torsdag 9 september 2010

PRESSMEDDELANDE

Nya Moderaternas valledare Stefan Andersson har idag fått fem oberoende av varandra rapporter från väljare som inte hittat dom moderata valsedlarna i kommunens vallokaler. Dom två vallokaler det gäller är biblioteken i Färila och Ljusdal, partiet undersöker nu om det förekommer valfusk även i dom andra förtidsröstningslokalerna. Fusket har skett på så sätt att man tagit ett annat partis valsedlar och täckt över moderaternas så att dom inte syns för väljarna och därmed blivit mycket svåra att hitta. Ett antal moderata valaffischer har även rivits ned under natten i Ljusdal, dessa ersätts under dagen.

Moderaterna Gävleborgs valombudsman Rikard Ståhl är informerad om läget och har i sin tur kontaktat valmyndigheten i Ljusdal samt informerat polisen om skadegörelsen på våra valaffischer. Nya moderaterna Ljusdal väljer att inte göra en egen polisanmälan då vi anser att polismyndigheten har viktigare saker att utreda än några nedrivna affischer.

Vi vill understryka att vi inte har några som helst skäl att misstänka våra politiska motståndare och deras valarbetare för detta utan ser det som en form av "ungdomlig dumhet" från någon eller några vänstersympatisörer. Dock vill vi gärna be samtliga väljare om hjälp att hålla koll i vallokalerna så att samtliga partiers valsedlar ligger på rätt plats och väl synliga. Om vår demokrati ska fungera så ska det ske på lika villkor.


Med vänlig hälsning
Stefan Andersson
Valledare Nya moderaterna i Ljusdals kommun

Inga kommentarer: