutar skolan den här veckan. Ska faktiskt på skolavslutningar både imorgon och på torsdag.

söndag 1 juni 2008

Vilken underlig varelse Tiina Rosenberg är

Tiina Rosenberg har framfört en hel del spektakulära åsikter, till exempel "kvinnor som har sex med män är könsförrädare", "Fi ska inte föra någon jävla borgerlig tantpolitik", "En bra moderat är en död moderat". I SVT:s dokumentär "Viljornas kamp" visas hur Rosenberg i en diskussion säger att heterosexuella kvinnor sviker kvinnorörelsen. Ja Ni hör ju själva... Nu har hon hittat på ett nytt litet upptåg när hon och hennes partnar var på promoveringsmiddag i Lund nu i fredags.
En rasande Tiina Rosenberg avbröt underhållningen på promoveringsmiddagen och skrek ”fuck you, fuck you, fuck you!” till artisterna innan hon flydde ut ur salen. Läs mer om historien HÄR.

Folkets rättigheter – sången som fick Tiina Rosenberg att se rött kan ni se nedanför texten. Jag tyckte den var smårolig.
Vi har sovit för länge. Vi har vaggats till sömn Av medias visor och maktens lögn Men morgonen rodnar för rättvisans profeter Svenska folket kräver sina rättigheter Alla ska ha rätt att äta sig mätt. Alla ska ha rätt till bostad Alla ska ha rätt till arbete, även i en småstad Vi är svenska folkets kör och vi ska sjunga så dom hör Vi måste säga stopp så att det hörs ditopp Alla ska få välja utbildning och vården ska va fri Alla ska ha rätt till stereo i en demokrati Alla ska ha rätt till snö i jul och ha en hobby som är kul Innan våran rygg går av måste vi ställa krav Alla ska ha rätt att köra bil av ganska ny modell Alla ska rätt till kyckling när det blir fredagskväll Alla ska ha rätt att ha en villa annars mår vi psykiskt illa Vi sitter i samma båt. Tillsammans hjälps vi åt Alla svenskar ska ha rätt att få högre lön Och det är allas rättighet att få välja kön Vi är svenska folkets röst och vi har rätt till större bröst Kampen, den är lång. Sjung med i våran sång Alla ska ha rätt till Gucci-skor och röka cigarill Alla ska ha rätt till lite sex med vem man vill Alla ska få bilda en regering annars är det faktiskt segregering Sluta vara slav. Börja ställa krav Vi måste sjunga ut. Förtrycket ska få ett slut Alla ska få bo och dö på Lidingö Alla har vi rätt att få suga fett Har man betalat skatt får man ha sommarkatt Alla ska få ha hotell och en fru som är modell Alla borde ha bassäng och en hästens säng Det vackraste vi vet är Våra rättigheter!
Musik/Text: H Widegren.