torsdag 11 juni 2009

Ljusdal bättre än 55 kommuner (och sämre än 234...)

Läser i Aftonbladet att Ljusdal hamnar på plats 235 (av landets 290 kommuner) när det gäller vart det är bäst att bo. Trettio olika kvoter har vägts in när man listat kommunerna. Bland annat har man tittat på jämställdhet, brottslighet, skilsmässor, självmord, nya företag, kvalitet på skola och vård, företagsklimat, arbetslöshet, flyktingmottagande, skattesats, valdeltagande och socialbidrag.

Dom röda kriterierna är sådana Ljusdals kommun utmärker sig extra negativt i och lär så fortsätta så länge vi har sosse-styre i kommunen.
Danderyd är den bästa svenska kommunen att bo i. Och i Munkfors är det värst.
Förutom Danderyd toppas listan över de bästa svenska kommunerna att bo i av Vellinge, Täby och Lidingö.
Vad har då dessa fantastiska kommuner gemensamt?
Jo naturligtvis är dom styrda av en kraftfull M-dominerad borglig Allians och har så varit under en rad år. Jag påstår inte att Ljusdal skulle hamna på topp 10 efter en mandatperiod med moderat-styre i Ljusdal men jag garanterar att vi skulle hamna betydligt högre upp.

Vad har vi då efter oss i Gävleborgs län, vilka är ännu sämre?
250 Hofors
273 Söderhamn
282 Nordanstig
Bäst (eller minst sämst) i länet är något förvånande Sandviken på plats 137.
176 Ockelbo
187 Bollnäs
216 Ovanåker
219 Hudiksvall
231 Gävle

Resten av länets kommuner ligger som ni ser på den undra halvan när det gäller vart i Sverige det är bäst att bo. Riktigt uselt resultat men Mona Sahlin skulle säkert tolka det som en enorm framgång att ingen av länets kommuner är sämst av alla. Den åtrovärda titeln tar ju Munkfors hand om. Vilka styr i Munkfors undrar ni ju då?

I Munkfors består kommunfullmäktige av 31 ledamöter, fördelningen är som följer:
- Socialdemokraterna = 15 platser
- Vänsterpartiet = 3 platser
- Centerpartiet = 7 platser
- Folkpartiet = 5 platser
- Moderaterna = 1 plats (EN, vad är det för fel på folket som bor där?)

That's it, fler partier finns inte i Munkfors och då får man vackert leva med att bo sämst i Sverige när man inte tar sitt ansvar och röstar för något bättre.

Inga kommentarer: