tisdag 29 juli 2008

Lust att träffas och prata FRA? (eller något annat intressant)

Möt mig och några andra lokala moderater den 1:a och 2:a augusti. Vi finns på Norra Järnvägsgatan mellan 11.00 och 13.00 vid eller i närheten av Systembolaget (Klicka HÄR för att se karta om du mot förmodan är vilse i tillvaron)

Kom och tala om vad du tycker om kommunen och samhällsservicen. Berätta vad du tror händer med servicen om vi fortsätter tappa innevånare?

Hälsningar Nya moderaterna i Ljusdals kommun!




På vägen hem var övergången mot Gamla Stan avstängd för någon hade kört lastbil på ett sätt man inte bör köra lastbil på och tagit med sig allt vad elledningar och skyltar heter. Misstänker vissa förseningar i tågtrafiken så det var ju en himla tur att jag inte skulle åka tåg idag igen.


Undrar om chauffören känner sig nöjd med dagen? Riktigt klantigt att glömma stänga en gigantisk dörr på släpet men med tanke på värmen idag så förstår jag om han/hon fick "hjärnsläpp" och glömde den detaljen.

Fantastiskt bild detta


Jag fick mail från ett par jag vigde på semestern (Jens och Jana) och fick en länk till en sida där dom lagt upp bilder från bröllopet. Denna tycker jag är grymt snygg, tydligen tyckte Ljusdalsposten också det för den var med i tidningen några dagar efter ceremonin En borglig politikerkollega som tagit bilden för övrigt, Lennart Gunhamre (Kd). Lennart har många år bakom sig i politiken men har nu trappat ned och njuter av livet. Rätt enkelt när man bor så vackert som han gör, direkt på stranden mer eller mindre i "Lillviken" i Nore.
Viga par är en oväntad bonus i den här jobbet men inget jag får betalt för vilket brudparet inte alls kunde begripa. Kan väl skriva en reseräkning i och för sig så man slipper gå minus på det hela men jag orkar inte vara så småsnål. Egentligen skriver jag alldeles för lite reseräkningar till kommunen men när det är en kortare sträcka så tar jag min egen bil och då känns det bara jobbigt att skriva reseräkning för några 20'or. Längre sträckor så tar jag en av kommunbilarna vilket är enklare men dom ska ju bokas så att "impulsåka" till Färila eller Ramsjö för ett möte fungerar sällan. Nu ska jag fortsätta sortera mail och post efter mina tre veckors semester.

Några bilder från helgen i Ronneby

Middag fredag kväll följdes av en kvällspromenad.
Jag tog en långpromenad och letade ett par nya solglasögon på lördag morgon, fruktansvärt varmt men jag fick se en hel del av vackra Ronneby.
Efter promenad och lyckat inköp av solbrillor blev det en kall drink och besök vid poolen.

Väl framme på officersmässen så visade sig att kyparna är längre i Blekinge än hemma.

Bruden Alexandra med sin mamma Britt. Make John med sin mamma Margareta.
Trollkonstnär hade dom hyrt in också, riktigt duktig kille.
Den rosa pudelälgen jag redan bloggat om var en stor succé när jag senare på kvällen hamnade på krogen, perfekt "isbrytare". Ett tips till dig som ska gå på krogen och ragga, ta med ett ballongdjur nästa gång *ler*
Samira, trevlig dam från Karlskrona men boende i Dallas.

söndag 27 juli 2008

Tröttnade på tåg

Aldrig mer 10 timmars tågresa när det finns såna här alternativ. Hade fruktansvärt roligt igår i alla fall, fyra nya telefonnummer i telefonboken också. Det är visst poppis med norrlänningar i Blekinge.

lördag 26 juli 2008

Rosa pudelälg

Den här jag byggt!

Snygg inte sant?

Hållit tal och blivit smått förnedrad av en trollkonstnär "so far", får väl se hur detta slutar...

fredag 25 juli 2008

Trevligt ställe

Lite medelhavskänsla över hotellkomplexet, tokvarmt i poolen! Imorrn står det mellan spa-dag och studiebesök på John's jobb och kika på JAS 39 Gripen, diverse helikoptrar och annat skoj. Just nu leder massagen över helikoptrarna, mest beroende på att jag behöver kliva upp så tidigt om jag ska på studiebesök. Den som överlever får se helt enkelt.

Kom just på att vi är i Skåne

Usch och fy och blä vilket tråkigt landskap. Trasig AC på det så kallade tåget vi ska åka sista biten från Hässleholm till Ronneby med, ingen människa kan svenska utan pratar bara "grötspråket". Synd att folk ska vara så rika i Skåne och vi behöver skattebasen annars hade jag röstat för att ge tillbaka skräpet till Danskarna, problemet är väl att dom inte heller vill ha det...

(märks det att jag har lågt blodsocker och är en aning less efter 8 timmars tågresa?)

09.44 på Stockholms central

Här var det inte mycket till Pride-stämmning... Det blev ont om sömn inatt, upp 05.00 och åka tåg, åka massor utav tåg. 10 fucking timmar med tåg (trogna läsare av denna blogg vet att Stefan är lite less på tåg). Klockan 4 eftermiddag anländer vi Ronneby, då ska jag banne mig ha massage och nån "gayig" behandling Pridevecka som det är. Återkommer med en update senare under resan.

torsdag 24 juli 2008

Grillafton på Nore camping

Fullpackat och väldigt trevligt folk, känner hälften minst verkar det som. Mannen med "fina" minen till vänster heter Stefan Håkansson, hans bror Jimmy hade det tvivelaktiga nöjet att köra min buss till Hudik i tisdags. Sigge Hill är riktigt duktig, ska nog dit på tisdag igen beroende på onsdagens schema. Men fortsätter vädret i samma stil så lever mina två sparade semesterveckor farligt...

tisdag 22 juli 2008

Borgerligt nej till FRA-lagen bildat

Idag skriver jag tillsammans med fjorton andra alliansföreträdare på DN Debatt om det nya nätverket, Borgerligt Nej till FRA lagen. Vill du stödja oss gör du det enklast på http://www.borgerligtnej.se/ och skriver upp dig på listan. Jag vill åter igen trycka på att jag förstår varför vi (tyvärr) behöver signalspaning i Sverige men att nuvarande förslag går emot mina liberala värderingar. Utgångspunkt nummer 1 i alla politiska frågor är för mig liksom många andra liberala politiker "För individens frihet -Mot politiskt förtryck och tvång" och ska jag kunna gå med huvudet högt så kan jag inte gå med på ett system som gör det möjligt för staten att spionera på sina egna medborgare.

// Stefan

Debattartikeln i sin helhet kommer här:

Allt fler borgerliga riksdagsledamöter vill att FRA-lagen ska slopas. Det nya nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen uppmanar nu regeringen att riva upp FRA-lagen redan i höst, samtidigt som en ny parlamentarisk utredning får till uppgift att ta fram en signalspaning som är acceptabel från integritetssynpunkt. Att låta oppositionen göra FRA-lagen till valfråga vore politiskt självmål. Värnandet av individens okränkbarhet och frihet är och bör förbli borgerliga kärnfrågor. Målet för nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen är att alliansregeringen ska riva upp den nya signalspaningslagen redan innan den träder i kraft. FRA har bedrivit elektronisk övervakning sedan andra världskriget, framför allt genom att lyssna på radio- och satellitkommunikation. Den nya FRA-lagen ger myndigheten möjlighet att analysera all kabelburen kommunikation som passerar landets gränser. Det betyder att i princip varje e-postmeddelande, telefonsamtal eller sms kan bli föremål för myndighetens analys. Det är inga fel på motiven, vi ställer helhjärtat upp på målet att kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet. Det avgörande är att man frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten. Riksdagens konstitutionsutskott har konstaterat att FRA-lagen innebär ett "allvarligt ingrepp i den personliga integriteten och den grundlagsskyddade rätten till förtroligt meddelande". Problemet med FRA-lagen är inte dess intentioner, problemet är att den skapar en kontrollapparat utan de granskningsfunktioner som är nödvändiga från rättssäkerhetssynpunkt. Den som blir felaktigt granskad av FRA kommer aldrig att få reda på detta och ännu mindre kunna beviljas skadestånd i efterhand. Alla förstår att lagens syfte är bra. Det är utformningen det är fel på.

Världshistorien är tyngd av hemliga statliga kontrollapparater som av olika skäl och under vissa omständigheter har börjat tillämpa sina egna lagar. FRA-lagen ska stärka statens skydd mot "yttre hot". En spaningsorganisation med ett så vitt definierat arbetsområde, som dessutom har tillgång till varje enskild medborgares kommunikation, måste kunna granskas. Många människor känner stark olust inför tanken på att varje telefonsamtal och e-postmeddelande över huvud taget kan - notera "kan", inte "kommer att" - nagelfaras av staten. För att lugna oss kritiker upprepar FRA-lagens förespråkare gång på gång budskapet att just våra meddelanden och telefonsamtal aldrig kommer att granskas. "Såvida fru Karlsson inte kommunicerar med al-Qaida eller försöker sälja anrikat uran i Teheran är Försvarets radioanstalt inte ett dugg intresserad av hennes e-mejl", sade en tjänsteman på försvarsdepartementet i en offentlig utfrågning. Fraser som denna gör det uppenbart att man helt missar kritikens kärna. Den nya signalspaningslagen ger ett fåtal personer i kretsen kring FRA alltför lösa tyglar på bekostnad av individens integritet och rättssäkerhet. Genom att ta till sig av kritikernas argument och ompröva sin ståndpunkt har allt fler riksdagsledamöter som röstade ja eller var utkvittade den 18 juni visat både öppenhet och mognad.Regeringen arbetar just nu med en tilläggsproposition som handlar om att komplettera FRA-lagen med nya kontrollorgan. Det hjälper inte - fler vakande nämnder och kommittéer förändrar inget i sak, så länge en verklig granskning i praktiken är omöjlig att genomföra.

Nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen hoppas att regeringen lyssnar på sina vänner och sin omvärld. Regeringens handlingsutrymme är stort - "i princip kan alltihop börja om från noll" har vice ordföranden i riksdagens försvarsutskott Rolf Gunnarsson (m) nyligen konstaterat i en tidningsintervju. I stället för otillräckliga kontrollorgan bör höstens tilläggsproposition innehålla ett förslag om att FRA-lagen omprövas redan innan den träder i kraft. Samtidigt kan en ny parlamentarisk kommitté tillsättas, med uppgiften att ta fram förslag till nya och rättssäkra spaningsmetoder som stärker Sveriges skydd mot yttre hot utan att innebära oacceptabla integritetskränkningar.
Moderaterna:
Stefan Andersson, oppositionsråd Ljusdal
Fredrik Bergkvist, oppositionsråd Norrköping
Per Hagwall, ordförande Brommamoderaterna
Centerpartiet:
Per Ankersjö, ordförande Centerpartiet Stockholm och ordförande för nätverket Borgerligt nej till FRA-lagen
Magnus Andersson, förbundsordförande Centerpartiets ungdomsförbund
Muharrem Demirok, partistyrelseledamotJonny Lundin,partistyrelseledamot
Erik Hultin, initiativtagare till Centeruppropet
Folkpartiet:
Frida Johansson-Metso, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet
Camilla Lindberg, riksdagsledamot
Kerstin Weimer, länsförbundsordförande Jämtland-Härjedalen
Mathias Sundin, oppositionsråd Norrköping
Kristdemokraterna:
Christina Doctare, läkare, författare och samhällsdebattör, tidigare Sveriges representant i Europarådets kommitté mot tortyr
Charlie Weimers, förbundsordförande Kristdemokratiska ungdoms­förbundet
Anders Wijkman, ledamot Europaparlamentet, tidigare ordförande för Datalagskommittén

måndag 21 juli 2008

Planerar helgen

Ska till Ronneby till helgen på min kompis John's brölloppsfest, håller nu på att klura ut om vi ska flyga eller ta tåg ned. Boende blir på vackra Ronneby Brunn, verkar vara riktigt trevligt ställe. Korta fakta: Spa, 34 gradig pool, tempererad utomhuspool, 6 tennisbanor, bowlinghall med 10 banor, 11 golfbanor inom 45 min varav den närmaste ca 500 m från receptionen, minigolf, brett utbud av färdiga eller skräddarsydda gruppaktiviteter. Låter ju alldeles förträffligt detta, här ska "spa'as"!!

torsdag 17 juli 2008

Åka tåg är tråkigt

I alla fall när man åker själv, normalt sett så åker jag oftast tåg genom jobbet och då passar man ju på att arbeta under resan. Nu har jag semester och försöker med skapligt resultat ignorera allt jobbrelaterat. Ska jobba imorgon och på lördag men det är så roligt jobb så det räknas nästan inte...

Hur som helst tack till Thomas för boende och trevligt sällskap, bjuder igen i Orbaden imorgon! *ler* Här kommer ett par bilder till från Iron Maidens suveräna spelning på Stockholms Stadion igår.




onsdag 16 juli 2008

SÅ OTROLIGT BRA!!!

Air Eddie har landat i Stockholm

Hard Rock Café

I våra biljetter ingick "förfest" och middag på det här trevliga stället på Sveavägen. Musiken dundrar (jag behöver knappast tala om vilket band som uteslutande spelas) och stämmningen är på topp. Min kompis Kenneth Andersson hemma i Ljusdal skulle ÄLSKA det här stället.

tisdag 15 juli 2008

Varför?

Yellow submarine någon?

"Kungsan by night"

Som om man vore runt medelhavet, middag vid 10-11 och varma vindar. Inlägget ovan ser ni pissoaren på TGI Friday, kan någon förklara för mig varför man häller 25 kilo is i en pissränna? Känner mig verkligen som en vilsen Norrlänning i storstan nu och vågar inte fråga...

I Stockholm igen

Kändes som jag nyss lämnade kungliga huvudstaden men nu är jag här igen. Söndagen blev otroligt lyckad, cirkus 30 personer blev det till slut vid mitt bord på Järnvägs och grabbarna i bandet spelade som vanligt strålande. Satt och pratade med dom innan spelningen och sångaren Roger's fru och son var med, kul att träffa bägge. Frun hade den goda smaken att vara moderat och sonen den minst lika goda smaken att vara Arsenal-fan (han blev ruskigt imponerad av min Arsenal-tatuering, se nedan). Efter stängningsdags blev det efterfest för första gången på bra länge, skoj skoj!



Idag tisdag visade det sig att min kompis Calle var uppe i Ljusdal och träffade sin revisor så vi tog en lunch sen åkte jag med honom ned till Stockholm, via Hudiksvall där jag hann med en fika med Niklas Steding och hans dotter. Sen åkte jag på att köra nästan hela vägen till "Fjollträsk" hur nu det gick till. Ikväll blir det en bit mat med Thomas sen imorrn är det IRON MAIDEN som gäller för hela slanten. Torsdag hem till Ljusdal en snabbis innan det bär av till Bollnäs och M-kampanj på fredag morgon. Skickar upp några bilder imorgon från Stadion.

Kollega Anna skriver nåt som är intressant, speciellt med tanke på det mindre kriget som utkämpades alldeles i början på mandatperioden när jag var totalt färsk som O-råd. För den som har dåligt minne så ville Sossarna i kommunen säga upp alla våra plusjobbare (76 st) med 2 veckors uppsägning för att visa hur hemska nya regeringen var. Jag/vi tyckte självfallet att kommunen skulle hålla sig dom avtal som skrivits. Efter diverse turer så räddade moderaterna (med hjälp av resterande Allianspartier och opposition) kvar plusjobbarna avtalstiden ut. Ett fult och kallt agerande från S-sidan där man åter igen gör politik av enskilda människor vilket vi tar avstånd ifrån. Att försöka få det till att "moderat-regeringen" (Citat Riksdagsman Bäckman) tycker illa om plusjobbare när det var den arbetsmarknadspolitiska åtgärden plusjobb vi inte gillade är lågt, riktigt lågt. (Nu skulle man kunna avsluta med "men inte lika lågt som Glocalnet men vi skippar det).

Nystart är bättre än plus
Vårt riksdagskansli har med hänvisning till Riksdagens utredningstjänst, RUT och Institutet för Arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU jämfört Plusjobb med Nystartsjobb.

För ett tag sedan fick regeringen nämligen hejdlös kritik för att många som hade fått ett Nystartsjobb blev arbetslösa efteråt. Jag har hela tiden försvarat satsningen eftersom jag vet att 60 procent av nystartsjobben har gått till någon som varit arbetslös i mer än två år, vilket gör att den personen får erfarenhet och som stärker anställningsbarheten.

Så här ser det i alla fall ut:

90 procent av plusjobbarna blev arbetslösa när plusjobben tagit slut. Att jämföra med 21 procent av nystartsjobbarna. Dessutom ger nystartsjobben riktig lön, skydd av LAS och inget lönetak. Nystartsjobben är bättre än plusjobben, jag visste väl det!

MUF på Pride

Klicka på bilden nedan för information, jag ska sannolikt dit om schemat tillåter.

söndag 13 juli 2008

Bättre än så här blir det inte!

Enkel match

Som ni kanske sett så gick mitt tips in, Änglarna vann med 2-1 över Surgår'n. Rätt otrevlig stämming på arenan, diverse pappskallar som skulle bråka och ställa till. Det är alltid tråkigt att se idioter men extra tråkigt på fotbollsmatcher. Jag fick inte ens ha på mig min IFK-tröja för polisen "det är för din egen skull, vi kan inte garantera din säkerhet om du går in med den på"... Så det blev till att se matchen i bar överkropp, tur att det var sol och varmt. Ska man köpa en sån här tröja tro? Vet inte om det är tröjan eller hon som bär den som fångade min uppmärksamhet, snyggt var det iaf.
Efter matchen mötte vi upp Fredrik Saweståhl som hängde med hem till Thomas mammas lägenhet, eller det är väl egentligen Fortifikationsverkets eftersom det är ÖB's representationsvåning vid Karlbergs slott, Thomas mor bor med förre ÖB Johan Hederstedt men då dom var i Småland så fick vi låna lägenheten. Vi bugar och bockar! Efter grillning och en omgång TP så blev det en liten krogrunda, sjukt mycket folk överallt men trevligt. Nu sitter jag på tåget hem och ska tillbringa kvällen på Järnvägs och lyssna på Sveriges bästa band Ständut Blakk. Jag har bokat bord för 26 personer men jag börjar tro att jag måste ringa och be om fler platser... Ikväll blir det skoj!

lördag 12 juli 2008

GAME ON!

På tåget ned till Stockholm

Sitter och värmer upp lite inför mötet mellan Djurgården och Änglarna från Götet, mesta mästarna, regerande mästarna, dubbla UEFA-cupmästarna och sammantaget Sveriges bästa lag IFK Göteborg!
Spelet har sett sisådär ut efter EM-uppehållet men sista matchen mot Giffarna Sundsvall i cupen inger visst hopp, Djurgården har inte rosat marknaden på sistone dom heller så risken för 0-0 finns. Men jag tror Oremo gör mål idag för DIF men Änglarna gör två så det spelar ingen roll *ler* Jag ska ta en bild och ladda upp när vi kommer till arenan, det blir jag, systerdotter Emelie (hon fick en biljett i födelsedagspresent), Thomas Böhlmark (Muf Gävleborgs förre ordförande) och Carl-Johan Olsson (trevlig utflyttad Ljusdalsbo som även han har den goda smaken och intelligensen att vara moderat)

Lite politik kanske fast jag har semester, Moderaternas dag i Almedalen gick bra men mediabevakningen var riktigt dålig. Hur som helst så är stora skattesänkningar är på väg.
15 miljarder mer till folket, härligt!

Rolig kuriosa/fakta: Om man jämför den totala effekten av jobbskatteavdraget så ser man att en sjuksköterska som tjänar 27 000 kr/månad blir skattelättnaden 1468 kr/månad. Vårdförbundets krav i strejken låg på 1700 kronor mer i bruttolön.
Nu möter vi nästan detta, efter skatt. Kommer vårdförbundets ordförande att jubla tror ni? Vi får se....

fredag 11 juli 2008

Syskonbarnen leker

Tog med alla 4 syskonbarnen till Bollnäs (plus Jon). Jag har varit en bra svensk och betalt en massa moms idag, dvs shoppat. En elektrisk myggdödare modell STOR som nog tar död på större fåglar om dom råkar flyga in i den. Nu ni myggjä**lar ska ni få!

torsdag 10 juli 2008

Håll alla tummar...

Dodge Van av finaste modell (nåja). Chansen/risken att den går igenom besiktningen är liten men då har vi iaf 3 veckor på oss att laga felen alternativt sälja den.

onsdag 9 juli 2008

Amen!

(Klicka på bilden för att få den större)


tisdag 8 juli 2008

Tilltugg

Såna här prylar (oliver) har jag alltid har svårt för men i kombination med god fetaost och kall Carlsberg Hof har jag upptäckt att dom funkar. Gårdagen ägnades åt att få liv i ett styck Dodge-van som jag står som ägare på samt skura ren den. Okända substanser hade bosatt sig i den men nu luktar den riktigt mysigt. Idag har jag och min gode vän Jon slappat och shoppat. Nu ska vi helt oplanerat åka på Sigge Hill i Hudiksvall. Mitt kära X Sandra ville skjutsa oss, bra tjej! (inte bara på grund av detta) Imorrn ska vi ta hand om utsidan på Dodgen och se till att besiktiga den sen återstår frågan VART vi ska åka med den...

söndag 6 juli 2008

Träteatern i Järvsö

Efter två kvällar med god mat/dryck och umgänge med grabbarna så är ett kulturellt inslag välkommet. Bra början på en efterlängtad semester!

fredag 4 juli 2008

Liten bil = stor...

Usch vad liten min bil blev helt plötsligt. Exakt en sån truck som står bakom Miatan har min kompis Calle. Han är som ni ser lite osäker i sin manlighet, undrar om man ska ta med han på Pridefestivalen...

Rubrik på aftonbladet.se *skratt*

”Gravida mannen har fått en dotter - Föddes naturligt på söndagen"
Nja va, så pass mycket vet jag om blommor och bin att dottern knappast föddes på "naturligt vis" men hur som helst så säger vi grattis.
Läs mer om stolta pappan(mamman) HÄR.

Klockan är bara 10.30 när jag skriver detta och jag börjar redan få ordning på pappershögarna, detta går ju bättre än förväntat. Det är strålande sol ute så det blir stugan direkt efter jobbet idag igen. Två kompisar från Göteborg är uppe så vi ska nog ta en bastu och lösa världsproblem ikväll. Låter inte det som en bra början på semestern?
Uppdatering av bloggen kommer sannolikt bli "sådär" dom närmsta tre veckorna men jag skickar upp lite semesterbilder via mobilen. Ska faktiskt jobba lite också den 18-19 juli då det är kampanj i Bollnäs plus att jag ska viga ett par. Det är alltid skoj!

Staten säljer Vasakronan
Regeringen har idag beslutat att sälja Vasakronan till AP Fastigheter.
Det totala värdet uppgår till 41,1 miljarder kronor.
Ett avtal undertecknades tidigare idag.
- Vi kan idag presentera en affär som är bra för Vasakronan såväl som för det svenska folkhushållet, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell.
Bra säger jag! Här kan du läsa mer.

torsdag 3 juli 2008

Ekorrungar i stugan

Det var så fint väder så jag åkte till stugan efter jobbet. Det är bara tre mil så det funkar att åka emellan. Imorgon är det städa ur kontoret som gäller, sortera papper och annat stimulerande arbete. Men desto skönare att komma tillbaka från semestern till ett rent skrivbord.

onsdag 2 juli 2008

Strålande dag idag!

Bra dag idag, jag och nye ombudsmannen för moderaterna Gävleborg Lena Roos har haft en hel del konstruktiva samtal, spä på det med kreativiteten personifierad= Lars O Molin så blir det riktigt bra. På kvällen blev det styrelsemöte och sommaravslutning med M Ljusdal på Hembygdsgården. Supertrevligt, bra mat, mysig miljö, vackert väder och ett gäng glada moderater. Kan en kväll bli bättre än så? NEJ det kan det faktiskt inte, så det så!

MUF Dalarnas ordförande på Youtube
Olga och jag är inte överens om allt för mycket, speciellt inte vargar *ler* men hon är en driftig ung dam men framtiden för sig. Olga är flykting från forna Sovjet och passar klockrent i en kampanjfilm för "Jag älskar Sverige"-satsningen från MUF.



Riktigt rolig tycker jag, ni kan läsa Olga's blogg HÄR. Jag gillar introduktionen till bloggen "Dalkulla ifrån Sovjet, 20 år gammal och nördigt intresserad av politik. (borde träna mer och shoppa mindre)"

tisdag 1 juli 2008

Snygga va?

Stefan har handlat M-frisbees till sommaren, vill du ha en?

Hör av dig i så fall!