onsdag 15 april 2009

2 nya insändare från Muf Gävleborg

Muf Gävleborgs 2:e vice ordförande och även pressansvarige ligger inte på latsidan, Thomas har fått in två insändare i Söderhamnskuriren på kort tid. Den första handlar om en friskola som dom lokala sossepamparna i Söderhamn försökt stoppa men som nu äntligen ska få köra igång sin verksamhet. Den andra handlar om senaste veckornas opionsmätningar.
Läs och njut mina damer och herrar!


Grattis Söderhamn!
Vi är oerhört glada över att Skolverket nu har tagit beslutet om att öppna en friskola i kommunen. Som medlemmar i Moderata ungdomsförbundet ser vi ljust på att Söderhamns ungdomar fått större valfrihet och större möjlighet att påverka sin utbildning.
Genom möjligheten till alternativa driftsformer ges Söderhamns ungdomar större makt att påverka kvalitén på den utbildning de går på, det är positivt både för den kommunala samt fristående gymnasieskolan. Vi hoppas att detta kan påverka Söderhamns kommun i en positiv riktning.


THOMAS BÖHLMARK
2:e vice ordförande MUF Gävleborg



Vi är störst för att vi tar ansvar
Tack väljare, det är en passande kommentar. Trots att det bara är en opinionsundersökning (som Socialdemokraterna brukar säga när det går dåligt för dem) tyder det på att Moderaterna alltmer framstår som det mest relevanta alternativet för Sveriges välstånd. Att opinionen svänger, det är vi väl medvetna om. Men att på en så kort tid gå fram 9 procentenheter är anmärkningsvärt. Dock är det inte förvånande av följande anledningar.
Moderaterna och alliansen tar ansvar med en jobbpolitik som fokuserar på att det ska bli billigare och enklare att anställa samt att det ska löna sig att jobba.
Till det bör tilläggas en hållbar miljö- och energipolitik med fokus både att säkerställa energibehovet och att ge möjlighet för utveckling av det förnyelsebara, samt en ansvarsfullhet för Sveriges finansiella tillgångar i de kristider som råder. Mot det står en opposition som fokuserar på en politik som leder till ökat utanförskap, ökat beroende av statlig försörjning i högkonjunktur som lågkonjunktur samt ett bristande ansvar för våra gemensamma finanser. Som moderat känner jag mig stolt över att väljarna så tydligt har visat sitt stöd för vår politik. Vi har visat att Moderaterna och alliansen tar ansvar för Sverige i tider av pessimism och ökad protektionism.

THOMAS BÖHLMARK
2:e vice ordförande MUF Gävleborg



// WHEN THE BLUE REVOLUTION COMES !

Inga kommentarer: