tisdag 11 maj 2010

Schlingmanns nyhetsbrev #66‏

Låt landsbygden leva!

Vänsterpartiernas gemensamma budgetförslag hotar de som bor på landsbygden. Höjda bensinskatter och återinförd kilometerskatt skulle allvarligt försämra möjligheterna att bo på landsbygden. De rödgrönas skattepolitik leder till högre kostnader för transporter och energi. I ett läge där svensk fordonsindustri och svenska verkstadsarbetare har det tufft vill de rödgröna höja kostnaderna för att åka bil. Det är en orättvis politik som ensidigt höjer skatter och riskerar jobb över hela Sverige.

Oppositionen vill se skattehöjningar på bensin med totalt 49 öre. Det innebär att drivmedelskostnaden för genomsnittsbilisten skulle öka med hundratals kronor per år. Skattehöjningar av detta slag skulle slå hårt mot dem som behöver bilen – för att handla, skjutsa barnen eller för andra aktiviteter. Särskilt allvarliga skulle konsekvenserna bli för låginkomsttagare som redan idag har svårt att få ekonomin att gå ihop. Kraftiga höjningar av bensinskatten skulle försämra möjligheterna att leva och bo på landsbygden, där avstånden ofta är långa och alternativen till bilen färre.

Tillsammans med förslaget om att införa en kilometerskatt slår man också rakt mot de entreprenörer och företagare som är avgörande för om vi ska kunna få fler jobb i Sverige. Följden skulle bli sämre möjligheter att driva företag och färre nya jobb. Förutsättningen för företagande på landsbygden skulle försämras med dyrare transporter och högre kostnader för att anställa unga. Lägg därtill deras förslag om att snabbaveckla kärnkraften.

Vänsterns politik är direkt fientlig mot landsbygden. Jobben skulle bli färre och Sveriges ekonomiska återhämtning hotas. Priserna skulle stiga genom dyrare tranporter och att det blir dyrare att anställa.

Moderaterna och Alliansen är ett regeringsalternativ som ser till hela Sveriges väl. Sverige är mycket mer än bara ett fåtal storstäder. Väljarna borde ställa sig frågan om det är en allians som håller ihop landet och som värnar om hela Sverige de vill ha eller är det ett oppositionsalternativ där alla som bor på landsbygden ska straffas.

Per Schlingmann

Inga kommentarer: