fredag 23 januari 2009

En av många anledningar till att Ljusdals kommun tillhör botten när det gäller företagarklimat

Läser i Ljusdalsposten att personal från kommunens miljöenhet har kontrollerat hanteringen av kebab på kommunens pizzerior. Det finns 8 pizzerior som serverar kebab i kommunen och jag tycker samtliga sköter sig utmärkt. Att dom har många kunder tyder inte minst på detta. Det är bra att kommunen kontrollerar så att verksamheten sköts på rätt sätt då livsmedelshantering inte är något som får misskötas. Överlag visar undersökningen att man sköter sig mycket bra och det endast är detaljer man anmärkt på, gott så. MEN kommentarer från tjänstemän i media av typen ni ser nedan sänder ju fullständigt fel signaler.

– Det som är positivt är att proverna vi tog vid det här tillfället visar att man inte blir sjuk av att äta den här maten, säger Ronnie Sjölander, miljöinspektör.

Ja det var ju jäkligt "positivt" att man inte blir sjuk av maten som serveras. Vore det inte bättre att berömma företagarna att dom sköter sig mycket bra? I princip samtliga är inflyttade Ljusdalingar med invandrarbakrund och jag tycker det är extra viktigt att lyfta fram positiva exempel i den kategorin företagare.

Det fortsätter med följande svar på frågan "Avråder du dina vänner och bekanta från att äta kebab i Ljusdal efter det här?"
– Så länge det inte är så att vi måste stänga någon verksamhet eller förbjuda viss verksamhet är de ju godkända. Och så länge inga prover kommer upp i några gränsvärden ser jag det inte som ett bekymmer, säger Ronnie Sjölander.

Vad är det för svar???
Skärpning, kommunen har lagt miljonbelopp på att utbilda sin personal i något som heter "Den företagsamma förvaltningen" för att man ska bli bättre på att möta näringsliv och visa upp en mer servicevänlig attityd. Bortkastade pengar tyckte jag redan när jag arbetade som kommunalråd, kommentarer som detta visar att jag har rätt.


PS.
299 medlemmar nu och 1 356 inbjudna, numera Ljusdals kommuns tredje största grupp på Facebook.
DS.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan även säga att Ljusdal Lightnings har gjort ett mailutskick till ledare för flera stora supporterklubbar ( Bollnäs Flames, Broberg Seahawkes, Edsbyn Red Farmers, Sandviken Support) och manar till bojkott av cupen om den flyttas från Ljusdal.