fredag 12 december 2008

Borgerlig budget med vildens hjälp?

Arbetarbladet hade ovanstående rubrik på sin hemsida och en stor bild på László Gönczi, tyckte den var låg. Nog för att László har ett något "vildvuxet" utseende men någon vilde är han väl inte. Att det är politisk vilde man menar är självklart men jag vägrar tro att rubrikmakarna inte haft en baktanke. Lyssnar just nu på slutspurten av landstingsfullmäktiges budgetsammanträde (går att följa live via deras hemsida) och väntar på votering. Ska bli intressant att se om dom maktgalna sossarna väljer att sitta kvar om László stödjer den borgliga förslaget. Att lyssna på sossarnas argument är en pina, det enda dom gör är att prata om oppositionens förslag och säga NEJ NEJ OCH ÅTER NEJ!
Intressant att höra alla försök att skapa en spricka mellan moderaterna och centern. Centerpartiet i vårt län är tyvärr vad jag brukar kalla "Åsa-Nisse kommunister", C i Gävleborg är ett sossekramarparti och inget borgligt alternativ. Dom har hoppat i säng med sossarna i dom flesta kommuner och svikit sin idiologi och Alliansregeringen. Tyvärr så bryr sig deras ledande företrädare i Gävleborg mer om den egna plånboken (läs arvoden) än en borglig politik för den enskilda människan.

Jag har sagt det förr och säger det igen: Ni som vill ha en borglig politik som styr Ljusdal/Gävleborg så kan Ni inte under några omständigheter lägga er röst på Centerpartiet.
Kvarstår att rösta på är Kristdemokraterna (som jag personligen stött i Landstinget), Folkpartiet (som jag röstat på i kommunvalet) och naturligtvis dom Nya moderaterna. Bäst för kommunen och Landstinget vore en stabil borglig majoritet utan "Åsa-Nisse kommunisterna" men det lär vi tyvärr inte se under överskådlig framtid.

Inga kommentarer: