tisdag 6 juli 2010

Beröm och S-fundering (plus lite lede Fi)

Måste ge en guldstjärna till Arbetarbladets ledarskribent Jenny Wennberg för denna formulering, den var riktigt rolig även fast den beskriver en nidbild: "Fredrik Reinfeldts Moderaterna pressar på i försöken att tvätta bort stämpeln som streberparti fyllt av rosaskjortade fläskotlettsfrisyrer".

http://arbetarbladet.se/ledare/1.2159586-valfardspartiet

Läser även i Svd att Socialdemokraterna riskerar att göra sitt sämsta riksdagsval sedan före första världskriget. Massor av dom som säger sig kunna rösta på S säger även att dom överväger rösta på andra partier, främst Mp och M om jag tolkar artikeln rätt. Moderaterna är det parti som har överlägset störst andel övertygade väljare enligt Sifos mätning. Kan M locka över 200 000 väljare från S så blir inte Sahlin minister, det är tämligen klart. Tyvärr behöver det inte betyda att Alliansen sitter kvar då Sd sannolikt kommer att ta sig in i dom fina salongerna. Tragiskt men sannolikt. Då väntar förhandlingar mellan Alliansen och Mp som troligen inte kommer leda till något. Återstår nyval och megabingo för Åkessons gäng. Då kommer Sd få än mer sympatiröster och vi hamnar i ett läge som vi aldrig tidigare sett i Svensk politik. Ett svagt S, ett stort M, ev utraderat C, ett Sd som ingen vill ha med att göra och ett Mp som kan ställa krav till höger och vänster om allt från skrotad kärnkraft till skyhöga bränsleskatter. Samlingregering någon?

En avslutande kommentar till Fi's utspel där man helt sonika eldar upp 100 tusen pix.
1. Det visar på ett övertydligt sätt vänsterfolks usla respekt för pengar och kapital.
2. Det skickar signaler till alla som skulle behöva pengarna till mat och kläder att Fi bryr sig mer om billiga (nåja) politiska poänger än människor.
3. Desperation är sällan bra i politiken vare sig det är att elda upp pengar eller släppa en bok ingen vill läsa mitt under valrörelsen.

Läs mer HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR!

Inga kommentarer: