torsdag 31 december 2009

Prästen ljög även han.

Historien om dom ljugande "containerflyktingarna” i Sävsjö och PK-medias desperata försök att mörka vad som egentligen hänt går vidare då det nu visat sig att prästen visste om att SJ kastat av dem.

Från bloggen Politiskt inkorrekt:
Nya detaljer har under hand kommit fram om de fem afganska flyktingarna, som enligt de första uppgifterna dumpades av människosmugglare i skogen utanför Sävsjö. I förhör med polisen uppger de att de i själva verket dumpades någonstans i södra Sverige.

Från den platsen tog man sig ombord på ett X2000 och satte sig i första klass. I Alvesta upptäcktes gruppen av tågpersonalen, som beslöt att stoppa tåget i Sävsjö för kasta av fripassagerarna då de vägrade lösa biljetter. Två av dem kunde någorlunda engelska. När de sedan träffade på prästen hette det att ingen kunde engelska och man fick ta till google translate och en tolk men det ändrades sedan till att vara missförstånd.

Från SJ's sida säger man att polisen dessförinnan informerades. Hos polisen säger man sig inte ha fått någon sådan information. Den fick man först vid 17-tiden då en privatperson ringde och berättade om de fem han träffat på Stortorget. Det var då det började hända saker. När de kastades av under julaftonsnatten sprang de mirakulöst på pastor Jonas Nyström från Höglandskyrkan i Sävsjö. Han trodde naivt på deras påhittade historia om container och media var inte sena att haka på bluffen.

Men det visar sig nu att Jonas fick mail på juldagskvällen:
”Men redan på juldagens kväll fick jag ett mail från en person, som varit med på tåget, då de blev avkastade. Vi beslöt trots det att inte låta den informationen påverka vårt agerande”, berättar Jonas Nyström.
Intressant är om han vidhöll sina uppgifter annandagen och senare för då har han ljugit i media. Han har inte nämnt vetskapen om SJ.
Jonas svar på bluffstoryn:
- Men för vår del har inte det någon större betydelse. Jag såg hur illa däran de var när vi möttes och vår uppgift har hela tiden varit att visa Jesu kärlek.

Jag levde i en naiv tro att präster inte fick ljuga, tror till och med det står något om detta i Bibeln men tydligen så får man ljuga även som präst om det passar ens egna syften...
En av "barnen" vet man redan nu att han är över 18 år men jag är villig att sätta både en och två kronor på att ingen av "barnen" är barn i lagens (eller någon annan) mening. Skulle dom haft legitima skäl för att få stanna i Sverige hade dom knappast betett sig som dom gjort/gör. Det ska bli intressant att se vad som kommer att hända med dessa unga män, mitt tips är att dom får stanna i Sverige. Med så mycket uppmärksamhet i PK-media så brukar folk få stanna oavsett om dom har skäl för det eller ej...

Inga kommentarer: