fredag 22 januari 2010

S betyg i matematik = IG

Det var ett förbannat tjat om Mona Sahlins väska, damen drar in över 100 000 kr i månaden så hon har råd med både det ena och det andra. Detta då sossarna bestämt att deras partiledare ska ha lika hög lön som statsministern även fast dom sitter i opposition, det gäller att leva upp till arbetarpartiets värderingar vet ni. Men tillbaka till väskan, som jag förstått det hela har hon inte köpt väskan själv utan fått den i 50-årspresent, så what's the big deal?

En rolig detalj i den här historien är att riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) kritiserade bruket av dyra väskor i en debatt i SVT i höstas. Frågan handlade då om kronprinsessan Victorias väskval. Larsson sa då att en väska borde få kosta högst ett par hundralappar eller ett par tusenlappar. När hon nu får höra vad hennes partiordförande Mona Sahlins väska kostar säger hon:
"Jag tycker inte att det är anmärkningsvärt om en väska kostar ett par hundralappar eller ett par tusenlappar. Och 6 000 kan väl sägas... vara ett par tusenlappar. Så jag tycker att 6 000 är okej."

Mona får alltså ha dyra väskor men inte Vickan, det kallas dubbelmoral men det är ju sossarnas absoluta paradgren. Kommer dubbelmoral med i OS så skulle Sverige vinna alla medaljer varje gång om vi skickar socialdemokraternas verkställande utskott vill säga.

Hillevi ny statsminister vid en eventuell katastrof i valet kanske? För det är bara en sosse som får 6 000 kronor till "ett PAR tusenlappar"...

Inga kommentarer: