lördag 4 april 2009

Moderaterna är Sverige största parti, YES !

Foto: Mattias Forsberg, Expressen
Moderaterna är nu Sveriges största parti
enligt Demoskops senaste mätning. M ökade nästan lika mycket som Socialdemokraterna backade. Alliansen har nu ett stöd på 50 procentenheter, och Moderaterna 35,5 procentenheter. Sossarna får blygsamma 30,9.
Många tror säkert detta enbart beror på Sahlin/Wanja men jag tror att att detta är Reinfeldt- och Borg-effekten. Nu har vi ett Sverige där det lönar sig att arbeta, där skatten är lägre, samtidigt som statsfinanserna är goda trots finanskrisen.


Svenska Dagbladets PJ Anders Linder skriver mycket klokt om saken HÄR.
Jag tycker han sammanfattar sossarnas kris i följande mening: "Man måste vara en rätt väl inrökt partigängare för att tro att S kan navigera skickligare genom krisen än Fredrik Reinfeldt och Anders Borg".


Läs mer på Expressen, DN, SVD, Aftonbladet och Politikerbloggen.

Jag är överlycklig och ska fira med ett glas rosé på uteplatsen och ladda upp inför Arsenal - Manchester City.


// WHEN THE BLUE REVOLUTION COMES !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är ingenting annat än en pyrrhusseger för moderaterna. Med denna enskilda demoskop-mätning som valresultat 2010 tvingas regeringen Reinfeldt ändå att avgå!

Stefan Andersson sa...

Till anonym:

Jag brukar normalt inte ens publicera fegisar som inte vågar kommentera med sitt eget namn men gör ett undantag. Inte nog med det, jag svarar också.

Ja Kd och C ligger under spärren men C kommer garanterat klara sig troligen även Kd då mörkblå moderater ger dom stödröster. Ett bättre alternativ är att bilda valallians. Gå fram under gemensam beteckning. Manifestera den starka enigheten – och passa samtidigt på att göra hela diskussionen om bortkastade röster irrelevant.

Uppsvinget för Sd beror enbart på att LO-väljare gått över dit pga Wanjas bravader.

Glöm aldrig att Sd's väljarbas kommer nästan uteslutande från Socialdemokraterna.