torsdag 7 maj 2009

Svavelosande kritik från "Center-fornminne"

DN Debatt skriver idag den gamle centerpolitiker och tidigare arbetsmarknadsminister Börje Hörnlund bland annat att "Centerns nuvarande ledning är på väg att rasera partiets värdegrund. Genom att överge den traditionella mittenpositionen och dra högerut och kalla detta förnyelse riskerar partiet sin själ".

Hörnlund är av den gamla skolan centerpartister som vi tyvärr har ett överflöd av i Gävleborg, dom jag brukar kalla Åsa-Nisse socialister ni vet. Såna som sviker sina borgliga ideal och väljer att ligga sked med Socialdemokraterna istället för att värna Alliansens politik och stå upp för den. Arvode före ideologi verkar vara ledordet för länets ledande centerpartister (med några få undantag).

Att den så kallade Stureplans-centern är überliberal vet vi, Federley o.co står både ett och två steg till höger om moderaterna vilket retar gallfeber på (S)enterpartister av dem gamla skolan. Som en tidigare kollega sa "Centerpartiet bildades av ett gäng sossar som ägde för mycket skog så dom fick inte vara med i Socialdemokraterna"...

Vissa delar har Hörnlund helt rätt i, listar dom uttalande som jag håller med honom i nedan:

"Mandat och personliga maktpositioner blir viktigare än det politiska innehållet i partiets verksamhet". (lätt att dra en parallell till Landstinget Gävleborg och Ljusdals kommun där man valde att sitta som stödparti till S istället för att peta bort sossarna från makten. GLÖM ALDRIG att möjlighet fanns att göra detta både i Ljusdals kommun och Landstinget men Centern svek sina väljare.)

"Moderaterna lär stå stadigt när valdagen är inne. För det första har de orienterat sig till den mitt Centern övergett och för det andra företräds de i första hand av tre kompetenta och skickliga statsråd som Anders Borg, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt".

"Försäljningen av den tidningskoncern som skapades på Fälldins tid har gett den nuvarande ledningen så gott om pengar att man inte har något behov av partimedlemmar ute ”på fältet”.

Läs hela debattartikeln HÄR.

Inga kommentarer: