måndag 26 januari 2009

Dags för mail-storm!

På tre dagar har vi växt till över 1000 medlemmar och det är nu dags att göra något konkret. Längst ned har ni mailadresser till Svenska Bandyförbundets styrelse samt Föreningen Svensk Elitbandys styrelse.

Om alla skickar ett mail vardera till dessa personer så har vi skickat över 13 000 mail, Ni kan antingen formulera ett eget mail eller använda det jag skickar (se till att skriva under med ert namn bara). Skriver Ni själva så var sakliga och seriösa i det ni skriver annars får det bara motsatt effekt.
Jag kommer även skriva ett mail på engelska som skall skickas till Internationella Bandyförbundets styrelse, det får Ni information om senare.

// Stefan Andersson
__________________________________________________________

Protest mot alla planer på att flytta World Cup från Ljusdal.

Ända sen tidigt 70-tal har World Cup spelats i Ljusdal och har under åren blivit en institution inom svensk och internationell bandy. Nu har IBF gett Ljusdal ett ultimatum, att till 2010 vara klar med en inomhusarena. Skulle detta inte ske riskerar Ljusdal med all sannolikhet att bli av med arrangörsskapet. FIB kräver även att 2009 års cup skall spelas inomhus, detta tycker vi är ett orimligt och korkat krav. Vi har nyss avslutat en VM-turnering med ett efterlängtat guld till Sverige där ett flertal matcher spelades utomhus, på arenor av betydligt sämre klass än Idrottsparken i Ljusdal.

Att vädrets makter gjorde att fjolårets finaldag i World Cup fick flyttas till Edsbyn var naturligtvis olyckligt men tänk då att detta har hänt EN (!!) gång i cupens 35-åriga historia. Risken att det ska hända två år i rad är minimal och skulle det ske så står Edsbyn redo med en alternativ arena. Ett arenabygge kommer att påbörjas och en hall kommer att stå klar inför 2010 års turnering men kan omöjligen vara klar redan i år.
En flytt av World Cup till någon annan ort vore förödande för bandykulturen som är som djupast rotad i Hälsingland. Faktiskt än mer korkat än förslaget att flytta SM-finalen från Studenternas IP till Göteborg. Beslut av denna karaktär dödar bandyintresset och måste stoppas.

Jag skriver till dig som medlem i en av dom snabbast växande grupperna på Facebook (Rädda World Cup i Ljusdal) och vi har på tre dygn växt till över 1 000 medlemmar och fortsätter att växa i rekordfart. Medlemmarna är utspridda över hela landet, från Blekinge till Kalix och budskapet är glasklart, Cupen hör hemma i Ljusdal!

Nu ber vi om DIN hjälp och stöd för att se till så att World Cup även dom nästkommande 35 åren skall spelas där den hör hemma, nämligen i Ljusdal.

Med vänliga hälsningar
Stefan Andersson
__________________________________________________________

MAILLISTA:
ramsin@providerventure.com
karl-erik.eckemark@telia.com
arne.anderstedt@sandviken.se
anders.bergstrom@brevet.nu
lars.bjorkman@kungsbacka.se
ninna.engberg@globearenas.se
lasse.olofsson@ebox.tninet.se
ulrika.prytz@preem.se
spu.ab@telia.com
peter.k.olsson@telia.com
christian.ehn@se-saws.com
stig.tibblin@vgpower.com
kjell.gustafsson@marsh.com

Inga kommentarer: