torsdag 1 juli 2010

Fegt Mona, mycket fegt

Mona Sahlin tackar nej till slutduell

TV4 planerar en stor slutduell mellan statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin dagen före valdagen. Men nu kommer dråpslaget: Sahlin ställer inte upp.
- Det känns som en mycket märklig prioritering om man aspirerar på att bli statsminister, säger en källa.


Att dom två kandidaterna till statsministerposten möts kvällen före valet trodde jag var en självklarhet men sossarna är nu av den åsikten att "den dagen vill vi äga och planera själva". Jag tror inte väljarna håller med. För mig är det uppenbart vad som skett, sossarna har insett att Mona inte är kapabel att vinna en debatt mot Fredrik och väljer därför att fega ur och försöka styra media i "rätt" riktning med en förhoppning att Mona får stå oemotsagd dagen innan valet.

Köper TV4 detta? Köper Fredrik detta? Köper du som väljare detta?
Jag gör det inte, som väljare kräver jag att Mona Sahlin ställer upp och debatterar kvällen innan valet. Alla valundersökningar visar att människor bestämmer sig för vad dom ska rösta på senare och senare för varje val, många bestämmer sig på valdagen. Därför ska en ansvarsfull politiker (ja jag vet att Mona knappast kvalar in på den listan) se till att ställa upp i debatten kvällen före valet. Fegt Mona, mycket fegt!

2 kommentarer:

Lisa ek sa...

Duellen du missar!

Reinfeldt : Varför vill ni socialdemokrater att så många människor skall leva på bidrag i utanförskap?

Sahlin : Du är arogant och mallig och kostymen sitter illa.
Sverige behöver en återställare. Ha, ha, haa.

Reinfeldt : Vi inom Alliansen vill ha ett samhälle där alla har en uppgift och för att det skall bli verklighet behöver vi stimullera till fler arbeten.

Sahlin : Du står där och kråmar dig och du luktar illa tycker jag.

Reinfeldt : Vi tror att människor själva är vuxna att disponera en större del av sin inkomst och med sin efterfrågan skapa en sund sysselsättning.

Sahlin : Med en finansminister som har hästsvans och kanske bh får vi ett utsugarsamhälle.

osv osv =)

Jean-Michael sa...

Återigen är detta ett bevis för att de röda handlade först och tänkte efter sedan elelr om de överhuvudtaget tänkte.
Nummer 1 så valdes faktiskt mona till efterträdare av Göran Persson (Som f.ö icke skulle ha backat för att ha en debatt med Fredrik)
När deras siffror sjunker så inser man inom de egna leden katastrofen bakom sitt val, men precis som de mesta så väljer man att hålla tyst om det och inte väcka frågan om människan ska sitta kvar. Deras siffror blir katastrofala men istället för att erkänna att man gjort fel och kanske rädda tillbaka väljare så försöker man nu städa undan det genom att göra egenvård av sin så kallade framtid.

Nummer 2 så måsta jag personligen säga att detta är oerhört korkat. Den dag man har sista chansen att påverka väljarna så ska man väl ta den? Inte sticka huvudet i sanden. men historian visar ju hur vackert de röda är van att stoppa huvudet i sanden och försöka ignorera det som faktiskt sker i vårt samhälle och i vår värld.