tisdag 5 maj 2009

SSU förnekar sig aldrig

Skandalmannen ska hjälpa Ardalan till Europaparlamentet
(Artikeln kommer från politikerbloggen.se)
Foto: Scanpix/Montage: Politikerbloggen.se












Tobias Gerdås kallade Fredrik Reinfeldt för pedofil i förra valrörelsen och åkte på skandalresa till Bryssel där ett hotellrum kletades ner med bajs. Nu är han kampanjledare för EU-kandidaten Ardalan Shekarabi (s).

Läs om hatbloggen mot Reinfeldt.
Läs om SSU:s skandalresa till Bryssel.

Det var under valrörelsen 2006 som Tobias Gerdås anonymt drev bloggen “Rättvis och balanserad”. Han hamnade i blåsväder efter att det uppmärksammats att han publicerat en valaffisch föreställande Fredrik Reinfeldt med texten: “Rösta på din pedofil”.
Andra borgerliga politiker anklagades på bloggen för rattfylla, skattefusk och porrsurfande. Vid den tiden var Gerdås ansvarig för SSU:s valsatsning “Grupp 06″ — där han arbetade med strategier för en socialdemokratisk valseger.

I oktober 2007 avslöjades det att han varit en av deltagarna på en SSU-resa till Bryssel som slutat i skandal. Ett hotellrum kletades då ner med bajs.
De 23 SSU:arna som deltog i resan kom från Stockholms läns distrikt och var personligen inbjudna av eu-parlamentarikern Åsa Westlund (s).

I dag är Tobias Gerdås kampanjledare för tidigare SSU-ordföranden Ardalan Shekarabis EU-kampanj och samtidigt socialdemokraternas pressekreterare i Stockholms stadshus.
Tobias Gerdås har tidigare arbetat som SSU-ombudsman i Stockholms län när förbundsordföranden Jytte Guteland var personalansvarig och kassör i distriktet.

Inga kommentarer: