måndag 28 juni 2010

Mycket bra skrivit av Göran Skytte

Göran Skytte skriver i SvD om att Miljöpartiet valt fel sida i den politiska världen. Många miljöpartister ute i landet står betydlig närmare Alliansen än gamla kommunister och är allt annat än nöjda med partiledningens beslut om att hoppa i säng med S+V. I ett 50-tal av Sveriges kommuner arbetar Mp tillsammans med moderaterna istället för sossarna men det talar partiledningen inte om.

Att Vänsterpartiet är ett parti med mörk förflutet vet alla men att dom fortfarande har fotografier på Lenin uppsatta på många av sina kanslilokaler vet betydligt färre. Att Ung vänster har en grumlig syn på demokrati och vid många tillfället valt att demonstrera med rena terrorgrupper som AFA gör inte saken bättre. Framtiden ser lika mörk ut som dåtiden för det gamla kommunistpartiet. Skytte skriver bland annat:

"Beteckningen ”De rödgröna” försöker ge en illusion av att det är ungefär jämnt mellan rött och grönt i röran. En lagom blandning. Men det är ju inte sant. Röran består av tre partier och tyngdpunkten är inte grön utan röd.

Ett av dessa partier, Socialdemokraterna, inspirerades från början av Karl Marx, men blev sedan statsbärande och mera tamt, mera skärt än rött. Utom på partiets bebådelsedag, första maj. Dock har partiet långt in i vår tid producerat företrädare som till exempel strävat efter att förbjuda parabolantenner för att skydda svenskarna mot det utländska.

Det andra partiet, Miljöpartiet, har sina rötter i en välmenande men på många sätt stollig flumideologi. Partiets första representanter – tänk Per Gahrton och Birger Schlaug – framstod mest som ett slags politikens Papphammar. De nuvarande språkrören har förstått att de måste överge en lång rad ursprungliga MP-ideal om de ska bilda regering med de rödröda.

Det tredje partiet, Vänsterpartiet, har en alldeles egen historia. En gång hyllade dess ledare Lenin och Stalin. Ohlys företrädare kallade Mona Sahlins företrädare för ”socialfascister” och ”klassförrädare”, men nu har Vänsterpartiet fattat beslut om att skratta för att framstå som gosiga. Därför skrattar Ohly på alla bilder."


Läs hela krönikan HÄR!

Inga kommentarer: