söndag 1 juni 2008

Vilken underlig varelse Tiina Rosenberg är

Tiina Rosenberg har framfört en hel del spektakulära åsikter, till exempel "kvinnor som har sex med män är könsförrädare", "Fi ska inte föra någon jävla borgerlig tantpolitik", "En bra moderat är en död moderat". I SVT:s dokumentär "Viljornas kamp" visas hur Rosenberg i en diskussion säger att heterosexuella kvinnor sviker kvinnorörelsen. Ja Ni hör ju själva... Nu har hon hittat på ett nytt litet upptåg när hon och hennes partnar var på promoveringsmiddag i Lund nu i fredags.
En rasande Tiina Rosenberg avbröt underhållningen på promoveringsmiddagen och skrek ”fuck you, fuck you, fuck you!” till artisterna innan hon flydde ut ur salen. Läs mer om historien HÄR.

Folkets rättigheter – sången som fick Tiina Rosenberg att se rött kan ni se nedanför texten. Jag tyckte den var smårolig.
Vi har sovit för länge. Vi har vaggats till sömn Av medias visor och maktens lögn Men morgonen rodnar för rättvisans profeter Svenska folket kräver sina rättigheter Alla ska ha rätt att äta sig mätt. Alla ska ha rätt till bostad Alla ska ha rätt till arbete, även i en småstad Vi är svenska folkets kör och vi ska sjunga så dom hör Vi måste säga stopp så att det hörs ditopp Alla ska få välja utbildning och vården ska va fri Alla ska ha rätt till stereo i en demokrati Alla ska ha rätt till snö i jul och ha en hobby som är kul Innan våran rygg går av måste vi ställa krav Alla ska ha rätt att köra bil av ganska ny modell Alla ska rätt till kyckling när det blir fredagskväll Alla ska ha rätt att ha en villa annars mår vi psykiskt illa Vi sitter i samma båt. Tillsammans hjälps vi åt Alla svenskar ska ha rätt att få högre lön Och det är allas rättighet att få välja kön Vi är svenska folkets röst och vi har rätt till större bröst Kampen, den är lång. Sjung med i våran sång Alla ska ha rätt till Gucci-skor och röka cigarill Alla ska ha rätt till lite sex med vem man vill Alla ska få bilda en regering annars är det faktiskt segregering Sluta vara slav. Börja ställa krav Vi måste sjunga ut. Förtrycket ska få ett slut Alla ska få bo och dö på Lidingö Alla har vi rätt att få suga fett Har man betalat skatt får man ha sommarkatt Alla ska få ha hotell och en fru som är modell Alla borde ha bassäng och en hästens säng Det vackraste vi vet är Våra rättigheter!
Musik/Text: H Widegren.

Inga kommentarer: