söndag 24 januari 2010

Valet blir en folkomröstning om arbetslinjen

Söndagens duell mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i SVT:s Agenda visade på stora konflikter mellan regeringsalternativen. Det är tydligt att valet kommer att handla om huruvida det är arbetslinjen eller bidragslinjen som kan bygga Sverige starkt i framtiden.

Vi moderater vill lägga grund för fler jobb genom skattelättnader för vanligt folk. Då att det lönar sig bättre att arbeta. Det ska alltid vara attraktivt att driva företag och anställa människor. En tydlig jobbpolitik är också det enda sättet att långsiktigt trygga goda pensioner för alla.

Mot det står vänsteroppositionens kraftiga skattehöjningar för alla som arbetar. Det skulle försämra drivkrafterna till arbete och riskera att arbetslösheten biter sig fast. Vänsterpartierna är också överens om att införa en särskild ungdomsskatt på närmare tio miljarder kronor. En sådan politik skulle göra det betydligt svårare för unga att finna arbete..

Debatten tydliggjorde att Socialdemokraterna i allt väsentligt står för en återgång till den politik som förtidspensionerade 140 pensioner varje dag under mer än tio års tid. För oss moderater är det viktigt att istället fokusera på insatser för rehabilitering och bygga broar tillbaka till arbetsmarknaden.

Inga kommentarer: