måndag 24 maj 2010

Schlingmanns nyhetsbrev #68‏

100 dagar kvar!

Idag är det 100 dagar kvar tills vallokalerna öppnar! Förtidsröstningen börjar onsdagen den 1 september och mycket pekar på att fler väljare kommer att förtidsrösta än tidigare.

De senaste opinionsmätningarna visar ett fortsatt jämnt och öppet läge. Som parti ligger vi nu i flera mätningar över 30 procent och förtroendet för Fredrik jämfört med Mona Sahlin har stärkts. Men samtidigt leder vänsterpartierna med några procent och detta måste vi vända.

Nu hänger det på oss alla – aktiva och sympatisörer - hur valresultatet kommer att se ut. Med 100 dagar kvar till den första valdagen måste vi se till mobilisera alla resurser i den egna organisationen. Tipsa gärna människor om vår sajt ”Jag har redan valt” (
www.redanvalt.nu) där vi tydliggör hur man kan bidra.

De viktigaste frågorna vi ska lyfta inför valet handlar om jobb, skola och brottsbekämpning. Vi tar ansvar för Sverige och vill fortsätta utveckla arbetslinjen. Kunskapsuppdraget i förskolan och skolan måste skärpas ytterligare. Det ska råda nolltolerans mot brott. Vi befinner oss nu i en fas där vi presenterar gemensamma förslag från Alliansen. Läs mer på Alliansens hemsida (
www.alliansen.se).

Vår politik står mot vänsterpartiernas ansvarslösa politik som vill att Sverige ska återgå till bidragslinjen. Höstens val är ett vägval för Sverige och landets framtid. Ska vi fortsätta framåt och utveckla Sverige till ett föregångsland eller ska vi välja en politik som gör det svårare att få jobb, dyrare att anställa unga och som höjer skatterna?

Nu höjer vi tempot. Ända fram till den 19 september måste vi se till att nå ut till alla väljare. Varje samtal räknas! Allas insatser är viktiga för att vinna valet 2010.

Per Schlingmann

Inga kommentarer: