torsdag 4 december 2008

Heja Mona, du är SÅ duktig

Att sossarna tar varje tillfälle att prata dynga om Alliansen och försöker tillskriva moderaterna allt ont som sker här i världen har vi vant oss vid. Allt från världsekonomin till deras egen misslyckade politik under regeringsåren är tydligen Alliansens fel. När World Economic Forum sammanställde världsrankningen över jämställda länder så visade sig att Sverige tappat 2 placeringar från första till tredje plats. Tråkigt att inte vara bäst naturligtvis men att andra blir bättre betyder ju inte per automatik att vi blir sämre. Eller jo för PRO är det så för det var deras argument när Alliansen införde jobbskatte-avdraget. "Varför ska vi pensionärer få det sämre för?" Nej ni får det inte sämre för ni fick inte mindre ersättning, tvärtom höjdes era pensionen tack vare att Alliansen fick fler människor i arbete. Om jag anser att jag får det sämre för att grannen får löneförhöjning men inte jag så tänker jag ju fel, jag har ju samma lön som innan och har det fortfarande lika bra, eller?

Nåja åter till Mona Sahlin och hennes häxjakt på Alliansen.
I ett pressmeddelande ondgjorde sig s-ledaren Mona Sahlin därför över alliansregeringens jämställdhetspolitik:
- "Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan" skriker Mona.
Mona Sahlin, eller hennes medarbetare, läste dock inte rapporten särskilt noga. Man missade en, minst sagt, väsentlig uppgift: årets rankning bygger på två år gamla siffror. Då styrdes Sverige av en socialdemokratisk regering, där Mona Sahlin var minister...

Det roligaste är att Mona vägrar att kommentera fadäsen. Istället hänvisar hon till partiets talesperson i jämställdhetsfrågor, förre jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström. Men inte heller han vill kommentera sakfrågan. Istället ger han sig på regeringen. *skräll!!*
- Den nuvarande regeringen har inget grepp om vad jämställdhet är. Man har ingen idé om hur man ska förändra de strukturer som ligger till grund för ojämställdheten. Deras passivitet leder till att jämställdheten går bakåt, säger han till TT.

Sedär ja, nu går vi BAKÅT också, visst är dom roliga sossarna. För att inte tala om pinsamma. Vill ni läsa mer så skriver politikerbloggen om saken HÄR.

Inga kommentarer: