söndag 22 augusti 2010

Desperata socialdemokrater sprider falska uppgifter

Socialdemokraterna har presenterat en ny kampanj om välfärden. De sprider i samband med denna kampanj uppgifter om massiva moderata skattesänkningar. Detta är felaktiga uppgifter. Vi har inga sådana förslag. Tvärtom har såväl Fredrik i sitt sommartal och Anders i fredags i samband med budgetöverläggningarna på Harpsund påtalat vikten av försiktighet och att Sverige måste åter till överskott i ekonomin innan det kan bli tal om stora reformer.

Om det kan ske inom ramen för stabila statsfinanser och satsningar på kvalitet i välfärden vill vi gärna fortsätta sänka skatterna. Däremot måste det ske genom att fler kommer i arbete och inte genom besparingar. Tvärtemot vad socialdemokraterna hävdar så vill moderaterna förstärka kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Socialdemokraternas agerande tyder på ett parti i panik som har det svårt med mobilisering och engagemang. De har lämnat walk over i jobbfrågan och försöker nu mörklägga sin egen politik som innebär ett skifte från arbetslinjen till bidragslinjen och skattehöjningar för vanliga löntagare.

Socialdemokraterna försöker nu få valrörelsen att handla om skattesänkningar eller välfärd. Det finns ingen sådan konflikt i denna valrörelse och det är inte vad valet handlar om. Höstens val står mellan arbete och bidrag och mellan ansvar eller en slarvig politik med löften om mer till alla. Det ska vi fortsätta tydliggöra för väljarna.  

Inga kommentarer: