onsdag 5 december 2007

Angående Hälsingerådet

För er som undrar vad Hälsingerådet kan vara för spännande så kan man kortfattat säga att det är ett forum där Hälsingekommunerna pratar om hur man ska kunna utveckla sitt samarbete. Rådet har träffats ett par gånger per år och dom flesta partier har funnits representerade. Nu ligger ett förslag till nya stadgar som innebär en total maktkoncentration till endast 12 ledamöter vilket bara det är illa, att dessa 12 består av 6 Socialdemokrater och 6 Centerpartister gör förslaget det till ett hån mot demokratin.

Som tur var tjänstgjorde jag idag för en ledamot från Centern och kunde lägga några demokratiska motförslag som innebär bredare förankring och möjlighet till insyn för alla partier. Tyvärr blev resultatet som förväntat när man har med maktfullkomliga Sossar att göra men nu finns iaf mina förslag med i protokollet som går ut till samtliga fullmäktigegrupper. Förhoppningsvis får mina förslag gehör där och vi slipper ett Hälsingeråd som riskerar bli en "klubb för inbördes beundran".

Jag är besviken att Centern inte begriper bättre men tyvärr är Hälsingland befolkat med alldeles för många så kallade "Åsa-Nisse socialister" som hellre samarbetar med Socialdemokraterna än respekterar sina väljares borgliga vilja.
När ska dessa så kallade Centerpartister få in i skallen att man ÄR ett borgligt Alliansparti och inget stödparti för Socialdemokraterna?
Nu verkar "Åsa-Nisse socialisterna" i Bollnäs kommun också vädra morgonluft men jag hoppas man tar sitt förnuft till fånga och sätter Alliansen först och inte bildar majoritet med S.
Annars är det dags för Maud Olofsson och partiledningen att ta i med hårdhandskarna och prata allvar med dessa svikare.

Inga kommentarer: