måndag 14 juni 2010

Underliga (V)arelser

Jag läser följande i DN, när man trodde att det brunnit färdigt i hjärnkontoret (statliga luftskepp, USA ska dra tillbaka alla sina internationella militärbaser, sänkt skatt för fotbollsproffs, förbjuda inrikesflyg i Norrland, skatt på aktiehandel osv osv osv) hos Vänstern så kommer dom med detta underbara förslag:

Kommunala frisörer vänsterkrav

De styrande borgerliga Allianspartierna i Sjöbo talar om valfrihet. Okej då, säger Vänsterpartiet – och motionerar om att införa kommunala frisörer.

– Om de menar allvar med valfrihet måste de vilja ha det i alla sektorer. Annars är det bara skitsnack, säger Vänsterns ordförande i Sjöbo, Lucas Lennartsson, till Skånska Dagbladets nätupplaga.

I motionen till kommunfullmäktige föreslår hans parti att kommunstyrelsen får i uppdrag att se över vilka branscher som i dag saknar offentliga alternativ. De privata ”monopol” som enligt Lennartsson bör kunna brytas är bland annat Komvux, frisörer och färdtjänst.

Sjöbos kommunalråd Stefan Lundgren (M) är inte så tänd på idén.
– Kommunen ska inte syssla med solarier och frisörer, säger han till tidningen.


Var det inte i Grekland man hade 46 anställda trädgårdsmästare och ingen trädgård förresten? Det gick ju bra för dom med sin vänsterregering, vill du att Sverige ska bli "New Greece" så rösta Vänster (eller på sossarna/miljöpartiet då får du X-kommunisterna "på köpet").

Det skall bli skönt när valet är över så att alla tomtar går i ide igen…

Inga kommentarer: