måndag 24 maj 2010

Brev från Fredrik

I HÖST KAN DU PÅVERKA SVERIGES FRAMTID
OM 100 DAGAR KAN DU RÖSTA!


Om fyra månader får en halv miljon människor för första gången vara med och påverka hur Sverige ska styras. Du är en av dem. Att vara förstagångsväljare väcker ofta många frågor. Ska man använda sin röst och på vilket parti ska man i så fall rösta?

Jag hoppas att du tar chansen att göra just din röst hörd. Oavsett vilket parti vi tror på är det viktigt att vi är många som använder vår rösträtt. Det är så vi påverkar Sveriges framtid i vår demokrati. Med det här brevet vill jag berätta om Moderaterna inför valet. Om våra idéer för framtiden och hur vi vill göra Sverige till ett föregångsland för unga att växa upp i.
På många sätt är Sverige redan i dag ett bra land. Friheten är större än i andra delar av världen. Stora möjligheter finns att kunna förverkliga sina idéer. Här finns skolor som håller hög kvalitet. Blir vi sjuka har vi rätt till sjukvård som är mycket bra jämfört med i många andra länder.
Samtidigt finns många viktiga utmaningar att ta tag i. Ungdomsarbetslösheten är för hög. Många lämnar skolan utan att ha fått en bra start i livet. I vårt land finns unga människor som växer upp i skuggan av våld, brott och droger.


Jag är inte nöjd innan vi har ändrat på det här. Låt mig kort berätta om tre tydliga mål Moderaterna och jag vill arbeta för om vi får väljarnas förtroende i höstens val:

En bra start i livet. Vi vill förbättra kvaliteten och kunskapen i gymnasieskolan, på högskolor och universitet

Fler jobb till unga. Det ska löna sig bättre att arbeta och vara låga skatter för företag som anställer unga.

Ett tryggare Sverige. Unga brottslingar ska få tidiga och tydliga reaktioner från samhället första gången de begår brott.

Sverige kan bli ett föregångsland för unga. Men då krävs en politik för kunskap, jobb och trygghet. Här finns tydliga skillnader mellan alternativen i valet. Mot Alliansen står tre vänsterpartier. De säger nej till mer kunskap i skolan, vill fördubbla skatten för att ha ungdomar anställda och kritiserar Alliansens arbete för fler poliser och skärpta straff.
Sverige står inför stora utmaningar, men också stora möjligheter. Tillsammans med våra vänner i Alliansen har vi visat att vi kan ta ansvar. Nu vill vi fortsätta arbetet för ett bättre Sverige.
Vill du veta mer om våra viktigaste frågor eller hjälpa oss i valrörelsen? Besök gärna moderat.se för mer information. I höst har du chansen att påverka Sveriges framtid.

Med vänlig hälsning,
Fredrik Reinfeldt

Inga kommentarer: