fredag 13 februari 2009

Underliga uttryck

Jag och min kära vän Carl har en diskussion via MSN om allt mellan himmel och jord, förolämpningarna haglar och nivån på samtalet är MYCKET lägre än Glocalnet men roligt har vi. Jag kan inte återge så mycket av det hela för då blir vi säkert anmälda till diverse myndigheter alternativt tvångsomhändertagna av psykvården, ledsen för detta.

Vi pratar bland annat om Laila Bagge och hennes lilla (öppenbart planerade) missöde med en kort klänning och avancerad dans och uttrycket "det var nåt i hästväg" nämndes.
Va är det för jäkla uttryck???
Är det per definition bra om det är som en häst?
Eller menar man vägen som hästen förflyttar sig på?
Nej knappast, det måste ha med djuret i sig att göra, någon som vet varför man jämför bra saker med hästar?

Finns många underliga uttryck i svenska språket, sen finns det andra som är sådär typisk svenska så man nästan kräks. Landet "mellanmjölk" ni vet, Jantelagens boning på jorden osv.
- Hur är läget?
- Ja du vet, jämna plågor.
Hur svensk är inte detta? Snacka om ett folk som ÄLSKAR att klaga.
- Hur är läget?
- Tja huvet upp å fötterna ner.

Nähä?

Är det sant?

Oerhört målande beskrivning av det faktum att man inte får sticka ut i vårt avlånga land.

Imorgon är det bandy som gäller, ska försöka få med farsgubben på brunch innan matchen och ladda termosen med massa glögg. Imorgon ska jag vara så oerhört lokalpatriotisk som det bara går, imorgon visar vi att bockarna från Hälsingland är överlägsna mesar från Dalarna... nej MASAR heter det ju (Hälsingar är överlägsna alla andra folkslag också, observera att detta inte är ett rasistisk påstående utan enbart fakta grundade på min egen ovetenskapliga forskning på området)

1 kommentar:

Anonym sa...

Öppenbart?