fredag 26 februari 2010

Stefan har lekt dagis

Titta vilken fin planeringskalender jag har pysslat ihop.
(Jag är nästan överdrivet stolt)


Dumstrut och guldstjärna utdelas

Hamnade av en ren slump på Dalarnas tidningars hemsida där dom skriver en hel del om förstagångsväljare och politiska ungdomsförbund. I inlägget "Nu blev jag upprörd också" har jag skrivit på samma tema.

Medlemmar värvas på skolorna
"Både SSU och MUF är rörande överens i frågan - skolorna bör vara öppna för besök från politiska partier."

Olika riktlinjer för partier på skolor
"Sju gymnasieskolor i Dalarna välkomnar alla politiska partier medan tre stänger dörrarna helt."

Så här gör skolorna
Redaktionen ställde följande frågor till gymnasieskolorna i Dalarna:
Är alla partier välkomna till gymnasiet, varför?
Om inte, varför är de inte välkomna?


YA frigymnasium i Falun får en dumstrut av mig på grund av korkad inställning till demokrati. Hur kan man få ett bokbord till "tvång"? Eleverna väljer själva om dom vill prata med personerna som står vid bokbordet. Detta var det mest korkade argumentet på länge.

"Politiska partier blir inte inbjudna för att arrangera möten, manifestationer, bokbord eller liknande. Orsaken till detta ställningstagande är den Negativa opinionsfriheten (PF 2:2) som ger ett skydd för alla medborgare gentemot det allmänna mot tvång att delta vid sammankomster, demonstrationer eller annan meningsyttring för bland annat politisk åskådning. Ett bokbord eller liknande i skolan kombinerat med elevernas närvaroplikt utgör i praktiken ett tvång och därför är politiska partier inte välkomna."

Stiernhööksgymnasiet i Rättvik däremot får en guldstjärna för sin inställning.

"Skolan delar upp frågan i två delar. Endast riksdagspartierna är välkomna att arrangera debatter i skolans aula. Detta för att göra det hanterbart för skolan och greppbart för eleverna. Däremot är alla partier, utan undantag, välkomna att sätta upp informationsbord och föra ut sina budskap i skolans gemensamhetsutrymme, skolcafeterian. Skolan menar att det är viktigt att eleverna får chansen till en bred och allsidig information från olika partier."

Utbildningsminister Jan Björklund (FP) kommer att ge Skolverket i uppdrag att ta fram tydligare riktlinjer för att undvika att man stänger ute de politiska ungdomsförbunden.

TACK ALLIANSEN!

White trash ikväll

Storgala eller "pay per view" som det heter på andra sidan Atlanten står på kvällens schema. Boxning kanske du gissar på men nej, wrestling! Denna fantastiska underhållning med en blandning av skådespel, akrobatik och testosteronstinna monster som "slåss" i ringen har jag gillat sedan högstadiet. En polare kommer över så ska vi dricka blaskig bärs och titta på detta spektakel, kvällen till ära ska jag ha flanellskjorta och truckerkeps.

Wrestling är tillsammans med Nascar dom stora sporterna för så kallat white trash och som trogna läsare vet att jag är fascinerad av. Tyvärr har jag inte långt hår så jag hade kunnat klippa en hockeyfrilla för att verkligen understryka hur WT jag är (iaf för en kväll). Jag skulle egentligen köpt ett paket cigaretter och en skiva med Eddie Meduza också men där går gränsen för mina WT-ambitioner.

I en av matcherna håller jag på följande undernärda kille, Randy "The legend killer" Orton heter han och min systerdotter Emelie planerar gifta sig med honom...


Elvis the comic

Klicka på bilden för att förstora.
Besök gärna http://www.elvisthecomic.se/ för att få dig ett gott skratt.
Det gör jag varje morgon när jag dricker första koppen kaffe.

Wykman (Muf) VS Ferm (Grön ungdom)

torsdag 25 februari 2010

Klockrent citat

Jag blir som bekant lite irriterad på människor som särskriver, felaktig stavning har jag dock mindre problem med då det är lätt att det blir slarvfel när man skriver på Facebook, bloggar eller andra kortare texter direkt på nätet.

Vad säga om "feta ost kyckling"? Det måste vara något sorts rekord i särskrivning (det var en bekant som lyckades med bedriften att särskriva ett ord två gånger). Att folk blir irriterade på mig när jag agerar språkpolis är fullt förstårligt men det bjuder jag på då jag är av en väldigt generös natur.

Hur som helst så borde vuxna människor som konstant särskriver, slarvar med meningsuppbyggnad, glömmer stor bokstav och det värsta av allt SKRIVER BARA MED STORA BOKSTÄVER tänka på följande citat:

"På internet kommunicerar vi mestadels med text.
Så om du skriver och stavar som en idiot kommer du troligtvis bli betraktad som en sådan."


PS.
Klockren !!!

Schlingmanns brev #57‏

Vi välkomnar en valrörelse om småföretagen!

De senaste dagarna har vi fått en intressant och viktig diskussion om företagarfrågor utifrån att vänsteroppositionen är splittrad och där socialdemokraterna och vänsterpartiet säger nej till det avdrag för hushållsnära tjänster som vi har infört. Aktuella studier visar vilken påtaglig effekt denna reform har haft när det gäller att skapa fler jobb och företag. Studierna visar att reformen bidragit till att det skapats 11.000 nya arbetstillfällen och att den sektor som tidigare varit svart blir allt vitare.

I ett läge när Sverige inlett återhämtningen efter en av de värsta ekonomiska kriserna i modern tid och där jobbfrågan är helt avgörande för Sveriges utveckling blir denna fråga intressant. Medan vi bejakar framväxten av tjänstesektorn är beskedet från vänsterpartierna att reformen ska avskaffas. De vill alltså genom ett politiskt beslut avveckla jobb och företag.

Det var därför närmast absurt att en dag som denna läsa den annons socialdemokraterna hade i Dagens Nyheter imorse. De lyfter i denna fram småföretagen och vikten av dessa. Det är bra att småföretagens situation uppmärksammas, även om det kommer samtidigt som socialdemokraterna håller fast vid att vilja fatta ett medvetet beslut som omedelbar skulle leda till färre småföretag och färre jobb.

Vi vill dock vara tydliga med en sak. Vi välkomnar en valrörelse om småföretagen och villkoren för företagande. Vi ser framemot många debatter på detta område och det finns många frågor där vi kommer att kräva svar eftersom vänsteralternativets politik är direkt småföretagarfientlig. Vi ska fråga dem hur höjda skatter för alla företagare leder till bättre villkor och fler företagare. De vill nämligen höja inkomstskatterna och det är något alla företagare betalar. Medan de vill höja skatterna, vill vi - inom ramen för en ansvarsfull ekonomisk politik - gå vidare och sänka skatten för vanliga löntagare (och företagare).

En annan fråga vi ska ställa är hur det blir fler företag och bättre villkor av att avdraget för hushållsnära tjänster liksom ROT-avdraget tas bort. Detta skulle omedelbart leda till färre företag och färre jobb. De ska också ställas till svars för hur en återinförd förmögenhetsskatt skapar bättre villkor. Med förmögenhetsskatt skulle mindre av möjligt riskkapital stanna i Sverige. En avgörande fråga för småföretagen är kostnadsmassan och här ska socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet svara på hur höjda arbetsgivaravgifter för unga skapar bättre villkor. Sverige behöver småföretag och småföretagen behöver en politik som skapar goda förutsättningar. Vår politik underlättar att starta och driva företag, medan Socialdemokraternas politik är full av trösklar och hinder.

Låt oss ta debatten om småföretagen och tydliggöra hur alternativen ser ut i svensk politik!

Per Schlingmann

Artiklar om självklarheter




Snacka om att slå in öppna dörrar och poängtera det uppenbara...

Ta åt er alla rökare som läser denna blogg, dessutom vet ni väl "att kyssa en rökare är som att slicka ett askfat".


Läs hela artikeln på: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6676832.ab

Varje människa som kan få komma till sin rätt

Kul att läsa lite fakta för en gångs skull istället för Aftonbladets sosseskriverier.
I dagens Gefle Dagblad kan man läsa följande:


Det är underbart...

I tisdags skildrade Gefle Dagblad hur Anki Åhrman, en av de 350 sjukskrivna i Gävleborgs län som fick lämna Försäkringskassan vid årsskiftet, har gått från långtidssjukskrivning till en praktik på Gävleborgs Zoo. Där sjukförsäkringen tog slut tog Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion vid.

Efter en tre år lång sjukskrivning på grund av en neurologisk klämskada blev smärtrehabiliteringen i Sandviken och arbetsträningen i zoo-affären vändpunkten. Den isolerade vardagen kantad av depression och hopplöshet ersattes av arbetsträning i en miljö där Anki Åhrman trivs. Och uppskattas för sina arbetsinsatser: ”Målsättningen är att anställa henne”, säger delägare Ankie Nilsson.

Under socialdemokraternas tid vid makten användes sjukförsäkringarna för att hyfsa arbetslöshetssiffrorna. Det är svårt att på annat sätt förklara den statistik som visar att län med hög arbetslöshet också har haft en högre andel sjukskrivna och förtidspensionerade. Politik och bostadsort vägde tyngre än medicinska bedömningar.

Det defekta sjukförsäkringssystemet ledde till att sjukskrivningarna, trots ypperlig folkhälsa, var 2-3 gånger högre här i Sverige än i socioekonomiskt jämförbara västerländska länder som Tyskland och Finland.

Alliansen insåg att rutinerna kring långtidssjukskrivningarna var gravt omänskliga och rättsosäkra; sjukförsäkringssystemet som S-regeringen hade skapat stjälpte istället för hjälpte människor.

Mot den här bakgrunden ska man betrakta regeringens reformerade sjukförsäkring som trädde i kraft den 1 juli 2008. Genom prövningen av arbetsförmågan mot hela arbetsmarknaden efter 180 dagar ska den onda cirkeln brytas. Världens friskaste folk ska inte längre vara världens mest sjukskrivna.

Den nya reformen erbjuder människor rehabilitering utifrån individuella behov, ett aktivt stöd från arbetsgivare och myndigheter, samt praktik för att påbörja vägen från passivt utanförskap till att återigen delta på arbetsmarknaden.

Oppositionen har dock skällt sig hesa, S-ledare Mona Sahlin kallade reglerna avseende prövning vid 180 dagar för ”stupptock” och Aftonbladet har bedrivit partipolitik på nyhetsplats genom att endast lyfta fram de fall där tolkningen av reglerna visat sig få orimliga effekter för ett antal svårt sjuka människor.

Reformens taffliga hantering innan regeringen slog fast att prövning mot arbetsmarknaden ”inte ska behöva ske i situationer då detta skulle få orimliga konsekvenser för den försäkrade”, förtjänar absolut en känga. Självklart måste man kunna diskutera tänkbara konsekvenser av dagens sjukförsäkring, men vi bör samtidigt påminna oss om hur verkligheten såg ut före valet 2006. 140 personer varje dag förtidspensionerades – däribland unga som fick beskedet av samhället att deras insatser inte behövdes.

”Det är underbart, jag har hamnat rätt”, säger Anki Åhrman, vars historia inte bara är en berättelse om en reformerad sjukförsäkring och samhällsekonomiska vinster. Den rymmer även en djupt mänsklig dimension om en individs välmående och behov av gemenskap.

GD 25 FEBRUARI 2010

Gratis på namnsdagen Siewert

Idag har Sigvard och Sivert namnsdag.
Varför inte skänka en tanke till Siewert Öholm.
En man med sunda och framförallt moderna åsikter...

Kan bara hålla med Koko

Bloggen "Stureplans vackraste" följde jag när han bloggade på 1000 apor men efter att den sidan la ned så har jag bara följt den sporadiskt. Den har också tappat en hel del i kvalitet sen Schulmanbröderna stängde butiken men detta var lite roligt.

Jag är gammal grunge-kille för er som inte visste det, är bland annat stolt ägare till ALLA skivor Nirvana släppt inklusive alla singlar plus några live och bootlegskivor. Kul att grungen uppmärksammas men inom vissa områden passar inte Nirvana in eller som Koko säger: "Det borde ju vara belagt med någon slags fysisk bestraffning för att försöka böga till grungen".


Stor humor, only in Ljusdal

"De förtroendevalda i Ljusdal-Ramsjö församling ska få hjälp att förbättra samarbetsklimatet genom att en arbetsgrupp nu ska ta fram etiska regler".

Jag som trodde man var bra på det där med etik inom kyrkan...

Läs mer på: http://helahalsingland.se/ljusdal/ljusdalc/1.1839995-kyrkofullmaktige-ska-fa-etiska-regler

Rubrik helahalsingland.se


"Bokrean i full gång"
Ja det verkar vara fullt kaos i butiken, kalla in vakter så folk inte skadar sig.
Har Hälsingetidningar värvat en ny rubriksättare från Pravda (även känd som Aftonbladet) ?

Hela dagen förstörd

Lundqvist höll Salo-klass idag, då vinner man inte ens mot Somalia i hockey än mindre Slovakien...

GRATTIS SLOVAKIEN (era jävlar) !

onsdag 24 februari 2010

Vad vet du om amerikanska delstater?

USA har jag ganska bra koll på vilket jag fick bekräftat när jag gjorde Expressens test. Nu var ju frågorna inte av det svårare slaget direkt, var bara en som jag inte var helt säker på. Tycker ni att jag skryter och är odräglig nu?

Nåja, "det är inte lätt att vara blygsam när man är bäst"...

Gör testet själv på: http://www.expressen.se/resor/1.1294600/vad-vet-du-om-amerikanska-delstater


Nu ska jag brygga en massa kaffe och fylla en sån där gammal klassiskt TV-kanna så att jag håller mig vaken hela natten. 4 underbara kvartsfinaler i hockey med Kanada-Ryssland som den självklara höjdpunkten- Det blir hockeygodis på högsta nivå!

Tips semifinalerna:
Kanada-Sverige
Tjeckien-USA

tisdag 23 februari 2010

Sagolikt korkad kille

  1. Att den här människan sitter i Sveriges riksdag är helt sanslöst.
  2. Ja han tillhör Vänsterpartiet...
  3. Han är ordinarie ledamot i Trafikutskottet...
  4. Dessutom ersättare i Kultur-, Utbildnings- och Skatteutskottet...
  5. Älskar minen på kvinnan och mannen bakom när han börjar "yra".
  6. Har riksdagsledamoten Pederssen gått ut grundskolan?
  7. Vad hade han för betyg i fysik?
  8. Skäms hans gamla fysiklärare?
  9. Läs på om Newtons rörelselagar Peder.
  10. Peder KAN bli minister om man röstar på Mona Sahlin.


Klassiker, 19 miljoner har sett detta

Mycket bra skrivit av en M-kompis (Hälsingetidningarna)

Världen ser så olika ut från olika håll!

Är du sjuk ska du i första hand få rätt vård så fort som möjligt. Kan du inte arbeta ska du ha en skälig ersättning under den tid det är nödvändigt. Kan inte låta bli att ge mig in i debatten. Inte som politiker i första hand, utan som medborgare. De som är kritiska till det nya sjukförsäkringssystemet hörs högt och tydligt. Som vanligt så är det oftast då man höjer rösten, när man är missnöjd. Det ligger i människans natur. Vi matas med tragiska människoöden genom massmedia. Jag lider med dessa människor och deras anhöriga. Vi kan bara konstatera fakta, att före maktskiftet 2006 var Sveriges befolkning en av de sjukaste i världen. Hur är det möjligt? Var det verkligen så?


Vår alliansregering vill inte tvinga ut svårt sjuka människor i arbete. Tvärtom har vi förlängt möjligheten att få vara sjukskriven. Ersättningen under den tiden är högre än vad den var under Socialdemokraternas tid, när du fick sjukersättning om du var sjuk längre än ett år. Är du sjuk ska du i första hand få rätt vård så fort som möjligt. Kan du inte arbeta ska du ha en
skälig ersättning under den tid det är nödvändigt. När du åter kan arbeta ska du få hjälp att hitta ett arbete du kan klara av, om du inte kan gå tillbaka till ditt gamla jobb.


• Att arbeta är inget straff.
• Att arbeta är en rättighet.
• Att få hjälp med omställning är en möjlighet.

Jag pratar av egen erfarenhet. I 13 år levde jag i utanförskap. Arbetslöshet, sjukskrivning, vård av sjuka barn och slutligen sjukbidrag. Före fyllda 35 var jag uträknad. Hade gjort mitt. Att efter detta komma tillbaka kändes ovant och skrämmande. Detta fick mig att engagera mig i samhället och politiken.

Varför blev det Moderaterna? Vår politik
• vill hjälpa oss som hamnat utanför att komma in igen.
• ser inte oss som en belastning utan som en outnyttjad resurs.
• vill ge alla som kan möjligheten att få försörja sig själva.
• vill se till att det finns pengar till de som verkligen behöver dem.

Nu är jag på banan igen. Visserligen bara halvtid men i alla fall. Det känns som att jag åter igen bidrar till samhället. Inte fullt ut, men efter min förmåga.

LENA ROOS (M)
i första hand medborgare,
andra hand moderat politiker

måndag 22 februari 2010

Usla Vesslan ger sig på profeter

Jesus var gay.
Jag tror att Jesus var en känslig, superintelligent gay man som förstod sig på människors problem – på korset förlät han människorna som hade korsfäst honom, Jesus ville att vi skulle vara kärleksfulla och förlåtande.

Det säger Elton John i en intervju med Parade magazine. Ett uttalande som får konservativa kristna att se rött. Den konservativa organisationen ”Christian voice” vd menar att det är ”skitsnack” att Jesus skulle vara gay.

Bibeln säger att Jesus var utan synd och det utesluter homosexualitet. Det här är ett desperat försök till uppmärksamhet, säger Stephen Green till brittiska The Mirror.

"Om man lyssnar till hörsägen verkar profeterande vara allmänt bögigt" skriver Vesslan på sin blogg och ritar denna roliga bild för att understryka sin poäng.

Imponerande att lyckas stöta sig med Islam, Kristendom och Hinduism (eller om det är Buddhism) med en och samma teckning. Undrar om det är någon galning som ska ut och jaga honom för detta? Eller mig för den delen som publicerar en så kallad Muhammedbild här på bloggen. För "Musse" får man inte avbilda har några stollar fått för sig... *suck*
Kommer det komma en brevbomb eller hotbrev till mig nu?

"Det visar sig, den som lever får se, nog ordnar det sig med blommor bara kärringen dör osv"

Men till eventuella talibaner som läser min blogg kan jag väl skicka en hälsning:
Bring it bitches and
I will get medieval on your asses!
(Samma hälsning går till alla religiösa stollar som har problem med homosexuella)

lördag 20 februari 2010

Foto: Dragan Mitrovic
"Vänersborgs Arena är helt ny. Den invigdes i september i fjol men bygget har kritiserats hårt sedan kostnaderna till synes okontrollerat rakat i höjden. Ursprungligen kostnadsberäknades den till 140 miljoner. Under julveckan stoppade kommunen alla utbetalningar till leverantörer och entreprenörer. Då hade man redan betalat ut 246 miljoner kronor. För närvarande är notan nu uppe i 275 miljoner kronor."

Kul läge, kan man ana att det är sosse/centerstyre även i Vänersborg?

Bokstavskombinationer "en masse"

Den här tjejen har nog både den ena och den andra bokstavskombinationen alternativt en mycket liberal syn på narkotika men man har knappast tråkigt i hennes sällskap.



Synd att hon inte bor i Sverige, då hade man ju kunnat bjuda in henne på fest.
*skratt*

"KronWalled"

Tyskland och Vitryssland avklarat, nu börjar OS på riktigt när Tre Kronor möter Finland. Ett tips till dom finska spelarna:
HÅLL UPP HUVUDET!

Annars är risken att bli "Kronwalled" överhängande, jäklar i min lilla låda vilken tajming killen har i sina tacklingar. Måste kännas som att bli påkörd av en fullastad timmerbil. Jag är grymt imponerad, att vi dessutom har jätten Douglas Murray i laget är grymt skoj.

Nu är jag sådär politiskt inkorrekt igen men jag älskar hård och ful hockey, jag tycker att damhockey inte borde få kallas hockey och anser också att man inte ska få matchstraff för att man kastar handskarna och boxas lite i Elitserien.

Hockey SKA göra ont, det SKA fattas lite tänder, det SKA vara några 100 stygn sydda i ansiktet. Titta på konståkning om du vill se nåt vackert på is vet jag. Eller varför inte curling, finns mycket vackert att titta på där. Se bara HÄR!

fredag 19 februari 2010

Mördade svenska poliser Olof Palme?

Sveriges statsminister Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan i centrala Stockholm den 28 februari 1986 klockan 23.21.

Efter mordet följdes ett flertal spår i Palmeutredningen, däribland PKK-spåret, 33-åringen och Sydafrika-spåret, men dessa ledde inte till någon framgång. I december 1988 blev Christer Pettersson anhållen för mordet. Han dömdes senare av Stockholms tingsrätt men frikändes av en enig hovrätt i november 1989. En belöning på upp till 50 miljoner kronor för tips som leder till att en gärningsman fälls för mordet finns fortfarande utsatt.

Ett spår som det inte talats om speciellt mycket i media är "polisspåret". Jag har hittat en sida med en översatt artikel av Klaus Dieter Knapp publicerad i Die Zeit, No. 9, 24 Februari 1995, sid 13-15, sektion Dossier med originaltitel Der Polizei auf der Spur.

Detta är något alla svenskar bör läsa men jag tvivlar att svensk media någonsin kommer att våga granska "polisspåret", personen som översatt artikeln förklarar varför.

Om någon undrar varför den här historien inte har publicerats i Svensk press vill jag göra följande anmärkningar:

1. Den tidning som publicerar den här historien kommer aldrig mer att kunna "samarbeta" med polisen, d.v.s få informationer om brott och kriminella, och kommer inte att ha någonting att skriva om, vilket betyder konkurs.

2. Hela begreppet med "fri och granskande press i Sverige" är slut i och med att en Tysk tidning publicerade det först En svensk tidning kommer genom publicering av den här historien att erkänna sin egen inkompetens.

Den skildringen av Palmemordet som du nu kommer att läsa kommer aldrig att finnas i skolböckerna. Så behåll den här texten, och försök förklara för dina barn varför Olof Palmes mördare aldrig hittades.

Delar ur artikeln som får en att tänka till:

Pertti svarar på finska "jag har blivit igenkänd, vad skall jag göra?" Svaret, ännu en gång på finska "skit i det, gör vad du ska!"

Hans Ölvebro stängde väldigt hårt ögonen för alla fakta som visade på ett deltagande av polisen i Palme-mordet. Vill han inte finna mördaren? Han säger om sina spaningsmål tydligt "vi är intresserade av alla tips. Vi arbetar opartiskt med en serie av tänkbara motiv. Det enda spår som jag vägrar att befatta mig med är polisspåret."

Det är fortfarande 23.23. Lars, ytterligare ett vittne till mordet, förföljer mördaren. Vid David Bagares Gata, 150 meter östligt från mordplatsen, förlorar han spåret. Gatan är tom på människor. Bara polisbil 1520 kör förbi långsamt och utan blåljus.

För att förklara det mystiska uppträdandet av bil 1520 vill spaningsgruppen sätta radiolarmets tid sex minuter tidigare. De kommer att förutsätta att radiolarmet gick ut redan 23.23, även fast samtliga vittnen bekräftar 23.29 som tid för larmet. För att verifiera den tidigare larmtiden används poliscentralens datorutskrift, på vilken alla insatser finns registrerade. Men alla tidsangivelser från 23.23 till 23.30 är manuellt ändrade.

23.17 En flanör, vi kallar honom Jerker, och hans flickvän går Adolf Fredriks Kyrkogata i riktning mot Sveavägen. Femtio meter från den plats där Olof Palme kommer att avlida inom några ögonblick ser Jerker ännu en man med en walkie-talkie. När Jerker passerar honom vänder han sig om och ser honom rakt i ansiktet. Jerker känner igen den här manen. Han är helt säker, att han har sett Alfred förut. Alfred är - polis.


LÄS HELA ARTIKELN PÅ: http://www.freewebs.com/politiskt/palme.htm

Helt fel taktik

Om DETTA nu stämmer och inte är taget ur sitt sammanhang (vilket jag misstänker) så vill jag påstå att mina kära vänner i Stockholm valt helt fel strategi gentemot Sverigedemokraterna.

Det blir inga debatter med Sverigedemokraterna, SD, före valet och det blir inget samarbete med partiet om de kommer in i riksdagen. Det var kommunikationscheferna för Socialdemokraterna, Karin Pettersson och Pär Henriksson för Moderaterna överens om när de på onsdagen deltog i Informatörsdagen i Karlstad.

Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti och vi har ingenting att diskutera med dem , sade Pär Henriksson.


1. SD är inte ett "enfrågeparti", dom har en politik för det mesta om än bristfällig och i dom flesta fall riktigt sunkig.

2. OM man har den felaktiga uppfattningen att SD är ett "enfrågaparti" så antar jag att det är invandringsfrågan och integrationen man menar. Den frågan är väldigt viktig och kommer ha stor inverkan på valresultatet och kan därmed inte tystas ned som S och M försöker göra.

Om Sveriges två i särklass största partier anser sig för fina eller seriösa att prata med "enfrågepartiet" som i dom flesta mätningar ligger runt 4 procentspärren (och därmed har stor chans att komma in i riksdagen) så blir jag mörkrädd.

Mörkrädd kanske är fel ord vid närmare eftertanke, jag blir förbannad!
Om S och M inte tar debatten så får SD stå oemotsagda i sina åsikter, det är i debatter med andra partier SD's usla människosyn och underliga värderingar kommer fram. Som läget är nu har man hela arenan för sig själv och kan fortsätta sprida fördomar och främlingsfientlighet.

I grundfrågan har också Sverigedemokraterna rätt. Invandrings och integrationspolitiken i Sverige har varit en katastrof sedan Palmes dagar och visst har det blivit bättre under Alliansens tre år vid makten men vi har väldigt långt kvar innan vi ens kan fundera på att kalla det godkänt. Hårdare krav, kortare handläggningstider, matchning mot jobb från dag 1 och en hel del annat är viktiga saker som kommit på plats men mycket återstår.

Ta debatten med SD och visa att det är vettigare att lägga sin röst på ett parti (M) som faktiskt har en idé och en plan för att komma till rätta med problemen än att rösta på en missnöjesparti som vill stänga Sveriges gränser!

*UPPDATERAT*

Då jag knappt han publicera inlägget så fick jag ett snabbt och bra svar från vår kommunikationschef Pär. Lägger in det nedan och mina tankar om svaret.

Det är inte så att moderaterna eller socialdemokraterna inte tar debatter med Sverigedemokraterna. Vi gör det snart sagt varje dag i de kommuner och landsting runt om i landet där SD är representerade idag. Men vad både jag och Karin Pettersson sade i Karlstad var att vi INTE ska särbehandla Sverigedemokraterna och ta debatter på deras villkor. De är – trots mediauppmärksamheten – ett litet parti som ställer grupper mot grupper och som ser invandring och mångkultur som ett grundläggande problem i samhället. Det köper inte jag. Vi kan mycket väl ta debatten med dem – som vi redan gör idag – men då ska vi ställa samma krav på dem som på andra partier. Hur ser deras ekonomiska politik ut? Hur ska de klara välfärdens finansiering? Hur ska deras politik kunna ge fler företag och jobb?

Pär Henriksson
kommunikationschef moderaterna


Tack för svaret Pär, jag misstänkte att tidningen gett det en vinkling som inte stämmer med strategin gentemot SD. Dock tror jag dom etablerade partierna har att vinna på att särbehandla SD. Desto fler debatter med "vanliga" SD-politiker vi tar ju mer tror jag vi vinner på det. Deras lösning på integrationen är inte trovärdig om man ställler dom till svars i debatter. Ser man dom som enfrågeparti så har man än mer att vinna eftersom deras "enda" fråga är en fråga vi har betydligt bättre lösningar på än vad dom har.
Stefan Andersson

Det finns hopp för dom flesta

NY MODERAT.
Tony Andersson (till höger) är Moderaternas ledare i Timrå och kan sedan i går räkna det forna Socialdemokratiska kommunalrådet Kenneth Westberg som sin partikamrat. ”Det är en föränderlig värld”, säger Kenneth Westberg.
Foto: Jennie Zetterqvist

Läs mer om denna "solskenshistoria"
HÄR!

Att många norrlänningar röstar rött av tradition och inte på grund av ideologiska skäl vet vi, folk röstar rött för "det gjorde mamma å pappa och deras föräldrar" osv. Sen klagar man hejdlöst på att sossarna sköter kommuner och landsting på det sätt man gör.

Jag tror att alla som bor i Norrland känner igen sig i detta, ingen annanstans frodas det jag brukar kalla för "nånannanismen" mer än i Norrlands inland. Det är alltid "nån annans" fel, är det inte dumma sossepampar så är det Stockholms eller EU's fel. Ytterst sällan kan/vill/orkar man ta tag i saker och ting på egen hand utan man trivs med sitt eviga gnällande.

Jag har omvänt många gamla "sossar" i mina dagar som efter att ha pratat med en moderat som talat om vad vi EGENTLIGEN står för insett att dom inte alls är socialister utan "moddar" (har lyckats fixa en del röster till Fp också men lika glad för det är jag).

SLUTLIGEN:
Ett bra råd är att om du vill veta vad moderaterna står för, prata då med en moderat - inte en sosse. Sossar älskar att prata om moderater och vår politik men tyvärr älskar sossar även att svartmåla oss och påmåla oss värderingar som vi inte har.

Inte alla men många, till och med jättemånga. ..

torsdag 18 februari 2010

Mer smink till folket

Nu kan jag inte påstå att bloggdrottningen Kissie är bland det vackraste jag sett vare sig med eller utan smink men JÖSSES vilken skillnad.

Här till vänster ser ni en sminkad Alexandra.

Här nedanför ser ni henne som naturen skapade henne. Hon har för övrigt nyligen skaffat sig plasttuttar modell grotesk för att... tja VARFÖR vet jag faktiskt inte men hon kände tydligen för det.

Ljusdal VS Österåker

Från wikipedia:
"Österåkers kommun är en kommun i Stockholms län. Centralort är Åkersberga.
Kommunen ligger i södra Roslagen i Uppland. Österåkers kommun är i hög grad präglad av närheten till havet i öster och innefattar flera stora öar i den norra delen av Stockholms skärgård, bland annat Ljusterö, Siarö, Vättersö, Husarö, Ingmarsö och Särsö."


Vad har nu Österåker med Ljusdal att göra frågar sannolikt du som läser detta?

Jo för även om Österåker har fördelen med att ligga nära havet och Stockholm så finns en del likheter, för 30 år sedan bodde det lika mycket folk i Ljusdals kommun som i Österåker (cirka 25 000) och nu börjar det intressanta.

Hur ser det ut idag?
Ljusdal: Cirka 19 000 innevånare
Österåker: Cirka 39 000 innevånare

På 30 år har alltså Österåker blivit mer än dubbelt så stora som "oss", varför frågar jag mig. Det enkla svaret är närheten till Stockholm men det ligger mycket mer och viktigare saker bakom. Det handlar om politiskt ledarskap!

Österåker är, precis som de andra kommunerna i södra Roslagen, starkt borgerligt färgat, och moderaterna har styrt kommunen ända sedan 1962, med undantag för år 1994-1998 då socialdemokraterna bildade majoritet med folkpartiet.

Vad får då detta för effekt utöver det uppenbara, fler människor i kommunen?
Det svaret symboliseras bäst av nedanstående videoklipp med en av moderaternas bästa kommunpolitiker, Ingela Gardner Sundström. Med fast hand och stor vänlighet styr hon kommunen. Titta på klippet och tänk er att byta ut Ingela mot Ljusdals kommuns motsvarighet Marit Holmstrand(S). Om vi bortser från personlighet och kompetens, vad har Marit att visa upp efter 100 år av i princip obrutet socialistiskt styre av Ljusdals kommun? Vilka satsningar kan hon "skryta" om? Hur ser hennes partis visioner om framtiden ut? Vilka är våra framtidsfrågor, styrkor, svagheter? Vart finns det politiska ledarskapet?



Ljusdal är i desperat behov av borglig politik, fortsätter vi i samma hjulspår så kommer vi om 20 år oundvikligen att vara inget mer än ett pittoreskt fäbodsamhälle med världens bästa bredband.

Det är dags att vända trenden, det är dags för väljarna att ge moderaterna chansen att få folk att flytta TILL Ljusdal.

VI KAN MYCKET MERA!

Heja Jenny Östergren, TV4

Det är ett jäkla gnäll om Jenny Östergren på nätet, uteslutande manliga neandertalare som anser att hon är usel som programledare, journalist och alla andra roller hon har. Dessutom är hon ful, osmaklig och ser ut som en häst... Ja ni hör ju själva vilken nivå det ligger på.

Själv gillar jag Jenny SKARPT, hon är frispråkig, har massor med skinn på näsan, duktig i sitt jobb och otroligt vacker. Kolla ögonen säger jag bara!

Jenny påminner lite om en tjej jag dejtade för ett par år sedan, både till utseende och "skinn på näsan-biten". Fler såna tjejer i media tack, det gör mig på gott humör.

Jennys blogg finner ni HÄR!


Bra text av riksordföranden för MSU Rasmus Törnblom.

Regeringens nya lärarutbildning är ett steg på vägen mot morgondagens skola, men mer behöver göras, skriver riksordföranden för Moderat skolungdom Rasmus Törnblom idag på politikerbloggen. Läs hela artikeln HÄR!

Moderat skolungdom anser att det handlar om att bevisa att lärarna är viktiga;

* Höj lärarnas status. Det måste bli större lönespridning inom skolan, så att duktiga lärare som har en stor del elever som når sina mål ska kunna bli belönad med högre lön. Dagens kollektivistiska lönesättning hörde inte ens hemma på 70-talet. Därtill måste det bli möjligt att öppna upp ännu fler vägar för lärare som vill vidareutbilda sig inom sitt ämne. Regeringen har gjort mycket med satsningen Lärarlyftet, där man satsat 3,6 miljarder kronor på lärares vidareutbildning. Lärarlyftet är bra – fler lärare som får större kunskaper gynnar Sveriges elever.

* Fler vägar att bli lärare. Om man ska ha en levande skola måste man ha lärare med uppdaterade kunskaper. Det finns ingen naturlag som säger att en ekonomilärare skulle vara bättre på att lära ut ekonomi än en civilekonom eller företagare. Skolans lärarkår ska vara flytande, det ska vara möjligt att vara lärare bara i ett par år av sitt liv. På så sätt får vi in fler erfarenheter och aktuell kunskap i en annars så sluten värld. Det är otroligt bra att det i lärarpropositionen styrks att det ska bli lättare för personer med god kunskap om ett visst ämne genom en pedagogisk utbildning ska kunna bli lärare.

* Gör det möjligt att kunna reklamera undervisningen! Även om ovan föreslagna reformer skulle bli sanning, kommer det ändå finnas dåliga lärare. Om en lärare har varit opedagogisk, eller om arbetsmiljön varit usel vilket lett till att man inte lärt sig mycket, ska det bli möjligt att reklamera sin undervisning. Lex Sarah-anmälningar finns inom vården, varför inte införa en Lex-Frihet i skolan?

Moderatbandy

Klockan är "efter hockey" (04.00) och jag tror tröttheten påverkar nivån på min humor.
Tänk att det finns folk som kallar golf för överklassport...
Det är ju det "svennigaste" som finns även om hon på bilden ser misstänkt amerikansk ut
(inga fördomar här inte).

onsdag 17 februari 2010

Ett polskt "klantarschle" = förlust

Jahapp, vår polske bärplockare (även känd som andremålvakt) Lukasz Fabianski spoilierade del 1 av sportkvällen/natten men Arsenal vinner i returen så det gör inget (Har jag redan nu bestämt, kvartsfinal nästa). Porto vann alltså med 2-1 på hemmaplan, retur om två veckor...

Nu uppvärmning inför TRE KRONOR - Zi Germans!

Sveriges blivande statsminister?

Kommentarer överflödiga...

Mer snus till folket (OBS inte ironi)

Mer politikerbloggen och debatten om snus mellan Fjellner (M) och Ericson (Mp) där moderaterna kämpar för att svensk snus ska få säljas i hela EU som alla andra varor medan Mp helst vill förbjuda både snusande och rökning. Jag anser naturligtvis att folk ska få bestämma själva om dom vill röka/snusa men att staten ska informera om farorna.

"Självklart skall Sverige uppmuntra människor till ett minskat användande av tobaksprodukter. Snus är inte morötter och det bästa ur hälsosynpunkt är förstås att inte bruka tobaksprodukter överhuvudtaget. I sig är detta dock inte ett skäl att motsätta sig att svenskt snus behandlas på samma sätt som andra tobaksprodukter i Europa. Speciellt då svenskt snus bevisligen kan ersätta cigaretter och därmed rädda liv, vilket är fallet i Sverige.

Sverige har idag lägst andel tobaksrelaterade hälsoproblem i Europa trots att vi konsumerar ungefär lika mycket tobak som resten av Europa. Den enkla förklaringen är att vi sedan 1970-talet börjat ersätta cigaretter med snus. Detta är ett vedertaget faktum i forskarkretsar och fenomenet har till och med fått ett eget namn, The Swedish Experience.

För att kunna belägga detta faktum bör det räcka med att Ericson talar med vänner och bekanta som snusar. Då lär hon erfara att många av dem tidigare varit rökare men nu ersatt cigaretterna med en betydligt mindre skadlig last. Eftersom Ericson dock efterlyser vetenskapliga texter förslår jag att hon läser Socialstyrelsens Folkhälsorapport från 2005 där man slår fast att för varje snusare som börjar röka är det fyra rökare som går över till snus samt att detta konsumtionsbeteende tyder på att nettoeffekterna av de ändrade tobaksvanorna är positiva i folkhälsoavseende. Även Kommissionens rapport (SCENHIR 2008) konstaterar att tillgången till snus i Sverige minskat rökningen. I denna rapport går man dessutom längre och konstaterar att det svenska snuset är mindre skadligt än andra rökfria tobaksprodukter som idag är legala inom EU.

Om man som Ericson av ideologiska skäl till varje pris vill bekämpa tobaksprodukter just för att de är tobaksprodukter, är dock alla dessa vetenskapliga belägg förstås ointressanta. Frågan är bara hur många rökare i Europa som ska tvingas att dö av sin last på grund av Ericsons ideologiska motstånd mot att göra ett långt mindre skadligt tobaksalternativ tillgängligt för dem.

Att acceptera EU:s snusförbud innebär inte bara att föra en dålig folkhälsopolitik utan även att tigande acceptera ett fullständigt orimligt handelshinder. Att agera med flathet och naivitet lönar sig sällan inom EU. Föreställ er att Frankrike skulle acceptera att vi i Sverige förbjöd deras rödvin samtidigt som vi drack, sålde och exporterade vodka!

Jag kommer att fortsätta arbeta för att svenskt snus ska tillåtas i resten av Europa. Detta eftersom jag till skillnad från Ericson är helt övertygad om att en konkurrensneutral produktreglering av all rökfri tobak och ett pragmatiskt folkhälsoarbete kan existera i samklang."

Christofer Fjellner (M)
Europaparlamentariker och ledamot i utskottet för miljö och folkhälsa

Mer luftskepp till folket (OBS ironi)

Läser på politikerbloggen om två vänsterpartister som
vill se ett nytt statlig bolag som utvecklar luftskepp!
Okej alla motioner som kommer in till moderaternas
stämmor är inte helt lysande men detta?


Inför Vänsterns kongress i Gävle i maj har Vänsterns Robert Zackrisson och Johan Tilhon skrivit en lång rad motioner. Bland annat yrkar de på att allt inrikesflyg söder om Sundsvall avvecklas och ersätts av utbyggd järnväg.

Dessutom vill motionärerna att Vänstern tar ställning för att starta ett nytt statlig bolag för produktion och forskning av luftskepp. Zackrisson och Tilhon vill att partiet får med sig Socialdemokraterna och Miljöpartiet på idén om att luftskepp ska kunna användas för långväga transporter.

Pris till "Årets mest pinsamma"

Igår fick ju Nordanstigs majoritet i fullmäktige pris som "Årets pappskallar".
Idag går priset som "Årets mest pinsamma" till LO's ledning för deras människosyn & osmakliga vinklingar i rapporten jag skrev om i förra inlägget.

(och nej jag har inte gjort bilden men den passar in i sammanhanget, pinsamt+LO)

LO borde skämmas

Sanna RaymanSvenska Dagbladet skriver idag om LO's nya kampanj som dom döpt till "Kalla Sverige" och det är bland det mest pinsamma jag sett på länge. Hur kan dom förvänta sig att folk ska vilja vara medlemmar och betala dyra medlemsavgifter till facken när LO beter sig på detta sätt. Man pekar ut Center-Maud som "minst hjärtlig", hur snällt och moget är det? Jag kopierar in hela Sannas artikel då den är mycket läsvärd.

LO har en ny kampanj på gång. Den heter Kalla Sverige och i helgen kom ett pressmeddelande lagom till Alla hjärtans dag. En sorgesam bild av ett hjärta upptrampat i snö flankerade informationen med rubriken: ”Rapport från Kalla Sverige: Maud minst hjärtlig”.

Vi talar alltså om en undersökning på temat ”gott hjärta” där man har ställt frågor som ”Tycker du att Sverige är kallare eller varmare idag jämfört med för några år sedan?” En undersökning som gör stort nummer av att 43 procent svarar att de tycker att ”Sverige i lägre grad har blivit ett land som präglas av ett gott hjärta under senare år”, trots att det är 36 procent som inte ser någon skillnad och 9 procent som tycker att Sverige blivit mer hjärtligt. 36+9, det blir enligt mitt sätt att addera 45 procent. Och allt jag har lärt mig i skolan pekar på att dessa 45 procent är fler än de 43 som ser sämre hjärtan. Eller vad det nu är som LO far efter.

LO har också frågat folket hur viktigt det är att politiker har ”hjärtat på rätta stället”. På denna helt substanslösa fråga svarar 51 procent mycket viktigt och 38 procent ganska viktigt. Såklart.

Aha! utropar LO, och förklarar triumferande att politiker med gott hjärta ”efterfrågas” av 9 av 10 svenskar. Huruvida det finns någon efterfrågan på politiker med hjärna framgår tyvärr inte. Frågan kom visst inte upp. Däremot informeras vi genast om att Socialdemokraterna är det parti som anses ha mest hjärta. 21 procent av de svarande tycker nämligen så.

Värt att notera är att fler, 23 procent svarar ”vet ej”. Man skulle kunna tolka den tilltagna vet-ej-faktorn som att rätt många svarande helt enkelt fann frågan idiotisk. Men det gör inte LO. De drar istället slutsatsen att svenska folket ser regeringen som ”iskallt kalkylerande”. Exempel på detta är sjukförsäkringsdebatten samt hur ”kall och hjärtlös” Maud Olofsson har varit i sitt engagemang i Saab-affären.

Inte ens under brinnande kampanjperiod skulle LO:s motpart Svenskt Näringsliv prestera något så genomgående oseriöst som detta. Även när näringslivsorganisationen eldar upp sig rejält är det i form av agitation kring 3:12-regler eller arbetsmarknadslagar – inte i form av spekulation kring enskilda politikers brist på omtanke och hjärta.

LO kallar sin skapelse för rapport. Det är ett väldigt stort ord i sammanhanget. Med den begreppsinflationen är Timbros rapporter rena doktorsavhandlingarna. Det är svårt att hitta något sakpolitiskt innehåll alls. Insprängt här och var finns en vag kritik av hur sjukförsäkringen har hanterats, men den är svår att ta på allvar eftersom LO redan 2005 föreslog tidsgränser i sjukförsäkringen – alltså innan socialförsäkringsutredaren Anna Hedborg gjorde det och långt innan det fanns en Alliansregering.

Skillnaden mellan blocken har mycket länge legat på några procent, men LO väljer ett tonläge som antyder att riket styrs av en junta. Vilken trovärdighet inger detta? Är LO-medlemmarna verkligen nöjda med att deras medlemsavgifter finansierar pinsamma försök att skildra höstens val som ett val mellan Darth Vader och Bamse?

Man ska inte kasta sten i glashus

Angående "valfusket" i Stockholm.

Frågan är vad som är bäst, att ha provval där det finns en risk för fusk eller inte ha provval och listället åta eliten i partiet välja åt medlemmarna vilka som ska stå på listorna?
Jag tror risken för korruption är betydligt större i ett stängt system (dvs det system det mest maktfullkomliga partiet i Sverige använder sig av, gissa vilket). S verkar anse att det vore hemskt om simpla medlemmar fick bestämma något, då kanske inte ens Mona hade fått bli partiledare. Utveckla provvalsystemet och ge väljarna makten över listorna, det vore bäst för demokratin. Det var min synpunkt i ämnet utöver det självklara att det ska utredas och fuskarna inte vara med på några listor.

Jag tycker också det är förvånande att sossar ens vågar kommentera "fusk" med tanke på vad deras partiledare ställt till med i sina dagar. Vore jag sosse skulle jag vara knäpptyst så fort det talades om fusk, mygel, misstag eller maktmissbruk i pressen.

tisdag 16 februari 2010

OS-GULD: Sverige 2, Norge 0

Sveriges skönaste idrottsprofil

Björn Ferry, Olympisk Mästare!!

(Bild från Expressen)

Vem är du "Anonym"?

Någon kommenterade mitt inlägg "Årets pappskalle (so far)" med detta:

Detta är bland det bästa du har publicerat på din blogg. Jag kommer att stödja dina motioner.

Vem är du? Skulle vara kul att veta. Du kanske har fler roliga förslag på motioner och förslag som inte har någon som helst förankring i verkligheten?
Kul att ironiska inlägg uppskattas hur som helst.

Riksrevisionen om jobbskatteavdraget

Riksrevision har utvärderat jobbskatteavdraget och de presenterade sin utvärdering under veckan för Skatteutskottet. Utvärderingens frågor var:
- Om jobbskatteavdraget hade någon effekt på arbetsutbudet och speciellt för de grupper med svag förankring på arbetsmarknaden?
- Om regeringens underlag för jobbskatteavdraget är transparent och av god kvalitet, d.v.s. om människor har kännedom om jobbskatteavdraget?


Riksrevisionen kommer fram till följande:
- Jobbskatteavdragets förväntade effekter på antalet arbetade timmar är 2,6 %.
- Jobbskatteavdragets förväntade effekter på fler personer i arbete är 88 122 stycken.
- Vetskapen om jobbskatteavdraget har förbättrats men kan bli bättre.


Ska man tro på S så ger ju inte jobbskatteavdraget fler jobb men nu är det än en gång bevisat. Att S anser att hög skatt på tobak är bra för att dra ned motivationen för att nyttja tobak men hög skatt på arbete tvärtom skulle öka antalet jobb är och förblir obegripligt....

Lägre skatt på tobak = fler rökare
Lägre skatt på arbete = fler jobb

Ska det vara så jäkla svårt att begripa?

Årets pappskalle (so far)

Nordanstigs kommun (Sosse/Center-majoriteten i fullmäktige) får pris som årets pappskallar. Nu har dom beslutat om att Nordanstig ska vara en vargfri kommun...

1. Det finns inga vargar i Nordanstigs kommun
2. Kommuner kan inte besluta om vilka djurarter man ska/inte ska ha inom kommunens gränser.

– Jag vet att kommunen inte har beslutande rätt när det gäller vargfrågan. Men vi kan åtminstone göra ett ställningstagande, säger Sven-Erik Sjölund (S) som skrivit motionen.

Jag funderar på om det verkligen är en av kommunens viktigaste framtidsfrågor eftersom Sjölund lagt ned tid på att skriva en motion i frågan. Självklart inte, det visar bara på att sossarna även i Nordanstigs kommun inte är lämpliga att ha ansvaret för kommunens framtid.

Jag funderar också på att skriva en motion om en myggfri Ljusdals kommun. Mygg gillar jag inte, jag är inte speciellt kär i dåligt väder heller så jag tror jag ska motionera om att Ljusdals kommun ska verka för sol varje dag och max 5 minusgrader. Sen naturligtvis en motion där jag föreslår att Ljusdals kommun ska verka för att Hälsingland ska vara ett sossefritt landskap så vi slipper såna här dumheter i fortsättningen.

I_D_I_O_T_E_R

Läs mer HÄR och HÄR

måndag 15 februari 2010

Var är Miljöpartiets innehållsförteckning?

Reza Khelili Dylami (M) och Sofia Arkelsten (M) skriver på Newsmill om Miljöpartiets usla politik.

"Det är hög tid att syna MP:s innehållsförteckning.

I dag finns det ett parti som motarbetar bilen. Ett parti som vill avbryta nödvändiga vägbyggen och lägga ner försvaret. Detta parti vill införa oreglerad invandring och skrota hälften av vårt kalla lands energiproduktion.

Det vill monsterhöja skatten på både bensin och diesel, ta bort betyg i skolan och det arbetar för att brott inte ska leda till fängelsestraff. Det handlar om Miljöpartiet"

Läs resten av artikeln HÄR!

PS. Bilden ovan kommer från tråden "Nu hjälper vi (s)(v)a(mp)arna med valaffischer" på Flashback Forum.

Grön skattehöjning med 40 miljarder

Nu är valåret 2010 här.
Skattebetalarnas Förening kommer därför att börja granska partiernas skattepolitik. Först ut i serien är Miljöpartiet och den gröna skatteväxlingens död. Nu vill (MP) höja skatten dubbelt så mycket som (S).

Det blir nämligen inte tal om någon ”Grön Skatteväxling” om Miljöpartiet får igenom sitt program. Trots den senaste tidens profilering som ”gröna liberaler” kommer (MP) istället att höja skatterna rejält, med över 40 miljarder kronor netto om året förutsatt att de får igenom sitt program.

Läs hela undersökningen på:
http://www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?fileticket=zNu7VOQct1k=&tabid=37 (Pdf)

Sandra Dahlberg - Hårgalåten

söndag 14 februari 2010

Hehe "riva lyktstolpe 5%"


5minuter.nu

Gå med i nätrörelsen för ett bättre Sverige!

Nu är det dags att blicka framåt mot valet 2010. Inför Europavalet lanserade vi sajten 5minuter.nu där vi sökte personer som var beredda att medverka i vår kampanj genom att lägga 5 minuter av sin tid.

Intresset var stort. Fler än 5.000 personer anmälde sig. Nu går vi vidare. Vi skapar nu en nätrörelse för en fortsatt borgerlig regering i Sverige. Sällan har uppgiften varit viktigare. Det handlar om att ta ansvar för Sverige, men också att lägga bästa möjliga grund för de nya jobb som kommer.

Valet 2010 ligger helt öppet och för att vi ska vinna igen behöver vi vara många.

Jag vill därför be dig om att bli nätaktiv i vår kampanj. I den rollen kommer du löpande att få mail ifrån mig med uppmaningar till konkreta aktiviteter och intryck om hur just nätet kan användas i politiken och politisk kampanj. Vårt mål är att från och med nu och fram till valrörelsen nästa höst samla in så många intresserade som möjligt. Vi kommer att be dig om 5 minuter vid några tillfällen fram till valet. Under själva valrörelsen ska vi sedan få nätet att vibrera.

Välkommen till vår nätrörelse! Allt du behöver göra nu är att fylla i formuläret
HÄR. Passa gärna på att be dina vänner vara med också. Och stort tack för att du hjälper till!

För oss "vanligt folk", Socialdemokraterna

Förre statsministern Göran Persson (S) tjänar pengar som...

...PR-konsult. Som senior rådgivare på PR-byrån JKL fakturerar Göran Persson enligt branschtidningen Resumé cirka 170 000 kronor i månaden.

...styrelseordförande. Som ordförande i det statliga skogsbolaget Sveaskog drar Göran Persson totalt in 450 000 kronor per år.

...bidragstagare. Den förre statsministern har sökt och fått beviljat gårdsstöd för sina marker kring godset i Sörmland. I slutet av 2008 fick han 90 000 i EU-bidrag.

...talare. Persson är en flitigt anlitad talare. För en timmes föreläsning tar han 100 000 kronor. Vill man äta middag med Persson kostar det 150 000 kronor, enligt Resumé.

lördag 13 februari 2010

I Vänsterns Sverige ska alla ha det lika (dåligt)

OBS Bilden ska ses med humoristiska ögon, ni som saknar humor kan dra åt... OBS
I Göteborgs kommunstyrelse behandlades i veckan en motion från Vänsterpartiet.
De vill att den som har högst bruttolön i kommunen inte får ha mer än fyra gånger så hög lön som den med lägst. Moderaterna påpekar klokt att bruttolön ju inte spelar någon roll, utan det är nettolönen (efter skatt) som är intressant. Nettolönen är vad som spelar roll.
- Du sätter inte mjölk på bordet med bruttolönen, som Fredrik skulle säga.

Att V yrkar att motionen ska bifallas är självklart då dom skrivit den men att Miljöpartiet också gör det är förvånande. Vart tog deras "liberala" agenda vägen? I yrkande till motionen skriver de båda partierna följande hela stycke (således inget taget ur sitt sammanhang):

"Konsekvensen av förslaget kommer att innebära en lönepolicy där faktorer som kompetens, utbud/efterfrågan på arbetskraft och prestation får en mindre synlig löneeffekt. Istället kommer de timmar som den anställde lägger ner på sitt arbete att vara en tydligare faktor för vilken lön som erhålls."

Man säger alltså på fullt allvar att hårt arbete, dyr utbildning och rätt kvalifikationer INTE ska spela så stor roll när lönen ska förhandlas. Alla ska få i princip lika mycket i lönelyft oavsett om du är bra eller mindre bra på ditt arbete, varför folk ens ska anstränga sig på jobbet är oklart i Vänsterns politik. Mer pengar i plånboken blir det då inte!

En tjänsteman som utrett förutsättningarna för motionen räknade på vad detta förslag skulle kosta utifrån lite olika tänkbara alternativ, det billigaste alternativet kostade Göteborgs stad 1,4 MILJARDER årligen. Men detta förslag var inte realistiskt då man skulle tappa allt för mycket kompetens utan den faktiska summan hamnade sannolikt på 4-5 miljarder i ökade kostnader.

Det "billigaste" alternativet innebär att alla chefer skulle få radikalt sänkt inkomst och Göteborg skulle inte ha en chans att konkurera med andra kommuner så utredaren ansåg därför att det inte var realistiskt.

Å andra sidan har vänsterns politik ytterst lite med verklighet att göra...

Oj vilken pipa!

Ligger och tittar på invigningen av dom Olympiska spelen och har just lyssnat på en tjej på 16 år som sjungit den Kanadensiska nationalsången på ett sätt som gjorde mig kär i både Kanada och henne (trots hennes olovligt låga ålder). På grund av/ tack vare henne så håller jag nu på Kanada i ALLA grenar! Sorry Foppa och curlingtjejerna... men sjunger man så vackert dessutom på franska så SKA man banne mig heja på henne/Kanada.

Ô Canada!
Terre de nos aïeux,
Ton front est ceint de fleurons glorieux!
Car ton bras sait porter l'épée,
Il sait porter la croix!
Ton histoire est une épopée
Des plus brillants exploits.
Et ta valeur, de foi trempée,
Protégera nos foyers et nos droits
Protégera nos foyers et nos droits.

fredag 12 februari 2010

Extra stolt morbror idag

Kandidatur till vice riksordförande i MSU Rikskommitté.

För ett ännu mer Fantastiskt MSU 2010!

Jag har en vision, en dröm, ett mål. Jag vill se ett starkt och mobiliserat MSU, i hela landet. Det är valår, stor press läggs på Moderata Ungdomsförbundet och Moderat Skolungdom de kommande månaderna. RK ska jobba utåt som inåt, organisationen ska bygg a på stark politik men vi skall också utöva den i praktiken, jag tror på ett RK som verkligen finns där för sina medlemmar ute i distrikten. Det viktigaste arbetet gör vi där vi syns!

En fantastisk utmaning
Om vi är starka över hela landet kan vi se till så att Moderaterna får ännu en valseger - det kommer att bli ett grymt jobb och en stor utmaning för MSU det här året. Antalet förstagångsväljare är större än någonsin, och det är vi som kan få det att hända. RK måste entusiasmera medlemmarna i alla våra distrikt för att vi ska kunna prestera på topp, vi måste förse distrikten med otroligt aktivt fadderskap och handledning för att genomföra den här valrörelsen med gott resultat!

Mer politik
Under det gångna året har vi byggt upp ett starkt MSU, vi benämns inte längre bara som en kampanjstyrka för Moderata ungdomsförbundet, vi har blivit en stark organisation som tillsammans skapat bra och välutvecklad politik. Vi har fantastiska MSUare i hela landet, vi har en bra grund att bygga vidare på, med detta kan vi skapa ett ännu starkare MSU! Vi ska absolut inte glömma politiken bara för att vi nu har skapat den, detta är mycket viktigt och det är av ännu större vikt att vi nu ser till att utveckla och förmedla den!

Större möjligheter
Det är inte roligt att vara medlem i ett distrikt utan verksamhet och möjlighet att utvecklas, vi måste få igång dem, och även öppna upp möjligheter att aktivera sig på fler nyttiga positioner än de befintliga, eller obefintliga som finns i just det distrikt man själv bor. Alla distrikt borde kunna fungera själva, och det ska vi hjälpa dem att uppnå. Vi ska inte bara finnas där för distriktets frågor -vi ska vara med dem varje steg, hjälpa dem att utveckla sina kunskaper och förmågor, se dem bygga upp starka föreningar och göra oräkneliga besök.

Linnéa
Jag heter Linnéa Årnevall och är 17 år, studerar 3:e året på hotell och restaurangskolan i Sandviken, Gävleborg. Jag blev medlem i MUF för 4 år sedan, då jag blev medlem kom jag rakt in i en valrörelse och upptäckte hur otroligt roligt det är! Under mina 4 år som stolt medlem i det Moderata ungdomsförbundet har jag under de senaste 2 åren varit MSU-länsordförande i Gävleborg, någonting som jag funnit fantastiskt kul, det har medfört många stora utmaningar och nya erfarenheter. Det senaste året startade jag även upp Gävleborgs första MSU-kommitté, som tillsammans genomfört många lyckade kampanjturnéer i distriktet och startat upp flera föreningar. Trots stoltheten och kärleken jag har för Gävleborg, känner jag nu att det är dags för någonting nytt och större!

Har du frågor eller bara en stund över så tveka inte att höra av dig!
0702 83 30 53, linnea.arnevall@moderat.se

Med hopp om att få just ditt stöd, Nu kör vi!
Linnéa Årnevall

Bra insändare av Lena Andersson (M)

Moderaterna i Ljusdals gruppledare och sedan igår nyvald vice ordförande i partiföreningen skriver i dagens Ljusdalsposten angående nya gymnasiereformen.

Skolan handlar om att lära Malin Ängerå, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger i fullmäktige 20100125 att när den nya gymnasiereformen träder i kraft så blir det skillnad. Självklart blir det skillnad annars vore det ju ingen mening att göra något nytt. Anledningen till den nya gymnasiereformen är att så många unga kommer ut från skolan med otillräcklig utbildning, de har då mycket svårt att komma in i samhället. Alla ungdomar är väldigt viktiga samhällsmedborgare och vi får inte slösa med denna resurs. Det är deras rättighet att få en bra utbildning utifrån den egna individens behov.

I dag måste eleven vara godkänd i tre ämnen för att bli behörig till gymnasiet. 2011 i samband med nya gymnasiereformen ska man vara godkänd i åtta ämnen för att vara behörig till gymnasiet. Då menar Ängerå att det kommer att bli överfulla IV-program eftersom eleverna redan i dag har svårt att bli godkända i tre ämnen. Att den högst ansvarige politikern för skolfrågor i kommunen har denna inställning och syn på skolans roll i samhället oroar oss moderater. Att vara godkänd endast i tre ämnen ger inte tillräckliga förkunskaper för att klara gymnasiet. Det i sin tur leder till att elever inte kommer vidare till eftergymnasiala studier. De har mycket svårt att få anställning då de flesta arbetsgivare kräver någon form av gymnasiekompetens. Grundskolans ambition måste vara att alla elever ska vara godkända i alla ämnen, för att ha rätt förutsättning att klara gymnasiestudierna.

Jag är helt övertygad om att pedagogerna i skolan förstår detta och jobbar utifrån ambitionen att alla som har möjlighet ska vara godkända i alla ämnen. Dessa pedagoger gör ett mycket bra arbete, de är proffs i sin verksamhet och vi skulle vinna mycket på att låta skolorna vara så kallade fria enheter, alltså mer självstyrande och inte som nu toppstyrda.
I maj 2007 fattade barn och utbildningsnämnden ett beslut gällande gymnasieskolan, det lyder: förutsättningarna för, och de ekonomiska konsekvenserna av, att genomföra ett system med elevpeng för de olika programmen utreds skyndsamt. Detta var ett förslag från oppositionen och med skyndsamt menade vi inte att det fortfarande efter tre år ska ligga orört, vi menade snarare att utredningen genast skulle ta fart. Meningen var att beslutet skulle bli en början på ett arbete för mer självstyrande enheter i alla kommunens skolor. Tyvärr så har de styrande i denna kommun glömt, tappat eller gömt detta beslut, för ingen utredning finns.


Vi menar att skolan blir bäst när de som arbetar i verksamheten får ansvaret. De har bäst kunskap om hur ekonomin och pedagogiken ska fungera för att ge bästa resultat. Ett system med så kallad elevpeng/skolpeng leder till fria enheter och gör skillnad för våra barn och ungdomar.

LENA ANDERSSON (M)
gruppledare fullmäktige Ljusdal

Skrattar bäst som skrattar sist

En av regeringens duktigaste politiker och i mitt tycke den som är bäst påläst är försvarsminister Sten Tolgfors.

Jag blev förvånad när han blev utnämnd till försvarsminister då Sten haft fokus på skolfrågor tidigare i sin karriär och jag får erkänna att jag var en aning skeptisk.


Jag och alla andra som hade samma tankar har vackert fått "krypa till korset" då Sten sköter jobbet på ett alldeles strålande sätt utifrån dom förutsättningar som finns (läs Anders Borg håller för hårt i statens plånbok och försvaret får för lite pengar).

I dagens Expressen kan man läsa om "Tomhylsans" seger över kritikerna. Bland annat kan man läsa detta citat:
- I Tolgfors verkar vi ha fått en man som talar för oss som arbetar inom försvarsmakten. Han är oerhört påläst, ibland mer än vissa i försvarsledningen, säger en högt uppsatt person inom försvarsmakten.

Läs hela artikeln på
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1879087/sa-avvapnade-tomhylsan-kritikerna#comments

Schlingmanns nyhetsbrev

Starkt stöd för arbetslinjen

Valet om åtta månader kommer att handla om arbetslinjen. Det blir en kamp mellan vår inriktning att bevara och utveckla arbetslinjen och vänsternpartiernas förslag om att montera ner den och göra det mer olönsamt att arbeta. Valet ser ut att bli en folkomröstning om arbetslinjen.

Mot vår politik står bidragslinjen, en politik som skulle leda till färre jobb, försvagade statsfinanser och därmed minskade resurser till välfärdens kärna. Med högre skatter på vanliga inkomster skulle marginalerna bli mindre för många som redan har pressad ekonomi.

Högre skatter på arbete hämmar inte bara jobben, utan drabbar även välfärdens verksamheter. Ju mindre det arbetas i Sverige, desto mindre skatteintäkter. Vi har låtit SIFO undersöka hur svenska väljare ser på arbetslinjen och inkomstskatter. Mätningen är gjord mellan den 1-4 februari och visar att majoriteten av människorna i Sverige ser en tydlig koppling mellan arbete och välfärd och att höjd skatt hämmar arbetsviljan. En mycket stor andel, 86 procent, anser att det är mycket viktigt för den framtida välfärden att fler kommer i arbete. Och bästa sättet för att öka arbetsviljan i Sverige är att sänka skatterna, det anser 74 procent. Bara 10 procent anser att arbetsviljan ökar med höjd a-kassa.

En majoritet av väljarna anser att det är både fel och orättvist av oppostionen att vilja höja skatten för dem som arbetar, 53 procent tycker att det är dåligt och 54 procent tycker att det är orättvist.

På valdagen avgör väljarna om Sverige ska fortsätta med arbetslinjen och därmed kunna utveckla välfärden eller om Sverige ska slå in på en väg som leder till färre i arbete och minskade resurser till välfärdens kärna.

För vår del fortsätter strävan efter full sysselsättning och att utveckla kvaliteten i välfärdens verksamheter. Vi är redo att möta både nutidens och framtidens utmaningar och en grundbult för detta är arbetslinjen.

Per Schlingmann

torsdag 11 februari 2010

R.I.P Phil Harris of the Cornelia Marie


Ligger och läser aftonblaskan på nätet innan jag ska nanna kudde och nås av en väldigt tråkig nyhet. Jag tittar en hel del på Discovery och ett av mina absoluta favoritprogram är Deadliest Catch eller "Dödlig fångst" som det heter på svenska.

Om ni inte sett denna serie så har ni missat något, detta är vida överlägset allt vad dokusåpor heter. Här snackar vi om hårda grabbar som arbetar som fiskare på Berings hav och Phil Harris är/var en av dom största profilerna. Som kapten på Cornelia Marie har han gett mig många härliga stunder framför TV'n, hans personlighet och inställning till sitt arbete och sin personal (inklusive bägge sina söner) är fascinerande.
Jag kommer att sakna honom men jag är glad att han fick dö "på jobbet" och inte på ett äldreboende, jag har en känsla av att det var så här Phil ville avsluta sitt liv. På sin båt tillsammans med dom han älskar, han fick ta sina sista andetag med havets dofter som sitt sista intryck. Jag hoppas i alla fall det och skänker en tanke till hans söner som nu sannolikt kommer ta över familjens båt. Lycka till Josh och Jake!

Läs Aftonbladets artikel HÄR!