måndag 8 juni 2009

Valframgång för M i Ljusdals kommun

Läser följande i Ljusdalsposten:
30,6 procent av kommunborna röstade i valet till Europaparlamentet. Det är en ökning med 1,5 procentenheter jämfört med förra valet, 2004, men valdeltagandet var ändå lägst i länet.

Pinsamt dåligt naturligtvis men då Moderaterna gick fram 4,5 procentenheter så finns det ju alltid något att glädjas över. Största borgliga parti för andra valet i rad, sosse-centern får börja bearbeta tanken att vara nummer två efter valet 2010. Sen är frågan om dom vill vara stödparti åt moderaterna eller fortsätta slicka rumpan på socialisterna. Jag gissar tyvärr på det senare alternativet. Antalet borgliga centerpartister i Ljusdals kommun är i minoritet och när högsta hönset värderar sina arvoden högre än sitt partis idiologi så blir det så här tragiskt.

Värt att notera är att Vänstern och Junilistan tappat hälften av sitt väljarstöd lokalt men att Junilistan trots detta noterar ett mycket bra resultat på 10,1% och är därmed 4'e största parti efter S, M och Fp.

Kd fick bara 3% och skulle därmed åka ut.

Sverigedemokraterna klarar 4% med nöd och näppe och får 4,2%

Fi har inte mycket att hämta i Ljusdals kommun och får ynka 1,3%

Piratpartiet tar ett mandat även i Ljusdals kommun med sina 5,8%

I Ljusdals kommun gick de tre största borgerliga partierna, M, C och FP, fram med sammanlagt närmare elva procentenheter, i valet till Europaparlamentet.

Inga kommentarer: