onsdag 13 februari 2008

Leijonborg kastar pengar i sjön

Idag presenterade högskoleministern Lars Leijonborg sin utredning om kårobligatoriet. Utredningen föreslår 300 kr i bidrag per ansluten kårmedlem. Tyvärr så kommer även dessa pengar att hamna på administrationskontot istället för att komma studenterna till del. Bättre är då att lägga dessa 300 kr i ökat studiemedel, säger MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman.
- Förslaget är så absurt att det är lika bra att ge pengar direkt till studenterna, så kommer de i alla fall till någon nytta. Det är bra att regeringen avskaffar kårobligatoriet men att sedan finansiellt tvinga fram ett nytt kårmonopol för att det ska vara lättare att administrera luktar socialism, säger Niklas Wykman.
- Positivt är dock att nu måste kårerna börja intressera sig för sina medlemmar genom att locka till sig dem som andra organisationer. Då kanske det blir så att alla kårer kan börja fylla ut sin roll som utbildningsbevakare och representant för sina studenter, avslutar Niklas.

Heja MUF, kunde inte sagt det bättre själv. Ge pengarna direkt till studenterna istället för dessa sosse-bidrag. Är kårverksamheten tillräckligt bra så söker sig studenterna dit, om inte så lägg ner!

Inga kommentarer: