måndag 31 maj 2010

= Noterat 31/5 2010 =

Moderaterna ser mycket allvarligt på Israels agerande.

Moderaterna beklagar Israels oacceptabla agerande vid aktionen mot Ship to Gaza. Utrikesdepartementet har idag på morgonen kallat upp Israels ambassadör och påtalat att våld mot humanitära konvojer är helt oacceptabelt.

Moderaterna ser mycket allvarligt på det inträffade och beklagar djupt dödsfallen. Regeringen har nu begärt israeliska klargöranden, inklusive av vad som nu kommer att hända med fartygen och passagerarna, däribland 11 svenskar.

EU och Sverige verkar sedan länge för att isoleringen av Gaza ska hävas. Sverige har konsekvent framfört budskapet att gränserna omedelbart och utan villkor måste öppnas – och hållas öppna – för humanitär hjälp, handelsvaror och personer.

fredag 28 maj 2010

Tack Anders Borg (m)


Apropå att statens budget visade på ett rejält överskott så har jag för att förenkla för oppositionen räknat om detta i mer relevanta siffror.

28,9 miljarder
=
228 kg Toblerone per capita.

torsdag 27 maj 2010

Valupptakt hos de rödgröna


Jag önskar att jag kunde teckna lika verklighetstroget som Usla Vesslan.
Ni besöker väl hans blogg varje dag?

http://vesslan.com/

Vesslan gör det igen (som vanligt)

Vad tjejer vill ha (hård och farlig kille).
Vad såna tjejer får...
Vesslan ritar saningar på löpande band på:
http://vesslan.com/

Snart klart med projektet i stugan

Pir förlängd, plattor lagt, staket monterat, gräs sått.
Nya brädor på bryggan kvar "bara".
Kapell inköpt till båt också, blev riktigt bra.

= Noterat 27/5 2010 =

10 000 långtidssjukskrivna har fått hjälp att hitta en väg tillbaka till arbetslivet.

Idag presenterade Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen den första uppföljningen av vad som hänt de personer som vid årsskiftet omförsäkrades efter att ha fått maximalt antal dagar i sjukförsäkringen. Uppföljningen visar att två tredjedelar av dem nu hittar vägar tillbaka till arbete tack vare den arbetslivsintroduktion som Arbetsförmedlingen erbjuder.

Av de 15 000 sjukskrivna som lämnade sjukförsäkringen vid årsskiftet valde närmare 13 000 personer att delta i Arbetsförmedlingens arbetslivsintroduktion, ett program som under tre månader syftar till att kartlägga behovet av stöd för att ta sig tillbaka till arbete igen. 1700 personer har gått vidare till arbete och ytterligare 600 personer söker aktivt arbete. 7000 personer behöver fortsatt arbetslivsinriktad rehabilitering innan de kan gå vidare till en anställning. Endast en tredjedel av de omförsäkrade har ansökt om att på nytt få ersättning från sjukförsäkringen.

Detta betyder att närmare 10 000 tidigare långtidssjukskrivna nu fått hjälp att hitta en väg tillbaka till arbetslivet. Utan omförsäkringsreformen hade alternativet för dessa personer varit fortsatt sjukskrivning eller förtidspension. Om de första månadernas resultat står sig under hela året så kommer minst 30 000 personer få stöd att hitta en väg tillbaka till arbetslivet i år.

Dagens låttips

onsdag 26 maj 2010

= Noterat 26/5 2010 =

Alliansens äldrepolitik.

Alliansens arbetsgrupp för äldrepolitik har idag presenterat sin slutrapport med 22 förslag för att utveckla politiken under nästa mandatperiod.

Alliansens reformer har inneburit en avgörande omställning av äldrepolitiken. Ledord i förändringen har varit valfrihet, delaktighet och självbestämmande. Det är nu dags för en fortsättning som bygger på samma principer men också utvecklar politiken vidare. Valfriheten är alltjämt viktig men måste också kombineras med åtgärder som ger de mest sjuka äldre en bättre vård. Samtidigt måste ambitionen vara att riva alla hinder för äldres deltagande i samhällsliv och arbetsliv.

I arbetsgruppen har följande personer ingått:
Gunilla Carlsson (M)
Maria Larsson (KD)
Solveig Zander (C)
Barbro Westerholm (FP).

Gruppen har lämnat 22 förslag på följande områden:

- Riv alla hinder för äldres deltagande i samhällsliv och arbetsliv

- Lägg fler friska år till livet

- Skapa tillit och trygghet i vardagen

- Äldre ska ha inflytande och valfrihet

- En mångfald av boenden för äldre

- Håll samman vården och omsorgen om äldre

- Höj kompetensen och kvaliteten

tisdag 25 maj 2010

Mycket bra text av Gunnar Hökmark (m)

En skam för socialdemokratin att utrikespolitiken tagits över av vänsterpartiet

Det skulle vara en skam för Sverige om svensk utrikespolitik blev till propaganda för en gammal pervers syn som innebär att det är demokratierna som är hotet mot freden medan diktaturerna regimer som bara behöver en öppen dialog för att förändra sig. De rödgrönas gemensamma utrikespolitik skulle ställa Sverige i ofrihetens tjänst, skriver Gunnar Hökmark.

De rödgröna vill att Sverige ska kräva att amerikanska baser stängs. Kravet riktar sig lika mycket mot de länder som har amerikanska baser till försvar av sin trygghet, som mot USA. Den rödgröna utrikespolitiken bygger på en skev världssyn och oförmåga att se skillnaden mellan demokrati och diktatur.

Ryssland har militära förband i Georgien och Moldavien mot ländernas vilja. Med en kombination av hot och lägre gaspriser har man av Ukraina tvingat till sig ett fortsatt innehav av flottbasen i Sevastopol vid Svarta Havet. Det betyder militär närvaro i en region där man anser sig ha särskilda rättigheter och aktivt motverkar demokratisk utveckling.

De amerikanska baserna i Tyskland är önskade och välkomna samt en viktig del av Europas säkerhet. Det är de amerikanska trupperna i Europa som ger Nato en särskild roll i europeiskt försvar och som för till exempel de baltiska staterna ger en trovärdighet i försvarssamarbetet.

I Sydkorea är de amerikanska trupperna en viktig del för att bevara freden mot den galna nordkoreanska diktaturens aggressioner. Tillsammans med amerikanska baser i Japan bidrar de till att ge den amerikanska försvarsgarantin trovärdighet för länder som är trängda av de maktanspråk som diktaturregimer som Kina ställer. Den amerikanska närvaron där och på andra ställen bidrar till stabiliteten i hela Stilla havsregionen.

I Afghanistan är den amerikanska närvaron kärnan i Förenta Nationernas engagemang för att ge Afghanistan en demokratisk och fredlig framtid utan talibaners totalitära våld och terrorism.

I Mellersta Östern finns amerikanska baser för att bidra till värdlandets trygghet och för att bidra till regionens förutsättningar att stå emot aggressiva regimers påtryckningar.

I inget fall finns amerikanska baser mot värdlandets vilja utan grundas tvärtom på demokratiskt fattade beslut i självständiga länder som ett led i dess säkerhetspolitik och försvar. De bidrar till stabilitet och säkerhet mot regimer som förtrycker sina egna folk och utövar hot mot andra länder. Det är dessa baser som de rödgröna vill att Sverige skall motarbeta.

Rysk militär närvaro finns däremot i inget fall på värdlandets inbjudan. I Ukraina har man använt hotet om höjda gaspriser som en påtryckning mot ett fattigt land. Mer välkommen än så är man inte. Men dessa baser ska Sverige inte kritisera.

Den rödgröna utrikespolitiken bygger på antiamerikanism. I de rödgrönas världsbild är det demokratins stater och militära förmåga vi ska se som ett hot medan diktaturernas maktanspråk ska mötas med en naiv dialog och öppenhet utan motkrav.

Detta är vänsterpartiets traditionella utrikespolitik. Så försvarade man en gång regimerna på andra sidan järnridån. De var folkdemokratier som stod på folkets och den socialistiska frihetens sida. Det var där som socialismens landvinningar hade gjorts. Det var då demokratierna som var de aggressiva och vars försvar präglades av aggressiv upprustning, i vänsterpartiets skeva världsbild.

Nu kommer vänsterpartiet tillbaka med denna syn på världen. Försvaret för friheten ska stängas ner. Inte diktaturernas militära närvaro och påtryckningar på andra länder. Man kunde säga mycket om socialdemokratisk utrikespolitik under det kalla kriget. Den präglades av en förlåtande attityd till den tredje världens diktaturer och en naiv syn på Sovjetunionens maktambitioner.

Men den socialdemokratiska utrikespolitiken hade likväl sin utgångspunkt från rätt sida av järnridån. Den rödgröna utrikespolitiken utgår från den världsbild som formades på andra sidan järnridån där Nato var fredens fiende, transatlantiskt samarbete eftergift för kapitalism och demokratiernas försvar aggression.

Det är ungefär så Ryssland ser på det i dag. Det är så Kina ser på amerikansk närvaro i sin del av världen. Och det är så Nordkorea ser på amerikansk närvaro på den koreanska halvön.

Det är en skam för socialdemokratin att dess utrikespolitik har tagits över av vänsterpartiet.

Och det skulle vara en skam för Sverige om svensk utrikespolitik blev till propaganda för en gammal pervers syn som innebär att det är demokratierna som är hotet mot freden medan diktaturerna regimer som bara behöver en öppen dialog för att förändra sig. De rödgrönas gemensamma utrikespolitik skulle ställa Sverige i ofrihetens tjänst.

Galet underhållande


Hittade en tråd på forumet Flashback där en kille vill ha råd och tips hur hans syster ska kunna bli mindre WT (white trash) och jag kan inte låta bli att hålla med om det mesta.

- Låt bli att bli gravid på gymnasiet.

- Inga hittepåstavningar av anglosaxiska namn på ev barn.

- Häng inte med Kepsraggare i pimpade Volvos s40/Pizzabagarns guldkedjeförsedde son.

- Studera på någon mer krävande program alt. satsa på studier.

- Kultur är inte detsamma som Idol, schlagerfestivalen och Let´s dance. Teater är nåt helt annat än en buskis med Stefan & Krister eller motsvarande.

- Vårda språket, var välartikulerad och återhållsam med förstärkningsord - läs mycket litteratur av FÖRFATTARE (alltså motsatsen till chic- lit och deckare).

- Lyssna gärna på populärmusik men välj då helst singer/songwriters med nåt att berätta. Lady Gaga kan gå bra om hon diggar på rätt sätt. "Asså dännhäringa låten är så jääääla schööööööööön" passar sig icke för en flicka att slänga ur sig. Allt lättsmält - eurodisco, vaniljtrance och övrigt svensktoppstrams - går fetbort.

- Klä sig kvinnligt men ändå anständigt. En flicka är aldrig vulgär vare sig till klädsel eller beteende.

- Ha ambitioner som är högre än att vara med i Paradise hotel alt. bli sambos redan i tonåren för att sluta som frånskild gulblendrökande sjukpensionär pga nån påhittat muskelsjukdom.

- Sluta blondera håret alt. färga håret enligt Tabita-style (alltså svarta slingor i topparna och resten blekt).

-
Inte gå klädd i mjukbyxor alt. träningbyxor utanför hemmet.

- Sluta raka bort ögonbrynen och rita dit dem själv med kajal.

- Inte röka alt. snusa samt dricka hb.

- Ta ansvar för sitt liv, typiskt wt tycker att allt är samhällets fel (eller skolans eller föräldrarnas eller exets osv) och bestäm hur du vill leva det!

- Skaffa barn när hon är i ett tryggt förhållande och har ekonomiska förutsättningar för det (soc-bidrag räknas inte).

Är du korkad eller ej?

Det kan ju omöjligen vara så som han säger i videon att 97% av personerna som hör denna gåta inte klarar av att lösa den? Är det sant så bekräftar det i och för sig det jag redan visste, att jag tillhör topp 3% av världens befolkning.

måndag 24 maj 2010

Bra jobbat Bea

Citat Beatrice Ask (m):
"Alliansregeringen har ökat antalet poliser med 2 800 under den här mandatperioden. Vi når målet 20 000 poliser med råge. Även (s) ökade på antalet poliser. Med 59 st. På elva år. Det är viss skillnad."

Schlingmanns nyhetsbrev #68‏

100 dagar kvar!

Idag är det 100 dagar kvar tills vallokalerna öppnar! Förtidsröstningen börjar onsdagen den 1 september och mycket pekar på att fler väljare kommer att förtidsrösta än tidigare.

De senaste opinionsmätningarna visar ett fortsatt jämnt och öppet läge. Som parti ligger vi nu i flera mätningar över 30 procent och förtroendet för Fredrik jämfört med Mona Sahlin har stärkts. Men samtidigt leder vänsterpartierna med några procent och detta måste vi vända.

Nu hänger det på oss alla – aktiva och sympatisörer - hur valresultatet kommer att se ut. Med 100 dagar kvar till den första valdagen måste vi se till mobilisera alla resurser i den egna organisationen. Tipsa gärna människor om vår sajt ”Jag har redan valt” (
www.redanvalt.nu) där vi tydliggör hur man kan bidra.

De viktigaste frågorna vi ska lyfta inför valet handlar om jobb, skola och brottsbekämpning. Vi tar ansvar för Sverige och vill fortsätta utveckla arbetslinjen. Kunskapsuppdraget i förskolan och skolan måste skärpas ytterligare. Det ska råda nolltolerans mot brott. Vi befinner oss nu i en fas där vi presenterar gemensamma förslag från Alliansen. Läs mer på Alliansens hemsida (
www.alliansen.se).

Vår politik står mot vänsterpartiernas ansvarslösa politik som vill att Sverige ska återgå till bidragslinjen. Höstens val är ett vägval för Sverige och landets framtid. Ska vi fortsätta framåt och utveckla Sverige till ett föregångsland eller ska vi välja en politik som gör det svårare att få jobb, dyrare att anställa unga och som höjer skatterna?

Nu höjer vi tempot. Ända fram till den 19 september måste vi se till att nå ut till alla väljare. Varje samtal räknas! Allas insatser är viktiga för att vinna valet 2010.

Per Schlingmann

Brev från Fredrik

I HÖST KAN DU PÅVERKA SVERIGES FRAMTID
OM 100 DAGAR KAN DU RÖSTA!


Om fyra månader får en halv miljon människor för första gången vara med och påverka hur Sverige ska styras. Du är en av dem. Att vara förstagångsväljare väcker ofta många frågor. Ska man använda sin röst och på vilket parti ska man i så fall rösta?

Jag hoppas att du tar chansen att göra just din röst hörd. Oavsett vilket parti vi tror på är det viktigt att vi är många som använder vår rösträtt. Det är så vi påverkar Sveriges framtid i vår demokrati. Med det här brevet vill jag berätta om Moderaterna inför valet. Om våra idéer för framtiden och hur vi vill göra Sverige till ett föregångsland för unga att växa upp i.
På många sätt är Sverige redan i dag ett bra land. Friheten är större än i andra delar av världen. Stora möjligheter finns att kunna förverkliga sina idéer. Här finns skolor som håller hög kvalitet. Blir vi sjuka har vi rätt till sjukvård som är mycket bra jämfört med i många andra länder.
Samtidigt finns många viktiga utmaningar att ta tag i. Ungdomsarbetslösheten är för hög. Många lämnar skolan utan att ha fått en bra start i livet. I vårt land finns unga människor som växer upp i skuggan av våld, brott och droger.


Jag är inte nöjd innan vi har ändrat på det här. Låt mig kort berätta om tre tydliga mål Moderaterna och jag vill arbeta för om vi får väljarnas förtroende i höstens val:

En bra start i livet. Vi vill förbättra kvaliteten och kunskapen i gymnasieskolan, på högskolor och universitet

Fler jobb till unga. Det ska löna sig bättre att arbeta och vara låga skatter för företag som anställer unga.

Ett tryggare Sverige. Unga brottslingar ska få tidiga och tydliga reaktioner från samhället första gången de begår brott.

Sverige kan bli ett föregångsland för unga. Men då krävs en politik för kunskap, jobb och trygghet. Här finns tydliga skillnader mellan alternativen i valet. Mot Alliansen står tre vänsterpartier. De säger nej till mer kunskap i skolan, vill fördubbla skatten för att ha ungdomar anställda och kritiserar Alliansens arbete för fler poliser och skärpta straff.
Sverige står inför stora utmaningar, men också stora möjligheter. Tillsammans med våra vänner i Alliansen har vi visat att vi kan ta ansvar. Nu vill vi fortsätta arbetet för ett bättre Sverige.
Vill du veta mer om våra viktigaste frågor eller hjälpa oss i valrörelsen? Besök gärna moderat.se för mer information. I höst har du chansen att påverka Sveriges framtid.

Med vänlig hälsning,
Fredrik Reinfeldt

= Noterat 24/5 2010 =

10 punkter för en levande landsbygd.

Under en pressträff söndagen, 23/5, presenterade biståndsminister Gunilla Carlsson och moderaternas landsbygdspolitiske talesperson Bengt-Anders Johansson Moderaternas landsbygdsplattform – 10 punkter för en levande landsbygd. Moderaterna vill fortsätta att förbättra förutsättningarna för jobb och företagande i hela landet genom att värna arbetslinjen och utveckla förutsättningarna för att starta och driva företag på landsbygden.

10 punkter för en levande landsbygd:

Vi vill förbättra nivån av basservice i Sveriges landsbygder genom kraftfulla satsningar på bland annat infrastruktur och bredband i hela landet samt en över­syn av pumplagen.

Vi vill långsiktigt trygga energiförsörjningen för hushåll och basindustri i hela landet.

Vi vill förbättra villkoren för den snabbt växande och viktiga turistnäringen i Sveriges landsbygder.

Vi vill arbeta vidare för att göra svenskt jordbruk ännu mer konkurrenskraftigt.

Vi vill fortsätta arbetet med att göra den svenska sjukvården rättvis över hela landet .

Vi vill att Sverige ska bli världsbäst på mat genom bra villkor och regler för livsmedelsproducenter och genom att utveckla den småskaliga livsmedelsproduktionen.

Vi vill att fler beslut som påverkar landsbygden ska tas nära de människor som påverkas av dem.

Vi vill arbeta för en ökad integration på landsbygden genom att bland annat nå ut med kunskap om landsbygden och dess näringsliv till personer som är nyanlända till Sverige.

Vi vill undersöka möjligheten att inrätta en form av personliga rådgivare – landsbygdslotsar.

lördag 22 maj 2010

Inter bäst i Europa

Som jag skrivit tidigare så höll jag på Bayern i kvällens final (som jag också satt pengar på skulle nå finalen) men Italien behöver ett guld i Europa så grattis Inter. Undrar om Zlatan ångrar att han gick från Inter till Barca? Etó lär inte ångra att han gick åt andra hållet iaf...

Alla Europacup-mästare

1956: Real Madrid

1957: Real Madrid

1958: Real Madrid

1959: Real Madrid

1960: Real Madrid

1961: Benfica

1962: Benfica

1963: AC Milan

1964: Inter Milan

1965: Inter Milan

1966: Real Madrid

1967: Celtic

1968: Manchester United

1969: AC Milan

1970: Feyenoord

1971: Ajax

1972; Ajax

1973: Ajax

1974: Bayern München

1975: Bayern München

1976: Bayern München

1977: Liverpool

1978: Liverpool

1979: Nottingham Forest

1980: Nottingham Forest

1981: Liverpool

1982: Aston Villa

1983: Hamburg

1984: Liverpool

1985: Juventus

1986: Steaua Bukarest

1987: FC Porto

1988: PSV Eindhoven

1989: AC Milan

1990: AC Milan

1991: Röda Stjärnan

1992: Barcelona

1993: Marseille

1994: AC Milan

1995: Ajax

1996: Juventus

1997: Borussia Dortmund

1998: Real Madrid

1999: Manchester United

2000: Real Madrid

2001: Bayern München

2002: Real Madrid

2003: AC Milan

2004: FC Porto

2005: Liverpool

2006: Barcelona

2007: AC Milan

2008: Manchester United

2009: Barcelona

2010: Inter

Apropå Leffe GW's uttalande i Efterlyst

Vad Leif säger till Hasse:

Vad Hasse hör:

Från Usla Vesslan's blogg.

torsdag 20 maj 2010

Nytt skrivbordsunderlägg?

Klicka på bilden för att förstora den sen högerklickar du på bilden och klickar på "välj som skrivbordsunderlägg" (eller liknande beroende på operativsystem).
Sen sätter du in 500 kr på konto: ...
Nej okej då, jag bjuder på copyrights.
Bilden tagen från båt strax utanför stugan i Aspviken i Bäckesjön, Ljusdals kommun.
Är det inte vackert så säg!

Dagens fångst


En lake, 12 abborrar och 4 gäddor blev dagens fånsgt i Bäckesjön. Största gäddan vägde strax under 5 kilo och abboren strax under kilot. En riktig "bit" med andra ord!

onsdag 19 maj 2010

Bra där Elvis


(Klicka på bilden för att förstora den)

tisdag 18 maj 2010

Färre jobb med vänsterpartiernas politik

Socialdemokraterna har idag inlett en nationell kampanj med annonser i flera tidningar. Det är tre frågor som ställs kring ekonomi, ungdomsarbetslöshet och socialbidragsberoende. Nedan kortfattade svar.

”Är det rimligt att låna pengar för att sänka skatten?”

Svar:
Vi tar gärna en diskussion med vänsterpartierna om ordning och reda i de offentliga finanserna. Under mandatperioden har Sveriges statsskuld minskat från 46 till 41 procent av BNP. Eftersom vi har sparat i ladorna och amorterat på våra skulder har vi kunnat föra en offensiv krispolitik och stimulerat efterfrågan i svensk ekonomi. Jobbskatteavdraget har gett mer pengar i plånboken vilket hållit uppe konsumtionen samt gjort det mer lönsamt att arbeta. Det har i sin tur inneburit att fler människor arbetar och betalar skatt.

S, V och MP för en ekonomisk politik som skulle urholka arbetslinjen och öka arbetslösheten. Det skulle tvinga fram högre underskott och lägre tillväxt. Stora delar av oppositionens förslag är dessutom inte tillräckligt finansierade. Vanligt folk i hela landet skulle få betala ett högt pris för högre räntor och stigande inflation som en följd av oppositionens ansvarslösa politik.


”Är det rimligt att ungdomsarbetslösheten närmar sig 30 %?”

Svar:
Som en följd av finanskrisen har ungdomsarbetslösheten stigit. För att möta utmaningarna har Alliansregeringen prioriterat stora ungdomssatsningar. Bland annat har kostnaderna halverats för att ha unga under 26 år anställda. En särskild Jobbgaranti för unga har införts och antalet utbildningsplatser har blivit fler inom komvux, yrkeshögskolan samt på universitet och högskolor.

Det finns tecken på att läget på arbetsmarknaden har börjat förbättras. Arbetsförmedlingens siffror för sista veckan i april visar att drygt 3100 inskrivna i åldern 18-24 år fick ett arbete. Det är mer än tusen personer fler jämfört med samma vecka förra året och samtidigt en toppnotering för 2010.

Samtidigt finns det mycket kvar att göra. Därför vill vi fortsätta föra en politik som sänker trösklarna till arbetsmarknaden. Vi vill se till att det lönar sig att arbeta, är billigt att anställa människor och attraktivt att starta, driva och utveckla företag.

Mot vår jobbpolitik står vänsteroppositionens jobbstopp. S, V och MP är överens om att fördubbla de sociala avgifterna för att ha unga under 26 år anställda. Dessutom säger vänsterpartierna nej till både högre kvalitet och tydligare kunskapsmål i grundskola och gymnasium. Det skulle försämra unga människors möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.


”Är det rimligt att socialbidragen ökar i över 90 % av landets kommuner?”

Svar:
Sverige har gått igenom den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet. Som ett litet exportberoende land har arbetslösheten stigit och antalet personer som behöver socialbidrag blivit fler.

För att kunna minska utanförskapet krävs en tydlig arbetslinje och en långsiktig politik för fler jobb. Här återfinns tydliga skillnader mellan Alliansen och vänsterpartierna. Ska det löna sig bättre eller sämre att arbeta? Ska det bli billigare eller dyrare att ha unga människor anställda? Ska det bli mer eller mindre attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Sverige?

Vänsteroppositionens ekonomiska politik skulle bromsa Sveriges ekonomiska återhämtning med färre jobb och större socialbidragsberoende som följd. Det vore en både orättvis och orimlig politik.

måndag 17 maj 2010

King of the Death Match 1995

Jag tror jag skrivit om mitt något udda intresse för wrestling, alltså "proffsbrottning" där det är uppgjort vem som ska vinna men publiken inte vet hur det ska gå. Nu för tiden så är det ganska mesig brottning, i mitt tycke alldeles för lite blod och tillhyggen.

På klippet nedan ser ni en match mellan Mick Foley och Terry Funk, två av branchens mest galna aktörer genom alla tider. Foley fick tydligen 100 dollar per match plus 300 dollar per dag i det förbund i Japan som matchen är ifrån. foley är den tjocka killen. Jag vet inte om jag skulle genomgå den där behandlingen för dom summorna... Killen han möter (Funk) är 51 bast när han går den matchen :-)



Mick Foley Tribute

Citat av Alf Henrikson

"Kollektivets historia om den är sann är den tristaste läsning som tänkas kan ty allt roligt som hänt genom tiderna har att göra med individerna."

Töntar som blir osams

Vårkänslor i random Norrländsk småstad, skulle kunna vara Ljusdal. Som tur är har Norrlands enda polis vägarna förbi. Stor humor, WT-brudar, wannabe-homeboys och en glasögonorm med jätteslips, allt i samma klipp.



Något av det gulligaste som finns är ju brats som "slåss". Det blir så fruktansvärt argt och känsloladdat, men ändå så otroligt försiktigt i slagen och sparkarna. Kanske beror på att dom inte vill förstöra frisyren, vad vet jag.



Jag avslutar med det citat som används i särklass mest på denna blogg:

"DET ÄR SYND OM MÄNNISKORNA!"

Schlingmanns nyhetsbrev #67‏

Moderaterna storsatsar på utlandssvenskar.

Idag är det Norges nationaldag. Detta firas av många norrmän, men också av de många svenskar som bor i Norge, inte minst i Oslo. Uppskattningsvis arbetar crika 50 000 svenskar bara i Oslo. I höstens val är det viktigt för oss att möta alla väljare, även de som just nu inte bor i Sverige. Numera bor fler än 400 000 svenskar utomlands och vi satsar stort på att vara närvarande och uppmuntra dessa personer att rösta i valet. Sedan tidigare har vi haft verksamheter på flera håll utanför Sverige och nu satsar vi på att bli ännu mer närvarande.
De allra flesta svenskar bor i Storbritannien, USA, Spanien, och grannlandet Norge. I det senaste riksdagsvalet röstade knappt var tredje utlandssvensk och vi ska nu se till att fler utnyttjar sin rösträtt.

Därför har vi bildat nätverket Moderater i Utlandet - vårt nätverk i världen. I bland annat London, Oslo och New York finns nu engagerade moderater som spelar en viktig roll inte minst i valkampanjen. Vi har i dagsläget åtta aktiva nätverk och föreningar utomlands och en tydlig ambition att växa med förstärkt internationell närvaro. För att möta än fler väljare - oberoende av var i världen de befinner sig - är Moderater i Utlandet också aktiva på nätet och finns på Facebook.

Inför det senaste valet etablerade vi en förening med bas i London - Moderater i Storbritannien. De arbetar aktivt med hur valet kan göras mer tillgängligt och har bland annat medverkat till att Svenska Skolan i London - förutom ambassadens öppettider - kommer hålla öppet för röstning under kvällar och lördagar vilket är betydelsefullt eftersom många svenskar bor i området.
Jag vill med detta nyhetsbrev efterlysa fler svenskar som bor utomlands. Är du moderat och utlandssvensk, hör av dig till vår projektledare Christina Heikel (christina.heikel@moderat.se).

Höstens val kommer att bli jämnt och varje röst är enormt viktig. Därför kan ett högre valdeltagande från våra utlandssvenskar avgöra valet. Så har ni vänner som bor i utlandet: sprid budskapet att det är enkelt att rösta men framför allt hur viktigt det är att använda sin röst. Information om hur det går till att rösta utomlands finns här.

Vad som förenar utlandssvenskar i alla delar av världen är viljan att det ska gå bra för Sverige. För många handlar det inte minst om att Europasamarbetet och vårt agerande i omvärlden. Inför valet i höst möter vi väljarna med våra idéer och lösningar som gör Sverige till ett ännu bättre land.

För oss är det positivt att svenskar är rörliga och under perioder av sitt liv också bor utanför Sverige. Vi vill främja människors rörlighet och underlätta att vara utlandssvensk. Det ska vara enklare att bo, studera, arbeta eller tillbringa sin ålderdom utomlands men också att återvända hem till Sverige.

Per Schlingmann

lördag 15 maj 2010

Pubertal humor

Efter den inte allt för väl genomförda matchen av Tre kronor så tittade jag på filmen "Släkten är värst" som är en amerikansk komedi från 2000. Greg Focker ska möta hans flickväns föräldrar för första gången. Han gör sitt bästa för att de ska gilla honom men det mesta går snett. Om ni inte sett den så lovar jag att den levererar ett antal skratt.

I rollerna: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Owen Wilson.
Regi: Jay Roach.

I filmen så har Gregs blivande svärföräldrar en katt som dom lärt gå på toaletten. Inte bara det, han kan spola själv också!
Detta gjordes det en parodi på i en film som heter "Date Movie" och nedan ser ni ett klipp från den filmen. Det gäller att ha en något omogen humor för att tycka det är roligt men har man barnasinnet i behåll så är det väldigt underhållande.

fredag 14 maj 2010

“Feminismen är ett stort skämt”

Tänka sig att det finns en och annan vettig Centerpartist också, en modig ung man som skrivit denna text må jag säga.

"Feminismen är ett stort skämt som missuppfattat jämställdhet grovt. En jämn könsfördelning är ingen garanti för att alla får samma förutsättningar. Istället för feministisk kollektivism måste vi liberaler utgå från individens frihet, skriver Elias Giertz, distriktsstyrelseledamot i CUF Stockholm."

Läs hela Elias text på: http://www.politikerbloggen.se/2010/05/13/31005/

Jag håller med honom till 100 procent, synd att vi inte har några såna här Centerpolitiker istället för "grönsaks-socialister" i Gävleborg. Här sitter Centern troget i knä på sina idoler inom Socialdemokraterna och inkasserar arvoden. När sprider sig Stureplans-centern hit upp? Dom skulle verkligen behövas...

Länktips

Stor humor och skräck på en och samma gång, Mp-politik i verkligheten.

Ni vet väl förresten likheten mellan Miljöpartiet och en vattenmelon?
Svar: Grön på ytan, röda på insidan!

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/en-dag-i-grona-sverige_4714119.svd#articlecomments

torsdag 13 maj 2010

Dagens tjuvlyssnat.se

Hötorget, Stockholm

Kristdemokraterna delar ut flygblad och kaffe till förbipasserande.
Kristdemokrat:
-Vill du ha en kopp kaffe?
En smal kille:
-Nej, aldrig. Jag ska gå och göra abort.
Kristdemokrat:
-Ja, du ser ut att behöva det.

Rätt roligt Wykman

tisdag 11 maj 2010

Moderaterna störst bland unga

Om de unga väljarna själva bestämde skulle det politiska landskapet i Sverige få ritas om.
Moderaterna skulle vara största parti och Miljöpartiet vara jämnstort med Socialdemokraterna.
Det visar en undersökning från Yougov.

Läs mer HÄR!

Nu jävlar!

Schlingmanns nyhetsbrev #66‏

Låt landsbygden leva!

Vänsterpartiernas gemensamma budgetförslag hotar de som bor på landsbygden. Höjda bensinskatter och återinförd kilometerskatt skulle allvarligt försämra möjligheterna att bo på landsbygden. De rödgrönas skattepolitik leder till högre kostnader för transporter och energi. I ett läge där svensk fordonsindustri och svenska verkstadsarbetare har det tufft vill de rödgröna höja kostnaderna för att åka bil. Det är en orättvis politik som ensidigt höjer skatter och riskerar jobb över hela Sverige.

Oppositionen vill se skattehöjningar på bensin med totalt 49 öre. Det innebär att drivmedelskostnaden för genomsnittsbilisten skulle öka med hundratals kronor per år. Skattehöjningar av detta slag skulle slå hårt mot dem som behöver bilen – för att handla, skjutsa barnen eller för andra aktiviteter. Särskilt allvarliga skulle konsekvenserna bli för låginkomsttagare som redan idag har svårt att få ekonomin att gå ihop. Kraftiga höjningar av bensinskatten skulle försämra möjligheterna att leva och bo på landsbygden, där avstånden ofta är långa och alternativen till bilen färre.

Tillsammans med förslaget om att införa en kilometerskatt slår man också rakt mot de entreprenörer och företagare som är avgörande för om vi ska kunna få fler jobb i Sverige. Följden skulle bli sämre möjligheter att driva företag och färre nya jobb. Förutsättningen för företagande på landsbygden skulle försämras med dyrare transporter och högre kostnader för att anställa unga. Lägg därtill deras förslag om att snabbaveckla kärnkraften.

Vänsterns politik är direkt fientlig mot landsbygden. Jobben skulle bli färre och Sveriges ekonomiska återhämtning hotas. Priserna skulle stiga genom dyrare tranporter och att det blir dyrare att anställa.

Moderaterna och Alliansen är ett regeringsalternativ som ser till hela Sveriges väl. Sverige är mycket mer än bara ett fåtal storstäder. Väljarna borde ställa sig frågan om det är en allians som håller ihop landet och som värnar om hela Sverige de vill ha eller är det ett oppositionsalternativ där alla som bor på landsbygden ska straffas.

Per Schlingmann

torsdag 6 maj 2010

Väljarna synar Ohlyansens bluffbudget

Demoskops senaste väljarbarometer (28/4-5/5) visar på ökad dramatik inför valet. Alliansen ges nu ett stöd av 49,2% och De rödgröna av 47,4%. I realiteten kan sägas att det är dött lopp mellan blocken, men det finns förstås en symbolik i att ledningen nu, åtminstone tillfälligtvis, övertas av Alliansen.

Alliansen ökar med 5,5 procentenheter, medan De rödgröna tappar 5,0 procentenheter sedan föregående mätning. Förändringarna är statistiskt säkerställda på blocknivå.

På partinivå är rörelserna konsekventa i meningen att vart och ett av De rödgröna partierna tappar, medan Alliansens partier, förutom C vinner mark.

Mest uppseendeväckande är sannolikt MP:s tapp. Det ska ses mot bakgrund av att man senast nådde sin högsta nivå och att tillskottet kommer från en grupp flyktiga väljare. Det ger också en indikation om att det eventuella inflytande man haft avseende aviserade bensinskattehöjningar och folkomröstning kring förbifarten möjligen inte fallit i god jord.

Värt att notera är också att SD (2,1%) nu tappar till sin lägsta nivå sedan augusti förra året.
Nästan lika uppmuntrande som det faktum att Alliansen nu leder över den rödgröna röran.

Läs mer HÄR, HÄR, HÄR och HÄR!

onsdag 5 maj 2010

Betala skatt med Miljöpartiet

"Ta lån för att kunna betala skatten. Sälja huset för att kunna betala skatten. Det, mina vänner, är "en tillgång som inte alla människor har". Så grattis alla ni som snart får denna möjlighet!"

Läs Svd's ledare och fundera på hur Mikaela Valtersson och hennes Miljöparti tänker.

Jag tror det måste vara henne Göran Hägglund pratar om när han säger "verklighetens folk". Om Mp ligger kvar på samma nivå i nästa mätning i 08-området så ger jag upp på mänskligheten...

Talande statistik från Expressen.se



tisdag 4 maj 2010

= Noterat 4/5 2010 =

9 löften från Alliansen.

Valet 2010 handlar om framtiden. Vad vi vill att Sverige ska kännetecknas av och hur vi vill att vårt land ska utvecklas. I höstens val står för första gången två tydliga regeringsalternativ mot varandra. Det ställer större krav än tidigare på att tydligt presentera för väljarna vilken samlad politik de har att välja emellan.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har med sina presenterade förslag tagit ett första steg i att bekänna färg. Resultatet är bland annat höjda inkomstskatter, ett avskaffande av RUT- och ROT-avdragen, höjda energiskatter, höjd bensinskatt och en särskild kilometerskatt. Tydligt är att deras politik hotar jobb, företagande och tillväxt, och att den försämrar möjligheterna att bo och leva i hela Sverige.

Mot Vänsterpartierna står Alliansen. Vi kommer möta väljarna med tydliga besked om framtiden. Redan nu har vi presenterat förslag för att stärka människors trygghet och motverka brottsligheten. Under försommaren kommer vi att fortsätta presentera resultaten av de reformgrupper som arbetar med att ta fram våra gemensamma förslag för nästa mandatperiod. I god tid innan valdagen kommer vi möta väljarna med ett gemensamt valmanifest.

Väljarna kan lita på Alliansen. Därför ger vi nu nio viktiga besked om vilken politik vi inte kommer att genomföra under nästa mandatperiod.

Alliansens nio löften är:

1. Vi lovar att inte höja skatten för vanliga löntagare

2. Vi lovar att inte riskera statsfinanserna genom ofinansierade utgiftslöften

3. Vi lovar att inte göra det dyrare att anställa unga

4. Vi lovar att inte avskaffa RUT och ROT

5. Vi lovar att inte återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt

6. Vi lovar att inte förtidsavveckla kärnkraften

7. Vi lovar att inte införa kilometerskatt

8. Vi lovar att inte kvotera föräldraförsäkringen

9. Vi lovar att inte skjuta upp förbifart Stockholm

Spela SahlinBingo – Spelet där alla vinner!

Så här spelar du bingo med Mona Sahlin:

•Håll utkick i tv-tablån efter debatter med Mona Sahlin
•Skriv ut bingobrickan och ha den framme vid debatten
•Kryssa över de ord som Mona Sahlin säger under debatten
•Mona Sahlin-rutan är din, kryssa över den direkt!
•Fem i rad - antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt - betyder bingo – Grattis!

VARNING!
För mycket Mona Sahlin-floskler kan skada din mentala hälsa.


Visste du att…
...socialdemokraterna årligen tjänar över 100 miljoner på spelmonopolet?

Läs mer:
http://di.se/Index/Nyheter/2007/06/16/237681.htm
http://www.dn.se/ekonomi/spelmonopolets-verkliga-vinnare-1.293590


KLICKA HÄR FÖR LADDA NED DIN BINGOBRICKA!

måndag 3 maj 2010

Insändare inskickad till Ljp

Jobblinje VS bidragslinje

Då har då dom rödgröna kommit med sitt budgetförslag och dom gjorde iaf inte mig besviken. Jobblinjen ska övergå till bidragslinjen, det visste vi redan innan men nu vet vi lite mer hur oppositionen ska finansiera alla dessa höjda bidrag till folk som inte jobbar. På typiskt Östros-manér så fattas det fortfarande några miljarder för att budgeten ska gå ihop men det sköter S på sedvanligt vis med att tillsätta utredningar. När Alliansen levererar lösningar så utreder sossarna. Så vad betyder då budgeten för oss i Ljusdals kommun?

De kraftiga skattehöjningar på företagande som föreslås kommer direkt att få betalas av oss konsumenter genom högre priser. Höjda socialavgifter för unga, höjd bensinskatt och kilometerskatt är bara några av de vallöften från vänsterpartierna som kraftigt skulle försämra företagsklimatet i hela landet. Då ska vi komma ihåg att Ljusdal redan ligger i botten på den listan, ökad arbetslöshet är det sista vi behöver i vår kommun. Alla med bolån riskerar att drabbas genom högre räntor som en följd av stigande kostnader/högre skatter. Oppositionens samlade besked visar tydligt på alternativen inför höstens val. Deras förslag innebär att det ska bli mindre lönsamt att arbeta. Men hur ska jobben bli fler genom att vanligt folk får mindre pengar över i plånboken?

Man vill även höja skatterna på tobak och alkohol vilket tyvärr är poppis bland fler partier men sällan ger den effekt man eftersträvar. Folk dricker inte mindre för att skatten höjs, det som händer är att staten går miste om skattepengar då spriten köps från Tyskland eller på Norrländskt vis tillverkas hemma i källaren. Personligen anser jag att skatten på snus borde sänkas kraftigt för att på så sätt bli ett alternativ till rökning som är både farligare och påverkar människor runt dig.

Avslutningsvis funderar jag på om inte S-förslaget om att subventionera avgiften till a-kassan enligt vedertaget Socialdemokratiskt språkbruk är en straffskatt på pensionärer?

Stefan Andersson (m)

Ännu ett korkat för(s)lag

De rödgröna lovar höjd skatt på sprit och tobak om de vinner valet, nämligen:

En flaska vin (ca 70kr) +2,50kr
En flaska sprit +24kr
Ett paket cigaretter +2kr
En dosa snus +2,40kr.


Man kan inte låta bli att undra om inte just dessa höjningar slår hårdast mot just de Rödgrönas kärnväljare...

I övrigt är det bara att gratulera alla som gör miljoner på att smuggla alkohol från Tyskland om "Ohlyansen" vinner, deras framtid ser mycket ljus ut. Själv anser jag att skatten ska sänkas på vin och öl samt snus. Folk dricker inte mindra för att skatten höjs, det enda som händer är att staten går miste om mer skattepengar då man köper spriten i Tyskland eller på Norrländskt vis gör den hemma i källaren.

= Noterat 3/5 2010 =

Full Fart Bakåt.

Vänsteroppositionens skuggbudget gasar på med stora utgifter samtidigt som man har lagt i backen i jobbpolitiken. Högre inkomstskatter och större kostnader för att driva företag, skulle medföra ett Jobbstopp i svensk ekonomi. De stora förlorarna är vanliga löntagare som skulle få betala genom fler i arbetslöshet, högre räntor och mindre kvar i plånboken.

Kärnan i skuggbudgeten är att byta arbetslinje mot bidragslinje genom stora skattehöjningar på arbete och utbyggda bidragssystem. Oppositionen föreslår massiva kostnadshöjningar som skulle påverka jobben negativt. Nedtaget jobbskatteavdrag, höjd bensinskatt, ny kilometerskatt, fördubbling av kostnaderna för att ha unga under 26 år anställda, avskaffade ROT- och RUT-avdrag och utbyggda bidragssystem, skulle leda till färre jobb och större utanförskap.

Det kan bäst beskrivas som ett Jobbstopp i ett läge där Sveriges ekonomiska återhämtning är fortsatt bräcklig. Uppemot tre miljoner löntagare skulle få höjd skatt med vänsterpartiernas politik.

Jobbstoppet skulle få allvarliga följder för vanligt folk. Kraftiga skattehöjningar på företagande skickas vidare till konsumenterna i form av stigande priser på varor och tjänster. Följden blir stigande inflation och högre räntor. Vanliga löntagare med bostadslån riskerar att få stigande kostnader med tusentals kronor. Därtill ger nedtaget jobbskatteavdrag och återinförd fastighetsskatt ännu mindre kvar i plånboken för många.

Dagens besked från oppositionen har tydliggjort alternativen inför höstens val. Arbetslinjen står mot bidragslinjen. Bättre villkor för företagande står mot högre skatter och nya kostnader. Ansvar för statsfinanserna står mot lägre tillväxt och ofärdiga svar.

Per Schlingmann
Partisekreterare

Ser bra ut