onsdag 31 mars 2010

Schlingmanns brev #61‏

Viktig satsning på barn och unga

När Alliansregeringen stakar ut Sveriges väg ur den ekonomiska krisen vill vi särskilt att de som drabbats hårdare än andra ska få del av förbättringarna. I lördags gav vi besked om att vi föreslår ett tredje viktigt steg i sänkningen av skatten för pensionärer. Idag har vi presenterat ett paket för barn, unga och barnfamiljer med små marginaler.

Satsningen består av tre delar: höjt flerbarnstillägg i barnbidraget, en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar och en förstärkt satsning på sommarskolor. För att öka tryggheten för barnfamiljer, som ofta lever med små marginaler och en tung försörjningsbörda gör vi en särskild förstärkning riktad till barnfamiljer genom att höja flerbarnstillägget. Alliansregeringen föreslår därför att flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010.

Flerbarnstillägget höjs därmed från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn. Regeringen genomför även på en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar, eftersom den ekonomiska krisen har försvårat situationen för ungdomar på arbetsmarknaden. Sommar jobb är ett sätt att ge unga människor möjlighet till tidig kontakt med arbetsmarknaden.

Satsningen avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det ska möjliggöra hel- eller deltidsanställningar som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Genom den särskilda satsningen ökar utbudet av sommarjobb. Det ger i sin tur ökade möjligheter till sommarjobb även för de som annars skulle ha svårt att finna sommarjobb på egen hand, såsom t.ex. funktionshindrade, nyanlända invandrare eller ungdomar som av sociala skäl behöver sysselsättning. Satsningen beräknas skapa ca 15 000 sommarjobb och syftar till att erbjuda ungdomar praktisk arbetslivserfarenhet och ge möjlighet till referenser och nya kontakter. Alliansregeringen föreslår även en förstärkt satsning på sommarskolor. Sommarskolor är en frivillig undervisning som främst söks av elever i årskurs 9 som ej nått behörighet till gymnasiet.
En utvidgad satsning på sommarskolor ger fler ungdomar möjlighet att komplettera sina betyg och därmed förbättra förutsättningarna att få slutbetyg, något som erfarenheten visat förbättrar utsikterna på arbetsmarknaden. Med den nya satsningen utökas målgruppen till att kunna omfatta även äldre tonåringar. Sommarskolan ska kunna kombineras med arbete, t ex sommarjobbssatsningen. Dessa aktiva insatser tillsammans med en ansvarsfull ekonomisk politik som sätter jobben i centrum utgör viktiga delar i vårt arbete framåt. Så vill vi hålla samman Sverige.

Per Schlingmann

= Noterat 31/3 2010 =


Barn- och ungdomssatsning – för trygghet, jobb och kunskap

I dag presenterar partiledarna i Alliansen en särskild satsning riktad till barn och unga. Satsningen består av tre delar: höjt flerbarnstillägg i barnbidraget om totalt 700 miljoner kronor, en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar på 100 miljoner kronor och en förstärkt satsning på sommarskolor med 20 miljoner kronor.

Flerbarnstillägget höjs från och med den 1 juli 2010 med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn.

Satsningen på sommarjobben avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Det syftar till en kommunal hel- eller deltidsanställning som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Kostnaden uppgår till 100 miljoner kronor och beräknas skapa ca 15 000 heltidsjobb.

Vad gäller sommarskolor fördubblas 2009 års satsning till 60 miljoner kronor. Det betyder att ytterligare 20 miljoner kronor skjuts till utöver de 40 miljoner kronor som redan avsatts för 2010. Sommarskolor är en frivillig undervisning som främst söks av elever i årskurs 9 som ej nått behörighet till gymnasiet.

tisdag 30 mars 2010

= Noterat 30/3 2010 =

482 miljarder till förstärkt infrastruktur i hela landet.

Väl fungerande kommunikationer krävs för att skapa förutsättningar för tillväxt och företagande i hela landet. Det är också avgörande för att människor ska kunna ta sig till och från jobbet samt få vardagen att fungera. Varje dag görs i genomsnitt 13 miljoner resor i Sverige samtidigt som gods till ett värde av nästan fyra miljarder kronor passerar vårt lands gränser. Svenska företag och svenska jobb är beroende av en väl fungerande infrastruktur.

I dag presenterar partiledarna i Alliansen en satsning på infrastrukturen om 482 miljarder kronor. Satsningen kommer av att regeringen beslutat om den trafikslagsövergripande nationella planen för perioden 2010-2021 samt definitiva ekonomiska ramar för länsplanerna.

Satsningen består av 417 miljarder kronor statlig finansiering, 65 miljarder kronor finansieras genom trängselskatter, vägavgifter, EU-medel och kommunala bidrag. Framtida banavgiftsintäkter kan enligt Banverket komma att bidra med ytterligare ca 15 miljarder kronor. Som mest skulle därmed infrastrukturåtgärder på 497 miljarder kronor kunna genomföras 2010-2021.

Av den statliga ramen går 217 miljarder kronor till investeringar, varav 33 miljarder kronor går till länen och 184 miljarder kronor går till investeringar i den nationella planen. 200 miljarder kronor går till drift- och underhållsåtgärder, varav 136 miljarder kronor går till väg och 64 miljarder kronor går till järnväg.

Den tidigare planen uppgick till 381 mdkr och var underfinansierad med 65,9 miljarder kronor. Dessutom uppgick det eftersatta underhållet till 40 miljarder kronor.

Mer om Slottegymnasiet, bra Joel och Pontus

Slottegymnasiet stänger för demokratin
Insändare i Ljusdalsposten 2010-04-30

Det pågår i dag en debatt om huruvida de politiska partierna ska få kampanja på landets gymnasieskolor och det ställer svensk demokrati inför ett vägval: ska vi värna öppenhet, samtal och delaktighet, eller ska vi kuva oss för extremismen och stänga ner det demokratiska samtalet mellan ungdomar och partier?

Nyligen har Slottegymnasiet tagit ett policybeslut om att förbjuda de politiska ungdomsförbunden och dess partier att kampanja på skolan. Skolan har alltså tagit direkt ställning mot öppenhet, samtal och delaktighet.
Detta ställningstagande gynnar således såväl höger- som vänsterextremister. Man tar också ställning mot det engagemang och den nyfikenhet som skapas när ungdomar får tillfälle att prata med andra ungdomar om de saker som berör dem mest. Dessa samtal är otroligt viktiga för de skapar en helt ny dimension av förståelse för demokratin som bara kan uppnås när ungdomar pratar med varandra på en jämställd nivå.

Förbudet mot kampanj kommer bara gynna de odemokratiska krafterna.
Vi som tillhör riksdagspartierna måste respektera skolornas eventuella kampanjförbud, medan de odemokratiska krafterna kommer att fortsätta sin verksamhet och den odemokratiska propagandan kommer stå oemotsagd.
För öppenhetens, nyfikenhetens och demokratins skull uppmanar vi Slottegymnasiets rektorer att häva förbudet och öppna upp för dessa viktiga samtal mellan unga.

JOEL SKOGLUND
MUF Hudiksvall

PONTUS SJÖLUND
MUF Ljusdal

måndag 29 mars 2010

Väluppfostrad kvinna *OBS ironi OBS*


Det är tämligen poppis att finna kärleken i andra länder uti byarna runt Ljusdal, många är dom ofta lite äldre herrar som hittat kärleken på Patongs stränder eller via ryska "dejtingsajter". Eftersom kvinnorna i 20-årsåldern gifter sig med "Gösta, 62 år" helt frivilligt så har jag inte så mycket att säga om saken mer än om det är så illa så man måste importera sina damer från främmande länder så kanske man ska se över sitt liv en aning.

Nåja om vi ska skämta till det lite så ser man en av fördelarna med att importera en fru från Ryssland där feminismen inte slagit igenom här brevid. Swetlana verkar vara en synnerligen väluppfostrad fru :-)

Bilden kommer från Norrbottenskuriren där mina fördomar säger mig att importerad kärlek är lika vanligt som här i Hälsingeskogarna. Kunderna... nej förlåt jag menar så klart dom blivande äkta makarna kanske blivit inspirerade av Bond-klassikern "From Russia with love", vad vet jag.

Joel Alme - Snart skiner Poseidon



JUST NU, SM-GULD 2010 OM:
223 dagar, 1 timme och 9 minuter

Vi ska alltid stå upp för Göteborg

lördag 27 mars 2010

En tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer

I dag presenterar partiledarna i Alliansen en överenskommelse som innebär en tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer. Reformen innebär en skattesänkning om totalt 5 miljarder kronor som kommer alla pensionärer till del.

Skattelättnaden gäller för alla dem som vid beskattningsårets ingång har fyllt 65 år och betalar skatt. Skattesänkningen föreslås gälla från den 1 januari 2011. Med tidigare skattelättnader har alliansregeringen härmed sänkt skatterna för pensionärer med ca 10,5 miljarder kronor sedan 2006.

Förslaget innebär för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en skattesänkning på ca 1200 - 1400 kronor per år beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150000 kronor i inkomst innebär förslaget en skattesänkning på ca 2400 - 2800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna innebär detta för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en sammanlagd skattesänkning på ca 4500 - 5400 kronor per år, beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär den samlade skattelättnaden ca 4900 - 5800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

fredag 26 mars 2010

Att göra en pudel


Först denna pärla som Bea också tyckte var rolig, idag levererar Vesslan denna klockrena teckning på sin underbara blogg.

Läs den varje dag, det gör jag och skrattar därmed gott varje dag. Det är roligt nästan jämt och den som har roligast vinner!
Ur GD den 21 mars

Ovanstående artikel har fått en man vid namn Olle Nilsson att skriva en insändare till Gefle Dagblad. Ni kan läsa den i sen helhet HÄR men jag bjuder på några godbitar.

"Kungen och gifttunnan hade varit en mer sann rubrik"

”Livets vatten, som whiskyn upphöjs till av whiskyprofeterna, är säkert kompetent att visa sin styrka och golva tiotusentals offer i likhet med andra dödsbrygder"

"Lycka till, GD, i ert asociala kall och fortsätt att censurera folkhälsodebatt och alkoholfakta"


Denna gillar jag bäst, antagligen för att jag är en whisky-taliban (det hade jag ingen aning om innan jag läste insändaren), nästan så man vill ha den titeln på visitkortet.
"...locka enfaldiga stackare att prova på soppan och fastna i den fanatism som utmärker whiskyns talibaner"

Stackars Olle som hyser sånt hat mot whisky och alkohol samt ett framgångsrikt företag i vårt län som vi andra är väldigt stolta över. Sen att Mackmyra än så länge smakar härsket åsnesvett är en annan femma. Får den ädla drycken ligga 5 år till på fat så kan det bli en väldigt god whiskey.

torsdag 25 mars 2010

Insändare inskickad till Ljp

Följande skickade jag in idag till Ljusdalsposten, frågan är om dom tar in den då den är rätt "hård" men jag blir så förbannad på korkade människor som dessutom ansvarar för en gymnasieskola. Läs artikeln jag reagerat på HÄR.

Är demokrati oviktigt på Slotte?

De politiska ungdomsförbunden släpps inte in på Slottegymnasiet, rapporterar Ljp den 25/3. Rektor Inga-Lill Öjemark tar detta beslut ett år då antalet förstagångsväljare är rekordstort och det är extra viktigt att ungdomar ges möjlighet att ta del av vad de olika partierna står för. Intresset för partipolitik bland unga är lågt i vår kommun, likaså valdeltagandet och då måste unga människor få komma i kontakt med andra unga som faktiskt tagit steget in i politiken. Det enklaste och bästa sättet är via gymnasiet och det borde vara självklart att partier ska få kampanja där. Slotte har alltid varit en öppen skola för ungdomsförbunden och politiska diskussioner oavsett rektor men nu bör ledningen bytas ut om inte beslutet ändras.

Om ryktet stämmer att detta synnerligen korkade beslut beror på att främlingsfientliga Folkfront vill komma och kampanjaSlotte så är det inte bara korkat utan även fegt. Konsekvensen blir att rasistiska partier får fler sympatisörer och unga människor inte får den information dom behöver för att ta ett väl underbyggt beslut vart dom ska lägga sina röster i höstens val. Gymnasiekampanjer är också ett sätt för ungdomsförbunden att få fler medlemmar och förhoppningsvis Sverige som land att få fler unga politiker som kan ta över när nuvarande ”gubb/tantmaffia” har checkat in på äldreboendet.

Om jag vore rektor skulle jag stå med öppna armar om politiska partier vill komma till min skola och prata demokrati och allmänna val med mina elever. Skulle jag vara samhällslärare skulle jag bjuda in unga politiker i klassrummet för debatter eller klasspresentationer

Självklart ska saker och ting skötas snyggt och skolan informeras innan kampanjer sker, Moderata ungdomsförbundet i Gävleborg sköter detta på ett lysande sätt och jag tror inte SSU och dom andra är sämre. Så till rektor Inga-Lill Öjemark och resten av skolledningen på Slottegymnasiet, ta ert ansvar för demokratin och ställ er med öppna armar och välkomna ungdomsförbunden!

Stefan Andersson

Dumstrut på Öjemark!

Nu får Ljusdal skämmas, rektor Inga-Lill Öjemark på Slottegymnasiet har beslutat att inte släppa in politiska ungdomsförbund på skolan. Detta gör människan under ett valår, det är så in i h-vete korkat så hon borde få sparken på grått papper. Jag har skickat in en svavelosande insändare till lokaltidningen idag där jag kapar rektorn jäms med fotknölarna.

Läs mer om mina tankar om ämnet i inlägget "Nu blev jag upprörd också".

Tack för alla gratulationer!

Nytt rekord, 125 händelser på Facebook på 12 timmar. Det är roligt med många vänner på Facebook, speciellt när man fyller år. Jag har fått grattishälsningar från vinnare av Eurovision song contest, ministrar, diverse artister och massa gamla kompisar och bekanta runt om i Sverige/världen.

"För det är ingen vanlig dag för det är Stefans födelsedag! Hurra, hurra, hurra"

onsdag 24 mars 2010

Strålande nyheter, grattis Linnéa!

Valberedningens förslag till Moderat Skolungdoms rikskommitté 2010-2011

Efter intervjuer med samtliga kandidater, en seriös nomineringsprocess och noggranna diskussioner har valberedningen nått ett beslut. I vårt arbete så har vi till alla positioner sökt efter starka och goda ledare som är villiga att lägga stora delar av sina liv åt sidan för att kämpa för valvinst ute på landets skolor. Leveransförmåga, glädje och målmedvetenhet är tre egenskaper som vi anser att alla föreslagna kandidater besitter. Därutöver finns det mycket som skiljer dem åt, vilket gör dem till ett brett lag med olika bakgrunder och erfarenheter.

Till riksordförande föreslår valberedningen:

Gustav Löfving, Södermanland
Gustav är en person som man märker när han kliver in i ett rum. Han har ett starkt, naturligt ledarskap som utstrålar självsäkerhet och glädje. Dessutom är han ansvarstagande, omtänksam och rättvis. Valberedningen har i sitt arbete letat efter en riksordförandekandidat som har klart för sig att höstens val står i fokus, men som även har energin att driva verksamheten efteråt. Gustav är denna person. Han har en tydlig vision för MSU och han är villig att jobba hårt för att genomföra den. Med en personlighet som alltid inkluderar och motiverar har han lätt att knyta människor till sig och få dem att vilja arbeta tillsammans med honom mot det utstakade målet. Detta bevisade han under åren i MUF Strängnäs och MSU Södermanland, som båda ökade kraftigt i såväl medlemstal som i antalet aktiva under hans ordförandeskap. En utåtriktad, omtänksam och peppande ledare är precis vad som behövs i en valrörelse, och Gustav är helt klart rätt person.

Till vice riksordförande föreslår valberedningen:

Magda Lukaszewicz, Stockholm
Det är nog inte många MSU:are som inte har kampanjat med Magda Lukaszewicz. Under sina aktiva år i MSU har hon tillbringat väldigt mycket tid på gymnasieskolor, både i hemdistriktet och i resten av landet. Hon är en given vice riksordförande på grund av sitt brinnande engagemang kombinerat med ett strukturerat arbetssätt, vilket betyder att hon alltid levererar i tid och med hög kvalitet. Magda har erfarenhet såväl från kommunpolitiken som skol- och entreprenörskapsfrågor och har den senaste tiden blivit medialt uppmärksammad som den yngsta kandidaten i valet. Hon har vana av ledarskap ifrån flera organisationer och av att ha många bollar i luften samtidigt. Valberedningen är inte förvånad över det starka stöd som Magda har fått både i nomineringar och i samtal med övriga kandidater. Denna glädjespridare ser vi som en självklar del av rikskommitténs presidium kommande år.

Till ledamöter föreslår valberedningen:

Bodil Sidén, Västernorrland
Bodil är ett energiknippe som har gjort sig känd i landet för att kampanja mycket och bra. Hon har en positiv attityd och värdefulla insikter om hur det är att som moderat arbeta i motvind, tack vare sin uppväxt i Örnsköldsvik. Att hon som ny medlem på eget initiativ startade upp Sveriges nordligaste MSU-förening, tyder på en drivkraft som vi inte vill gå miste om i kommande års rikskommitté. Denna förening har nu utvecklats till att ha fungerande verksamhet och många aktiva medlemmar, vilket säger en del om Bodils insats.

Gustaf Reinfeldt, Stockholm
Här har vi en relativt ny talang på den nationella MSU-arenan, men som har hunnit ge ett starkt intryck hos många. Gustaf är en kandidat som på allvar intresserar sig för människor. Han är omtänksam, snäll och skapar lätt nya kontakter. Det är lätt att glömma bort att det kommer en tid även efter valet, då det gäller att återsamla medlemmarna och aktivera de nyvärvade. Här ser vi att Gustaf har en viktig roll att spela i och med att han har uttalat ett starkt intresse för att utveckla politiken i organisationen.

Kasper Gieldon, Stockholm
Kasper är en grym kampanjare. Så bra att det ensamt nästan hade räckt för att förtjäna en plats i RK. Nu har Kasper utöver det många andra styrkor som gör honom till föreslagen kandidat, bland annat att han är extremt kreativ och idérik. Nya påhitt uppkommer ständigt, vilket gör att kampanjmetoderna hela tiden utvecklas. För att hitta exempel kan man titta på MSU Kungsholmens gymnasiums verksamhet, där Kasper är ordförande. Dessutom är han en genuint ödmjuk och glad person som kan agera föredöme för andra.

Linnéa Årnevall, Gävleborg
I princip ända sedan Linnéa blev aktiv år 2006 har hon varit aktiv nationellt, vilket har gett henne god koll på organisationen samt ett välutvecklat kontaktnät. Det senaste året har hon även varit med om att få ta ett stort ansvar i sitt hemdistrikt. I sin strävan att inkludera nya medlemmar har hon jobbat hårt, startat upp Gävleborgs första MSU-kommitté och flera nya föreningar. RK behöver hennes metodiska och envisa inställning för att driva arbetet framåt, varvat med hennes glada kampanjanda.


Valberedningen var helt enig i sitt beslut och vill med detta varmt tacka övriga kandidater för att ni ställde upp.

Vi ses på rikskonferensen!

Vänligen
Sara Dennås

Jace Everett - Bad Things

Bästa introt i TV-världen sedan Sopranos dagar står True Blood för men inget kommer nå upp till Twin Peaks nivå. Ska banne mig lära mig den här låten innan veckan är slut.



When you came in the air went out.
And every shadow filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you.

I'm the kind to sit up in his room.
Heart sick an' eyes filled up with blue.
I don't know what you've done to me,
But I know this much is true:
I wanna do bad things with you.

When you came in the air went out.
And all those shadows there filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.
Ow, ooh.

I don't know what you've done to me,
But I know this much is true:
I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.

Fredrik krossar Mona (som vanligt)


tisdag 23 mars 2010

TRE FRÅGOR TILL MONA SAHLIN

Valet 2010 kommer att handla om vad vi vill ska känneteckna Sverige bortom krisen. Frågor som jobben, ekonomin och välfärden står i fokus. För första gången står också två regeringsalternativ mot varandra i mötet med väljarna. Alliansen står mot Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Trovärdigheten som regeringsalternativ ställer krav på att kunna ge gemensamma besked om politiken. Utfästelser och löften som ställs ut måste vara realistiska, genomförbara och gå att räkna på. De måste också äga stöd hos samtliga partier som gör anspråk på att ingå i regeringsalternativet. Annars existerar inget trovärdigt regeringsalternativ.

Jobben, ekonomin och välfärden är tre för Sverige och väljarna viktiga frågor. Det är tre områden där Mona Sahlin måste ge besked om den politik hennes regeringsalternativ står för. Tre frågor är i detta sammanhang särskilt viktiga:

1. Vänsterexperimentet vill göra det mindre lönsamt att arbeta, dyrare att anställa och svårare att vara företagare. Hur ger en urholkad arbetslinje fler jobb?
Världen och Sverige är på väg upp ur den djupaste krisen sedan 1930-talet. Återhämtningen är bräcklig och måste understödjas av en aktiv politik för arbete. I det skedet föreslår Mona Sahlins regeringsalternativ kraftigt höjda skatter på arbete, anställningar och företagande.

FAKTA: Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet föreslår höjda inkomstskatter med minst 400-1 000 kronor varje månad för vårdbiträden, metallarbetare och förskollärare. Tillsammans eller var för sig vill de höja socialavgifterna för anställning av bl a unga och äldre. De vill avskaffa ROT- och RUT-avdragen, liksom nystarts- och nyfriskjobben. I deras olika förslag finns också höjd bolagsskatt och återinförd förmögenhetsskatt. I arbetslinjens ställe föreslås höjd a-kassa samt upprivna reformer inom arbetsmarknadspolitiken och socialförsäkringssystemen.

2. Vänsterexperimentets skattepolitik riskerar att allvarligt skada Sveriges ekonomi. Vad händer med arbetslösheten, tillväxten och räntorna om skattechocken blir verklighet?
Ansvar för Sveriges ekonomi är central för att inte hota återhämtningen. Urholkas drivkrafterna för arbete, anställningar och konsumtion riskerar det allvarligt skada svensk ekonomis funktionssätt. Det riskerar i sin tur driva upp jämviktsarbetslösheten, räntorna och sänka tillväxten. Mona Sahlins regeringsalternativ måste ge besked om skattechocken.

FAKTA: För att finansiera sina utgifter föreslår Vänsterpartiet bl a höjda inkomstskatter med cirka 30 miljarder kronor och höjd bolagsskatt med 6,8 miljarder kronor. Miljöpartiet föreslår å sin sida bl a höjd CO2-skatt, höjd bensinskatt med 2 kronor, höjd effektskatt på kärnkraft, höjd fastighetsskatt på vattenkraft, kilometerskatt, skatt på flygresor mm om cirka 32 miljarder kronor. Socialdemokraternas bärande finansiering är bl a höjd inkomstskatt med cirka 10 miljarder kronor och höjda socialavgifter för unga anställda med cirka 10 miljarder kronor. Totalt summerar partiernas olika förslag till en skattechock om över 100 miljarder kronor över tre år.

3. Vänsterexperimentet vill montera ned kunskapslinjen i den svenska skolan. På vilket sätt hjälper minskade kunskaper i skolan dagens unga till en bättre framtid?
En bra skola är central för att ge alla barn och ungdomar en rättvis start i livet. Att den svenska skolan ger kunskaper och möjlighet för alla elever att utvecklas är också av största vikt för Sveriges framtida möjligheter när det gäller tillväxt och utveckling. I Mona Sahlins regeringsalternativ finns ingen gemensam politik för den svenska skolan.

FAKTA: Alliansregeringen genomför ett omfattande arbete för att stärka skolans kunskapsuppdrag. Bland insatserna finns ökade resurser för höjd kvalitet och lärares fortbildning, en ny skollag och gymnasieskola samt tidigare och tydligare betyg. Vänsterpartiet kräver i sitt nyligen presenterade utbildningspolitiska program att betygen avskaffas och att alla friskolor i sin nuvarande form avvecklas. Sedan tidigare kräver Vänsterpartiet att läxorna avskaffas i skolan. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har ännu inte tagit avstånd från förslagen.

= Noterat 23/3 =

Noterat är snabb intern information från Moderaterna. Noterat skickas på oregelbundna tider när något viktigt händer som vi vill informera om.

= Frivillig rekrytering skapar ökad försvarsförmåga =

I dag överlämnar regeringen propositionen "Modern personalförsörjning för ett användbart försvar" till riksdagen. Propositionen består av två delar. Den första delen innehåller regeringens lagförslag som rör totalförsvarsplikten och regeringens bedömningar om det framtida systemet för rekrytering och grundutbildning. Den andra delen innehåller regeringens lagförslag och bedömningar som rör veteransoldatfrågor.

Riksdagen fattade i juni 2009 beslut om en ny försvarspolitisk inriktning, som stärker Sveriges försvarsförmåga avsevärt. Beslutet innebär betydligt högre krav än tidigare på förbandens tillgänglighet, användbarhet och flexibilitet. Samtliga förband, utom hemvärnet med de nationella skyddsstyrkorna, ska kunna användas både i Sverige, i vårt närområde och utanför närområdet. Personalförsörjningen bör vila på frivillighet när försvarsberedskapen så medger.

De lagändringar som regeringen föreslår möjliggör att rekrytering och grundläggande militär utbildning ska kunna ske med frivillighet. Frivillighet möjliggör ett effektivare system för rekrytering och utbildning.

Förslagen om frivillig rekrytering innebär bland annat:

1. En frivillig grundläggande militär utbildning och en frivillig kompletterande militär utbildning inrättas inom Försvarsmakten. Den som genomgår dessa utbildningar kommer att benämnas rekryt.

2. Antagningen föregås av ett testförfarande.

3. Eventuell anställning sker efter utbildningen.

4. Det kommer att ligga inom Försvarsmaktens ansvar att bland annat fatta beslut om utbildningens närmare utformning, vilka tester som ska föregå en grundläggande militär utbildning, det årliga utbildningsbehovet och utformningen av rekryteringsverksamheten.

5. I propositionen föreslås reglering för att rekryter ska omfattas av samma regler, såsom till exempel socialförsäkringsskydd, som den som fullgör värnplikt enligt lagen om totalförsvarsplikt.

6. Skyldigheten att mönstra och göra värnplikt eller civilplikt ska tillämpas om det behövs med hänsyn till försvarsberedskapen. Skyldigheten gäller lika för både män och kvinnor.

7. Den som har utbildats på frivillig grund inom Försvarsmakten ska kunna skrivas in för värnplikt och krigsplaceras.

8. Totalförsvarspliktiga kommer även i fortsättningen att vara skyldiga att lämna uppgifter om sig själva till Totalförsvarets rekryteringsmyndighet. Detta gäller både män och kvinnor. Uppgifterna kan samlas in på samma sätt som i dag, det vill säga genom att fylla i en enkät via internet.

En fråga att fundera över på valdagen


måndag 22 mars 2010

söndag 21 mars 2010

Hayden Panettiere

Kan vara världens sötaste tjej!
(Känd från TV-serien Heroes)

Linda Skugge slår huvudet på spiken


"Hej alla föräldrar där ute. Vet ni om att era tonåringar inte tror att pengar är nåt viktigt?

Jag vet exakt vad ni gör för fel. Ni håller just nu på att förstöra en hel generation genom er ekonomiska curling. Ni fostrar en massa handlingsförlamade små monster som på fullaste allvar verkar tro att deras liv kommer att innehålla spår av självförverkligande.

Hahahahaha! Stackars små satar sen när de går på nit efter nit i livet och inser att allt – ja allt – handlar om just pengar"
I LOVE IT !! (And her)
Ni bara måste Läsa Linda Skugges sagolika krönika i dagens Pravda, ni hittar den HÄR!

Foto: MARIA ÖSTLIN

lördag 20 mars 2010

Dagens schema

Först lite hockey hos Fredrik "Ois" Johansson sen till Tallåsen på 60-årskalas (30+30) Christer "Sunk" Sandkvist och Jon Bergström bjuder upp till lite sång och lite dans och lite naket...

Visste ni att Homer också är Brynäsare? Nu vet ni iaf.

HEJA BRYNÄS !!!

Vesslan driver med Bea idag

Vesslans blogg finner ni som vanligt HÄR!

fredag 19 mars 2010

Valsedel till Ljusdals kommunfullmäktige

Så här blev resultatet efter gårdagens nomineringsstämma på Stadtshotellet här i Ljusdal.
Jag är väldigt ledsen att ingen kvinna ville stå topp tio och vi som partiföreningen måste ta en djup och granskande blick på oss själva och fundera på vad det beror på. Helt klart gör detta att vi förlorar röster, vi har massor med kloka och drivande kvinnor längre ned på listan plus några som inte ens ville "riskera" att komma in i kf genom att stå med så det är inte kvinnlig kompetens vi saknar.

Jag tror på ett starkt MQ som motvikt till "gubbväldet" inom föreningen, samla kvinnorna i egna möten utöver våra gemensamma och formulera en strategi för att dels locka fler kvinnor till partiet men även få dom kvinnor vi redan har att vilja kliva fram i rampljuset. Det vinner vi alla på, har jag skrivit att jag är "hedersmedlem i MQ (moderatkvinnorna) förresten? Jodå, så är det!

I övrigt gick stämman med på mina förslag i stort, dom 5 personer jag pläderade för kom alla högre upp än vad valberedningen föreslagit, dessutom har vi inte mindre än tre Muf'are med på topp 12 vilket känns väldigt stimulerande Pontus Sjölund som står på 5'e plats kommer dessutom att driva en personvalskampanj som jag lovat hjälpa honom med.

Vem jag ska kryssa?
Mats Sundell, en klockare, ärligare och snällare kille kan ni inte hitta!

1 Michael Angelryd
2 Lars Molin
3
Mats Sundell
4 Erik Nygren
5
Pontus Sjölund (Muf)
6 Pekka Kankare
7 Jan Hedlund
8 Kenneth Hedman
9 Christer Sjöström
10 Eva Andersson
11 Linnea Årnevall (Muf)
12
Emelie Nordlund (Muf)
13 Desirée Eriksson
14 Birgitta Israelsson
15 Bengt Ångström
16 Torsten Hellström
17 Tomas Zetterquist
18 Marie-Louise Hellström
19 Sven Ljung
20 Caroline Forslund
21 Maria Molin
22 Christina Sundell
23 Urban Sundström
24 Klas Eliasson
25 Göran Anens
26 Kristofer Ljungberg

Så sant, så sant

(Klicka på bilden för att förstora)

Aj aj aj

Verkar som att någon på redigeringen på DN har samma humor som jag har…
Annars får jag önska killen på bilden ett stort lycka till med sin samtalsterapi.

onsdag 17 mars 2010

Svarat på en insändare

Ove Ericsson (s) skriver på http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.1889229-utlandsskulden-okar-- följande:

Utlandsskulden ökar!

1 232 miljarder är Sveriges utlandsskuld, varje svensk som födds startar meden skuld på cirka 133 000 kronor. Vi har snart samma siffror som efter katastrofen 1991–94 med Carl Bildt i spetsen både vad det gäller skulden till utlandet och som arbetslöshetssiffrorna. Minnet är kort, närmare bestämt tolv år.

Ove Ericsson (S)

Jag fick tips från en moderatkompis i Nordanstig (Per Nordgren) om detta och Per skrev "hej du som har så bra å vass penna kan väl ge sossarnas avgrundsdjup av mörker - okunskap- en känga eller rejäl käftsmäll?". Med sånt beröm så kan man ju inte låta bli så jag skrev ihop följande svar:

Mer lögner från S

Ove Ericsson (s) sprider lögner i sin insändare ”Utlandsskulden ökar!” där han bland annat påstår att Alliansregeringen är ansvarig för att utlandsskulden ökar och att den nu ligger på 1 232 miljarder. Exakt vart Ove fått den siffran från framgår inte i hans insändare då han i sann sosse-anda inte hänvisar till några källor. Den senaste siffran från 2010-02-28 ligger på 1 110 miljarder (källa: www.rgk.se), dvs 122 000 000 000 kr mindre än vad Ove felaktigt påstår.

För dom som är intresserade av sanningsenliga siffror rekommenderas Riksgäldens hemsida (riksgalden.se) och en enkel sökning på ”utlandsskuldens utveckling”. 2009 var siffran 1 189 miljarder, 2008 var skulden 1 118 miljarder. Den riktigt intressanta är dock att jämföra med siffrorna från 2005 när S satt vid makten mitt under brinnande högkonjunktur. Då var utlandsskulden 1 308 miljarder, alltså betydligt mer än vad vi nu är skyldiga trots att vi nyss genomlidit den värsta lågkonjunkturen seden depressionens dagar på 30-talet. Detta kan vi tacka Anders Borg (m) och Alliansregeringen för. Ove nämner också regeringen Bildt som ”avskräckande exempel”, den regeringen var som mest skyldig 1 286 miljarder, alltså mindre än vad sossarna och Göran Persson var under sitt sista (förhoppningsvis) år vid makten.

Stefan Andersson (m)


tisdag 16 mars 2010

2 dagar till match



En gammal trotjänare får symbolisera Brynäs idag som på torsdag ska köra över Thomas Böhlmarks Järnkaniner (Djurgården).

Är man kung eller är man kung?

Svaret på den frågan är enkelt, svaret är "ja jag är kung" (i alla fall när det kommer till Engelsk fotboll). Onödigt mycket frågor om Manchester United kan jag tycka men gör testet själv på: http://www.expressen.se/sport/sanktan/1.1576645

Topp 1% av drygt 16 000 som gjort testet får väl anses som godkänt...



Campus på Linnéuniversitetet i Växjö


måndag 15 mars 2010

Schlingmanns brev #60

Allians i ny profil

Idag lanserade vi Alliansens nya utseende inför valrörelsen. Vår nya hemsida med vår nya profil hittar du här. Med den nya profilen vill vi fortsätta väcka människors nyfikenhet och signalera öppenhet och engagemang. Det ska vara lätt att delta i Alliansens kampanj och bidra till att Sverige har en regering som varje dag arbetar för att göra Sverige till ett bättre land. För den som vill engagera sig för Alliansen och bidra till att vi vinner valet 19 september 2010 finns det många bra tips på hemsidan. Här finns material, information om kampanjer och kommande events m.m.

På dagens presskonferens presenterades även Alliansens fyra initiativ för en valseger. Under de sex månader som återstår till valet fokuserar vi på att tala med svenska folket om de viktiga framtidsfrågorna och tydliggöra de politiska alternativen. Valet 2010 handlar om framtiden. Vad vi vill att Sverige ska kännetecknas av. Vilka värderingar vi vill ska bära Sverige. Om hur vi ska göra ett bra land ännu bättre. Vi är fyra partier som står för frihet, ansvar och trygghet. Vi tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar.

Det övergripande målet i höstens val är att Alliansregeringen ska få förnyat förtroende att leda Sverige. Vi är stolta över allt vi åstadkommit under den här mandatperioden, men det är mycket kvar som vi vill förändra. Det handlar främst om följande:
Nya reformer: Vi vädjar inte om väljarnas röster enbart på grund av gamla meriter. Tvärtom ska vi visa att Alliansen är det bästa alternativet för en fortsatt god samhällsutveckling. Därför ska vi i god tid ge besked om de reformer vi vill genomföra under nästa mandatperiod.

Stabilitet: Väljarna kan lita på att Alliansen står för en stabil och genomtänkt politik. I höstens val ska vi möta väljarna med gemensam Allianspolitik på fler områden och synas mer tillsammans än i förra valet.

Tydligt alternativ: Skillnaderna mellan de två regeringsalternativen ska göras tydlig. Vi ska avkräva vänsterpartierna svar om hur deras gemensamma och finansierade politik ser ut, särskilt med avseende på den ekonomiska politiken.

Stort engagemang: Vi kommer att göra den största satsningen någonsin för att maximera antalet person som deltar i kampanjarbetet. Om detta och mycket mer kan du läsa på alliansen.se! Nu samlar vi alla de människor som vill se en fortsatt alliansregering i Sverige. Vi har många utmaningar framför oss. Tillsammans kan vi göra ett bra Sverige bättre.


Per Schlingmann

Bra eller dåligt?

Försöker gå in på Alliansens nya hemsida http://www.alliansen.se/ för att se hur den ser ut och möts av bilden ovan. Dåligt att det inte fungerar när man gått ut med den på så bred front men bra att så många vill besöka den så att servern lägger ned.

fredag 12 mars 2010

Kebabzombies



Helgnatt utanför Ergüns Pizzeria i Ljusdal eller i valfri svensk småstad.

VESSLAN !!

Bloggtips: Hasse Aro

TV3's "Efterlysts" Hasse Aro har börjat blogga och han gör det bra. Hasse är inte rädd att kommentera politik, kollegor och andra mer eller mindre känsliga saker. Några exempel:

"Jag har aldrig hört talas om honom förut. Det kan bero på att jag sällan läser GP eller att jag helt enkelt inte är tillräckligt allmänbildad. Han är upprörd över att Ekot släpper fram klimatskeptiker. "Att jordens medeltemperarur stiger och att människorna bidrar till detta på ett allvarligt sätt, är inget man kan tycka till om". Att ifrågasätta det är tjänstefel, tycker han. Helt rätt. Hur skulle det se ut om folk tyckte hur som helst? Mer stalinism i radion."
(Om GP's kulturskribenten Rasmus Malm)

"Jag tror Sarnecki/Fries skulle må bra av att lyfta blicken från BRÅs tabeller och gå ut i verkligheten. Besöka en akutmottagning en lönehelg. Träffa mammor som fått sina barna mördade. Prata med kvinnor som blivit våldtagna. Och höra med dem vad de tycker om sjuttiotalets flumteorier."
(Om kriminologen Jerzy Sarnecki och socialdemokraten Björn Fries)

"Kan vara den största prettokalkon jag sett. Självdistans verkar inte vara ledstjärnan på den redaktionen."
(Om "Uppdrag granskning)

"Men jag förstår politikerna. Det är naturligtvis mycket enklare att grotta ner sig i 100 år gamla utländska konflikter än att ta tag i växande ungdomsarbetslöshet, bostadsbrist och andra frågor som på riktigt berör medborgarna. Nästa steg är väl Balkanhalvön. Där finns så mycket historiska oförrätter att det räcker en hel mandatperiod."
(Om att sosse-oppositionen väljer ägna tid åt Turkiets historiska problem istället för att fokusera på Sveriges nutida)


LÄS HASSES BLOGG HÄR!

Tecknat för vuxna

onsdag 10 mars 2010

PK-medias dubbelmoral

Läser om hur en betalande medlem i Aftonbladet Plus blivit avstängd från sitt konto för att han länkat till Politiskt Inkorrekt. När han mailade för att fråga efter anledning till avstängningen får han ett riktigt goddag yxskaft-svar. Svaret från Aftonbladet lyder alltså:

Ditt konto blev avstängt för att du postade länkar till hemsidor som hänger ut personer som inte är dömda för något brott. Vi accepterar alla åsikter så länge de framförs på ett anständigt sätt och håller sig inom lagen samt våra regler.

Med vänliga hälsningar
Moderator


I Aftonbladet har man för vana att så fort det rör sig om en svensk misstänkt gärningsman omedelbart publicera namn och t o m bild, om det finns tillgängligt. Minns Toni Alldén, Mats Alm och så sent som idag Eddie Jönsson. Samtliga är eller var varken åtalade eller dömda när deras identitet publicerades. Samtidigt undviker man att göra samma sak när det gäller invandrade gärningsmän...

Uselt och ett praktexempel på den dubbelmoral och
PK-panik som råder inom svensk media.

Mp lär sig av sossarna

Läser på SR.se och får en tanke.

"Miljöpartiets Yvonne Ruwaida är en flitig användare av sin tjänstemobil. På mindre än två år har oppositionsborgarrådet i Stockholm ringt för nästan 45 000 kronor. Det är dubbelt så mycket som något annat borgarråd. Samtidigt framhåller Miljöpartiet i ett pressmeddelande att varje parti har ett fast partistöd utifrån antalet representanter i Stockholms kommunfullmäktige.

– Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar detta alltså inte skattebetalarna, utan endast Miljöpartiets budget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att Miljöpartiet har mindre pengar till annat."

VÄNTA NU !!!
"Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar detta alltså inte skattebetalarna"
Exakt var tror Miljöpartiet att deras partistöd kommer från?

Partistöd är skattebetalarnas pengar och inget annat. Detta brukar sossarna vara bäst på, att räkna skattebetalarnas pengar som sina egna men jag ser att vänsterexperimentet blir mer och mer lika varandra.

Mp blir mer sossar och sossar blir mer kommunister och själv blir jag bara mer moderat. Fy fan för den inställningen till våra gemensamma skattekronor.

(SE FILMEN NEDAN OM DU INTE GJORT DET ÄN)

2 av 2 rätt "så far"


Kan ju påminna om inlägget "Dags att tippa CL" som jag skrev den 18 december. Nu har det bara spelats klart två av åtta åttondelsfinaler och hittils har jag rätt och det ser bra ut i resterande sex. Läser även i Expressen att Arsenals über-gurt Wenger vill möta Chelsea eller Man United i kvartsfinal. Jag ser nog att vi hellre spar den smällkaramellen till en final. Men ska man vinna Champions League så ska man som bekant kunna slå alla lag.

Åttondelsfinalerna:
Grönt = klart för kvartsfinal
Gul = ligger bäst till inför returen.

Stuttgart - Barcelona 1-1
Olympiakos - Bordeaux 0-1
Inter - Chelsea 2-1
Bayern München - Fiorentina 2-1, 2-3

CSKA Moskva - Sevilla 1-1
Lyon - Real Madrid 1-0
Porto - Arsenal 2-1, 0-5
Milan - Man United 2-3

1200 miljarder

Innan det är dags att gå till valurnan för att rösta i september så måste alla se denna film. Ni måste. Förstår ni det?
1200 miljarder är en svensk roadmovie/dokumentärfilm från 2006, producerad och regisserad av Martin Borgs.

TRAILER:


HELA FILMEN (53.39 minuter):


I 1200 miljarder reser Martin Borgs runt i Sverige i bil på jakt efter slöseri med svenska skattepengar. Bland annat granskas skattefifflande toppolitiker, myndigheter som bedriver statlig opinionsbildning för mångmiljonbelopp, glest trafikerade motorvägar, slipstensmuseer och kommunala bowlinghallar. Filmen innehåller också ett inslag där Borgs delar ut kopior/klistermärken av miljöpartisten Peter Erikssons registreringsskylt i samband med införandet av trängselskatt i Stockholm.

tisdag 9 mars 2010

Ska kön #3 kvoteras in också tro?

I inlägget "Mer luftskepp till folket (OBS ironi)" så tog jag upp att inför Vänsterns kongress i Gävle i maj så har Robert Zackrisson och Johan Tilhon skrivit en lång rad motioner. Bland annat yrkar de på att "allt inrikesflyg söder om Sundsvall avvecklas och ersätts av utbyggd järnväg."

Dessutom vill motionärerna att "Vänstern tar ställning för att starta ett nytt statlig bolag för produktion och forskning av luftskepp."

Det var väl inte den klokaste motion jag läst i mina dagar men frågan är om inte en annan Vänsterpartist tagit hand om förstaplatsen nu. Jag läser NA.se följande:

"Örebroaren Pernilla Calmerfalk (V) har fått igenom en motion till Vänsterpartiets kongress i maj att ett tredje kön införs i Sverige."

Tänkvärd kommentar

Rolf Nilsson har lämnat en kommentar till inlägget "Socialdemokraternas syn på skattemedel" som jag väljer att publicera i sin helhet då det är viktiga saker Rolf tar upp. Jag vill tacka för kommentaren och hoppas att den får fler att tänka till på om kommuner ska ägna sig åt skrytbyggen eller kärnverksamheten:

Vi har idag minst 18 000 individer i Sverige som saknar ett eget hem, trots detta skamliga antal är den reella siffran runt 400 000 enligt socialstyrelelsens definition. Denna "missvisning" beror bland annat på att den sammanställning som gjordes bara inberäknade människor som hade kontakt med socialtjänsten eller någon annan fattigvårdsorganisation den aktuella mätveckan.

Vad kan det vara för ”sorts” människor som kan ha något som helst intresse av att veta hur många det ständigt ökande antal individer utan eget hem är? Finns det kanske något hemligt arkiv med en kvot om hur många hemlösa det behövs för att sysselsätta alla "hjälpare"? Paradoxalt nog ökar även hjälparna i antal. Undrar vilken vecka den gruppen räknades och om de som räknade bor i lägenhet eller villa? Intressant? Nej inte mycket, men när det gäller siffror och andra totalt meningslösa kunskaper om hur människor utan eget hem mår och framförallt inte mår är det tydligen väldigt intressant. Annars skulle väl människor inte behöva vara hemlösa?

Alla dessa känsloavstängande siffror och statistik vi slänger oss med i detta fall handlar inte bara om en siffra sittande på en lottsedel, heller inte om någon nervpirrande upp eller nergående aktiekurs. Nej, det här handlar om kännande, tänkande, intelligenta och kommunicerande människor, precis som du och jag. Men med facit i hand kan man på allvar ställa sig frågan om inte jämförelsen med aktiekursen är närmare sanningen.

Om någon istället skulle våga presentera resultatet av hur många hemlösa människor som faktiskt får ett eget tryggt hem för det antal miljarder olika organisationer får i bidrag skulle vi alla förstå vad jag menar. De åtgärder som istället för att göra någon skillnad i grunden handlar bara om att sysselsätta redan etablerade och välmående människor i verksamheter vi övriga ska se som ”goda” gärningar. Vad vi måste börja arbeta utifrån och enas kring är sanningen och i den ingår även att våga se och erkänna orimligheten i den falska marknadsföring som används för att lura människor att ge pengar till organisationer som tagit på sig ansvaret över våra hemlösa människors liv.

Dessa sammanslutningar får årligen miljardbelopp av våra skattepengar fördelade mellan sig för detta uppdrag men utan att tilldelas behovet av riktiga bostäder för att integrera och stödja människorna till och kvar i. Utifrån detta cementeras hemlösa individer i en eländig ”tak över huvudet garanti” (härbärgen). Dessa skryts det om från olika håll av människor som aldrig själva skulle vilja bo där. De resultat flera av våra forskare kommit fram till gällande härbärgen går stick i stäv med den skrytsamma ton våra politiker, tjänstemän och de allra flesta frivilligorganisationer använder sig av i sina försvarstal.

Forskare hävdar nämligen att härbärgen både vidmakthåller problemet hemlöshet och att människor dör i förtid under sådana levnadsförhållanden. Men så länge våra fega politiker, tjänstemän och vinstdrivande organisationer inte törs gå den väg våra medborgare i allt större utsträckning kräver, att bygga billiga bostäder där folk har råd att bo och bo kvar i.
Då kommer denna form av lukrativa "boenden" fortsätta växa i antal. Och våra hemlösa i vidsträckt omfattning fortsätta vara föremål för sociala och medicinska experiment.

Rolf Nilsson
Föreningen Stockholms hemlösa

F_A_N_T_A_S_T_I_S_K_T

Språkrören laddar inför valet.

Jag har sagt det så många gånger men ni bara måste följa Usla Vesslans blogg!

måndag 8 mars 2010

Schlingmanns brev #59

Vi tar kampen för kvinnors frihet

Idag firar internationella kvinnodagen 100 år. Frågan om kvinnors villkor är en viktig och central fråga för oss. Det är en frihetsinskränkning för många kvinnor att deras kompetens inte tas tillvara och det är en förlust för hela samhället. Sverige utnyttjar inte sin fulla potential om vi inte förmår ta tillvara allas kompetens. Här finns en stor tillväxtmöjlighet för Sverige.

Kvinnor har idag för svag ställning på en arbetsmarknad som i hög grad är könssegregerad. Kvinnor har lägre lön än män, arbetar ofta i slutna sektorer och har mindre inflytande. Kvinnor äger mindre än män och etablerar i lägre utsträckning företag. Situationen blir särskilt allvarlig när man betänker att kvinnor har väsentligt högre resultat i skolan. De bättre resultaten och en större andel kvinnor som examineras i universitet och högskolor förbyts mot att arbetslivet fortfarande i högre grad är männens domäner.

Näringslivet och den offentliga sektorn som arbetsgivare och finansiär av välfärdsverksamheter har ett stort ansvar. Men politiken spelar också in. Det finns ett par områden som är helt avgörande och som måste stå i fokus för politiken framöver.

Ett av de mest undersatta områden i svensk politik är att utveckla och modernisera våra välfärdssektorer: förskolan, skolan, omsorg och sjukvård. Dessa sektorer präglas ofta av stelbenta strukturer och otydligt ledarskap. Politiken har inte tagit tillräckligt ansvar i rollen som arbetsgivare. Här behövs viktiga reformer framöver. Det handlar om att överlåta inflytande och ansvar för kvalitetsutveckling till de lokala enheterna. Det handlar om satsningar på kompetensutveckling och ledarskap. Genom att stärka och värdera kompetens och ledarskap så kan fler kvinnor ges möjligheter till utveckling. Detta förstärks genom att uppmuntra alternativa driftsformer. Med starkare ledarskap i välfärdsverksamheterna är jag övertygad om att vi kommer att få se en ökad rörlighet mellan offentligfinansierade verksamheter och näringslivet. Detta kommer att leda till en större rekryteringsbas för chefspositioner i näringslivet.

En annan helt avgörande fråga är att få män att ta ett större ansvar under barnens första år. Det är välkänt att föräldraskapet för kvinnor leder till avbräck och sämre löneutveckling medan det för män har mottsatt effekt. Med ett ökat jämställt uttag av föräldraförsäkringen blir kvinnors ställning starkare. Inriktningen måste vara att fortsätta göra det mer lönsamt för kvinnor att arbeta och mer lönsamt för män att ta ansvar för hem och familj.

Kvinnors ekonomiska självständighet måste också stärkas. Med vår politik ökar vi kvinnors nettolöner. Under mandatperioden har alla arbetande kvinnor fått dramatiskt sänkt skatt. En undersköterska har exempelvis fått en hel månadslön extra via skattesänkningar. Detta är viktigt eftersom det ökar kvinnors självständighet och gör det mer lönsamt att arbeta. Denna utveckling måste fortsätta och här har vi en av det kommande valets grundkonflikter. Medan vi vill fortsätta sänka skatten för landets arbetande kvinnor är Mona Sahlins svar att hon vill höja skatten.

Utbildningssystemet spelar givetvis en väsentlig roll. Redan idag har kvinnor väsentligt bättre studieresultat än män, men vi måste också utveckla innehållet i utbildningarna så att fler kvinnor känner att de vill ta steget till egenföretagande och karriärer i arbetslivet.

Allt detta är viktiga frågor för oss att lyfta fram till valdagen. Låt oss nu visa människor att det är moderaterna som driver kvinnors villkor och har en politik som gör skillnad.

Jämställdhet handlar om frihet. Vi tar kampen för kvinnors frihet.


Per Schlingmann

Tjuvlyssnat.se

Buss 545, Broby-Kristianstad

Cirka 40 överförfriskade ungdomar åker nattbussen mellan Broby och Kristianstad. Bussen är framme i Kristianstad och passagerarna är på väg av. Kille ~25:
Tack för skjutsen!
Busschauffören ~60:

Var så lite. Det kändes ungefär som när jag körde kycklingar för Kronfågel för 30 år sedan.

söndag 7 mars 2010

S fortsätter tappa i storstäderna

Socialdemokraterna fortsätter att tappa väljarstöd i landets storstäder.
I storstäderna får Moderaterna 33 procent och Socialdemokraterna 24 procent.

Stockholmsområdet: M 40 procent och S 23 procent.
Göteborgsområdet: M 29 procent och S 25 procent.
Malmöområdet: M 37 procent och S 28 procent.

Det framgår av partiernas hemliga mätningar som TT tagit del av, där de rödgröna fortsatt behåller greppet om opinionen totalt sett. Men i storstäderna fortsätter kräftgången för Socialdemokraterna.

Läs hela artikeln i DN!

lördag 6 mars 2010

Grattis till er alla!

Moderata ungdomsförbundets
nyvalda ordförande i Gävleborgs län!

(Ni som inte förstår humor kan ignorera bilden, den är tagen vid ett tidigare tillfälle)

Grattis Hampus Furubacke till posten som ny ordförande i Muf Gävleborg!
Magnus Wiebe vice och Linnéa Årnevall 2:e vice.
Ledamöter: Camilla Franksson, Patricia Warberg & Richard Schleenvoigt.

MSU-ordförande Joel Skoglund med Caroline Jägbrandt som vice.
Sofie Asp och Shervin Torkian ledamöter i MSU-kommittén.

Själv fick jag åter förtroendet att fortsätta som valberedningens ordförande,
tredje året i rad nu så något rätt gör man tydligen :-)

NU VINNER VI VAL!!

Insändare publicerad idag

Rut är fult, rot är coolt?

Lars Ohly anser att rut, renhållning, underhåll, tvätt, är orättvist och ska avskaffas omedelbart vid en eventuell valvinst. Mona Sahlin som på 90-talet var positiv till denna typ av avdrag viker sig för Vänstern, ett parti som S i alla år konsekvent vägrat bjuda in i en regering. Men då V:s partiledare de senaste åren slutat kalla sig kommunist och S behöver V för att ta makten så har man plötsligt ändrat sig. Sakfrågan då, är det bara ”överklassen i Danderyd” som nyttjar avdraget för hushållsnära tjänster?
Alla undersökningar säger nej, ett flertal artiklar i olika tidningar säger samma sak. Kostar satsningen för mycket? Nej, inte eftersom satsningen betalar sig själv, den går till och med med plus.

Lite beroende på hur man räknar visar avdraget på ett positivt nettoresultat på allt mellan 100 och 400 miljoner kronor per år med nuvarande konsumtion av tjänsterna – en summa som skulle öka med än högre konsumtion. Att det kommer att försvinna jobb om rut slopas står helt klart, eller rättare sagt jobben kommer fortsätta utföras men staten kommer inte få in några slantar då jobben då utförs svart. Människor återgår till utanförskap då svarta arbeten saknar social trygghet och inte heller ger pensionspoäng. Dessutom ökar statens kostnader för olika former av bidragsstöd.

Att branschen domineras av kvinnor och människor med utländsk bakgrund är ytterligare en sak som talar för att den ska utvecklas vidare. Rot domineras av män och det är tydligen viktigare och finare än rut i vänsterexperimentets värld. Frågan varför man ska få göra avdrag när man byter fönster men inte när man får dem putsade är fortfarande obesvarad från Mona Sahlin. Slutsatsen är att jag aldrig kommer att begripa varför man ska ta bort en reform som ökar statens inkomster, gör svarta jobb vita, ökar jämställdheten, ger nya företag och ökar människors frihet.

STEFAN ANDERSSSON (M)

fredag 5 mars 2010

Träffsäker kommentar från DN.se


"Hyckleri att kräva att rutavdraget ska bort och att inte med ett ord kräva att även rotavdragen ska bort. Vad är skillnaden mellan pigavdrag och drängavdrag? Jo drängarnas fackförening betalar stora pengar till sossarnas valkampanj och kräver rotavdrag som en genjänst. Detta kallas med ett annat ord för mutor."

Läs var signaturen Rase kommenterat HÄR!

Mycket bra skrivit av Britta Svensson

Britta Svensson på Expressen skriver idag om RUT,
läs artikeln
HÄR!

Vissa delar är lysande:


Att utnyttja rot- och rutavdrag när det finns är ett sätt att vara samhällssolidarisk, det är vad vi har fått höra. Gör det för att ge andra jobb, och gör svarta tjänster vita. Men plötsligt säger socialdemokraterna att jag är en snyltare och skurk.

"De rika får ständigt mer på bekostnad av att färre äldre får omsorg", låter det från Mona Sahlin.

"De rika", som genom avdraget får behålla lite mer av sina egna inkomster, "får ständigt mer"? Hur kan man "få" sina egna pengar?

I stället för ett tack för all skatt hon betalar för att andra ska få det bättre, och för att hon gjort sin städerska vit, får änkan i Danderyd en spottloska från vänster. Det går inte att förstå varför.

En arbetsmarknadspolitisk åtgärd som varit framgångsrik, har plötsligt förvandlats till "ett orättvist bidrag till rika", och de som betalar mest skatt av alla till den gemensamma välfärden har blivit skurkar som tvingar gamla att leva i misär. Rutdebatten är riktigt rutten.

FAKTA: ROT-avdraget

För drygt ett år sedan införde Alliansregeringen ett skatteavdrag för reparationer och ombyggnader i det egna hemmet, så kallat ROT. Resultatet har överträffat alla förväntningar. Många jobb som tidigare var svarta har blivit vita. Nya företag har kunnat starta när det blivit billigare för folk att renovera hemma.

Nu hotas tusentals jobb när Socialdemokraterna och vänsteroppositionen vill ta bort ROT-avdraget. Det vore dåligt för Sverige och skulle leda till högre arbetslöshet. Vi moderater vill i stället behålla ROT permanent för att fler jobb ska växa till. Vi har inte råd att säga nej till nya jobb.

Moderaterna vill:
• Behålla ROT-avdraget så att fler människor ska få jobb
• Göra det mer lönsamt för låg- och normalinkomsttagare att arbeta
• Underlätta för företag att starta och växa i Sverige

Ingvar Carlsson till Ljusdal

Denna fina annons var med i dagens Ljp. Ingvar Carlsson kommer till Ljusdal och ska hålla i en föreläsning. Jag funderar faktiskt på att gå dit och lyssna.

En sak jag reagerade på är om Ingvars föreläsning heter "Ideologi och framtidens politik" varför har dom valt ett typsnitt från 1800-talet?

Vad säger Björn Brink (c) om detta?

Läs http://svt.se/2.22620/1.1915170/sveriges_basta_och_samsta_elbolag

Centerpolitiker Brink från Färila är en man med många uppdrag, till och med jättemånga. På rak arm kommer jag på Landstingsråd (100%), styrelseordförande i Ljusdal Energi, styrelseordförande i kommunens servicehusbolag och fullmäktiges ordförande. Utöver detta tillkommer några mindre uppdrag och förhoppningsvis ett privat liv.

Hur som helst har han mer i arvode än vad det finns timmar på dygnet för att kunna göra ett fullgott arbete. Jag hade önskat att han fokuserade på landstinget där problemen är som störst men då går han ju miste om många sköna tusenlappar i månaden.

En gemensam sak mellan landstinget och energibolaget är att båda är dyrast i landet men levererar inte i närheten av bäst produkt till sina kunder. Kan det ha med dålig ledning att göra eller är det en ren slump?

Banruppfostran lektion 1a

Hemköp, Avesta

En man ∼35 och hans son ∼4 är inne vid mjölkavdelningen.
Pappan: Vill du ha en Risifrutti eller något?
Sonen: Nej.
Pappan (surt): Vill du ha en spark i arslet?
Tystnad...

Taget från tjuvlyssnat.se

torsdag 4 mars 2010

Insändare om RUT

RUT är fult, ROT är coolt?

Lars Ohly anser att RUT är orättvist och ska avskaffas omedelbart vid en eventuell valvinst, Mona Sahlin som på 90-talet var positiv till denna typ av avdrag viker ned sig för Vänstern. Ett parti som S i alla år konsekvent vägrat bjuda in i en regering. Men då V's partiledare dom senaste åren slutat kalla sig kommunist och S behöver V för att ta makten så har man plötsligt ändrat sig.

Sakfrågan då, är det bara ”överklasskärringar i Danderyd” som nyttjar avdraget för hushållsnära tjänster? Alla undersökningar säger nej, ett flertal artiklar i olika tidningar säger samma sak. Kostar satsningen för mycket? Nej inte eftersom satsningen betalar sig själv, den går till och med plus. Lite beroende på hur man räknar visar avdraget på ett positivt nettoresultat om allt mellan 100 miljoner och 400 miljoner per år med nuvarande konsumtion av tjänsterna - en summa som skulle öka med än högre konsumtion.

Att det kommer försvinna jobb om RUT slopas står helt klart, eller rättare sagt jobben kommer fortsätta utföras men staten kommer inte få in några slantar då jobben då utförs svart. Människor återgår till utanförskap då svarta arbeten saknar social trygghet och inte heller ger pensionspoäng. Dessutom ökar statens kostnader för olika former av bidragsstöd.

Att branschen domineras av kvinnor och människor med utländsk bakgrund är ytterligare en sak som talar för att den ska utvecklas vidare. ROT domineras av män och det är tydligen viktigare och finare än RUT i vänsterexperimentets värld. Frågan varför man ska få göra avdrag när man byter fönster men inte när man får dom putsade är fortfarande obesvarad från Mona Sahlin.

Slutsatsen är att jag aldrig kommer att begripa varför man ska ta bort en reform som ökar statens inkomster, gör svarta jobb vita, ökar jämställdheten, ger nya företag och ökar människors frihet?

Stefan Andersson (m)

Transportarbetarförbundet eller SSU?

När ungdomsförbunden SSU och Muf tillverkar flyers och annat material så händer det att budskapen blir lite väl tillspetsade, ibland smyger det sig in så kallade "sanningar med modifikation" också. Det köper jag då det just är unga människor som står för tillverkning och åsikter, i unga år är saker ofta svart eller vitt men när vuxna mogna människor producerar något så uselt som detta så blir jag mörkrädd. Läs den "sanningsenliga och politiskt obundna" informationen från fackförbundet Transport HÄR!

Som jag skrev i mitt förra inlägg har LO börjat mobilisera på allvar inför valrörelsen men är det denna typ av "propaganda" vi kommer att få se från fackförbunden så vill jag härmed uppmana samtliga medlemmar i LO att gå ur facket och "starta eget". Sen kan Wanja och resterande sosse-adel fundera på hur dom ska ha råd att behålla LO-borgen när dom inte har några medlemmar.

Eller för att kopiera Transport:

Bli en del av motståndsrörelsen (mot socialism och jantelagar)

Aktivera dig fackligt och politiskt (för att bryta länken mellan LO-SAP)

Bli medlem i moderaterna, klicka på bilden nedan!


onsdag 3 mars 2010

Wanja kör igång valapparaten åt Mona

”LO, det är ju landsorganisationen för de som inte vill arbeta”.
Det sa en äldre man när LO-basen Wanja Lundby-Wedin var på besök hos äldreboendet Hamrelund i Bollnäs. Det märks att valet har dragit igång när LO har satt igång sin valapparat.

Det kan vara Kommunal som står på järnvägstationen och delar ut gratis nudlar med budskap om hur regering gör folk arbetslösa genom att utförsäkra folk och sänker ersättningsnivåerna eller så gör man besök hos de gamla och fiskar efter röster.

– Mona, Vi behöver mer folk!
– Jag ringer Wanja! Hon vet vad som skall göras.

Vad vet du om Arsenal?

Gör testet på: http://www.expressen.se/sport/sanktan/1.1855478

Oh my god vilket gäng


"Tolv kvinnor – tolv män.
Mona Sahlin, här har du ditt lag.

Med exakt 200 dagar kvar till valet tittar Aftonbladet i spåkulan och utser personerna som ska styra Sverige om de rödgröna vinner i höst."


Läs Aftonbladets artikel och skräms av vad som kan hända om Alliansen förlorar höstens val. Jag kommer lämna Sverige i 4 år om detta sker...

Alla utom V(i) är rasister?

Klicka på bilden för att förstora den så att du först kan läsa vad som stod i PK-media, i detta fallet Dalarnas Tidningar. Fortsätt sedan läsa resten av inlägget.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det går inte att tiga bort missnöjet med integrationspolitiken eller skönmåla verkligheten så att människor inte känner igen sig. Det finns stora problem som de facto hänger ihop med den misslyckade invandrings-politiken dom senaste 20-30 åren och detta måste politieken våga prata öppet om.
Jag avskyr att ett parti som SD ser ut att få så mycket förtroende att dom kommer in i Sveriges riksdag MEN jag förstår varför.
Jag är övertygad om att SD's stora stöd beror på missnöje gentemot riksdagspartierna, inte pga att vi har flera 100 000 idioter (rasister) i landet.

Mötet var arrangerat för att diskutera integration, ett möte som även invandringskritiska röster var välkomna att besöka. Detta var dock något som en Politiskt Inkorrekt-läsare fick erfara inte hade speciellt mycket med sanningen att göra. Trots att artikeln talar om ”äkta demokrati, munkavlebefriat möte” osv så var det inte så Stefan Forsman från Särna upplevde det, snarare tvärtom. Stefan, som presenterar sig själv som en snart femtioårig företagare utan några som helst sympatier för totalitära ideologier får själv beskriva hur det kändes på detta möte.

"Ikväll var det öppet möte i Borlänge. Det var kommunisterna som hade det. Jag ville gå dit och lyssna. Så fort jag kommer gående och ska gå in genom dörren kommer en av Kalle Larssons hantlangare och fysiskt hindrar mig från att komma in. Sådana som jag var ej välkomna. Såna som jag? Ja , dom ville inte ha några nazister där. Jag var bara där för att slåss och bråka.

Detta är en stor skandal. Jag är en man på snart 50 år. Jag är helt ostraffad. Jag är icke nazist. Jag är en vanlig svensson. MEN jag har lite hår på skallen. Det har jag haft sen 70 talet. Då är jag med automatik nazist och stämplad. Jag har aldrig i mitt liv gått ut på stan för att slåss och bråka. Helt mot min natur.

När jag står där kommer flera svenskar och en svensk journalist. Dom blev behandlade på samma vis. Journalisten fråga om inte det var ett öppet möte. Jo det var det. Ja men se då till att släppa in dom.I alla fall, jag bara tränger mig in och sätter mig. Stämningen blev ju inte bättre när jag enligt Kalle Larsson & co ställde fel frågor. Spydiga, hånfulla, nedlåtande, ja inget trevligt. Jag blev till slut mer eller mindre tillsagd att hålla käft. Jag tog för mycket plats, sa dom. Dom säger också nedlåtande och anklagande att jag var SD:are. Vilket ej heller stämmer. Jag är ej medlem i SD.

Jag är egen företagare. T Ä N K om jag hade stoppat en invandrare från att komma in. Ja, resten vet ni ju väl…Jag blir alltså diskriminerad i mitt eget land. Var man inte mot flyktingpolitik och etablissemanget förr så blir man det ju när sånt här händer. Vi ska inte ha fördommar säger V och dom andra hycklarna i regeringen. Men mot en svensk går det tydligen bra. Ja, inte bara mot mig. Dom svenskarna som stod bakom mig blev ju behandlade på samma vis."


Läs mer
HÄR.