torsdag 21 februari 2008

Flummskolan äntligen på väg bort

När jag skriver detta pågår det betygsdebatt i riksdagen. Skillnaderna mellan Alliansen och oppositionen är enorma.

Det senaste året har regeringen påbörjat ett omfattande förändringsarbete. Man har en del att städa upp efter den förra regeringen. Det kommer att ta tid. En av fyra grundskoleelever lämnade under den förra regeringen skolan utan fullständiga betyg, samma gällde för var tredje gymnasieelev. Det individuella programmet som var tänkt för dem med störst problem, blev det program som var störst bland unga killar. Snacka om svek!
Regeringen kommer att införa ett nytt betygssystem med betyg redan i årskurs sex och i fler steg än idag. Från första klass kommer omdömen att ges. Det är bra om föräldrar kan få veta om deras barn har svårigheter att läsa och behöver lite mer stöd hemifrån. Äntligen säger jag!

Så kallade kontrollstationer kommer att finnas i år tre, sen och nio. Första kontrollen sker för att undersöka om eleven lärt sig läsa, skriva och räkna. En miljard satsas på ökade kontrollmöjligheter. Vi vill att alla elever ska kunna hänga med i undervisningen. Ingen ska lämnas efter. ALLA SKA MED! (fast på riktigt)

Socialdemokraterna såg aldrig yrkeskunskaper som något värdefullt. Därför monterades också hela lärlingsutbildningen ned. Alla ska läsa på högskola, var socialdemokraternas paroll. Samtidigt lämnade allt fler skolan utan nödvändiga kunskaper för att ta sig in på arbetsmarknaden.

1 kommentar:

Anonym sa...

lärlingsutbildning finns före 2010 i många svenska kommuner