torsdag 4 juni 2009

Ulven fortsätter att ljuga

Ulvskog ville ha gräddfil in i Europaparlamentet
Publicerad i Svenska Dagbladet: 4 juni 2009


Marita Ulvskog försökte få en gräddfil i Europaparlamentet, rapporterar Ekot. Ulvskog ska ha bett Socialdemokraternas gruppledare i Europaparlamentet om hjälp.

Det var under en paus i samband med ett möte i november förra året som Marita Ulvskog sade att hon sagt till Socialdemokraternas gruppledare Martin Schultz att hon vill ha hjälp av honom. "Du får fixa en gräddfil till mig", sade Ulvskog.
Samtalet spelades in och Sveriges Radio redovisar idag innehållet.
Marita Ulvskog menar att hon som EU-motståndare och EU-kritiker kommer att ha en uppförsbacke i Europaparlamentet och vill därför ha Schultz hjälp.
I morse, när hon deltog i Ekots utfrågning av toppkandidaterna i EU-valet, förnekade Marita Ulvskog att samtalet ska ha handlat om en gräddfil in i parlamentet. I stället säger hon att det rörde sig om "... att ordna en enkel rak fil för att göra om det lönedumpningsdirektiv som vi fått genom en EG-dom."

När Ulvskog sedan konfronterades med inspelningen från förra året sade hon att inte bett om någon gräddfil, däremot om hjälp.
I en intervju med Ekot säger hon att hon inte anser att hon ljugit i utfrågningen.
– Jag tycker inte det. Jag bad honom om hjälp att få en snabb väg att tala med andra i Europaparlamentsgruppen innan vi ska förhandla om utskottsplatser och liknande, och jag har inte fått någon sådan hjälp, säger Ulvskog till Ekot.

Jag kan bara hålla med CUF-ordförande Magnus som skriver så här på sin blogg:
"Om Ulvskog bara sagt:
- Ja, det gjorde jag, det är min möjlighet som parlamentariker i den socialistiska gruppen, så hade det varit över nu. Istället ljuger hon om det och säger att hon inte bett om hjälp, konfronteras sen med en inspelning där hon gör det och börjar slingra sig som en mask.

Så har fjädern blivit en höna och vi kan alla tacka Ekot för att de försökte göra en nyhet av ingenting och socialdemokraternas toppnamn för att hon gör allt för att slippa få röster."

Inga kommentarer: