måndag 6 april 2009

Bra blogginlägg angående statligt stöd till kommunerna

Texten nedan hittade jag på Johan Ingarös blogg. Johan beskriver sig själv såhär:
"30-årig PR-konsult med ett preskriberat förflutet inom partipolitiken. Livnär sig på frihetskamp, hårdrock och en och annan pizza." Förutom jobbtiteln så skulle det kunna vara jag fast preskriberat är en sanning med modifikation och pizzorna tillhör numera ovanligheterna.


Solidaritet 2.0

Detta måste vara det dummaste hittills i debatten om statligt stöd till kommunerna. Borgerliga Växjö kommun har under de goda åren sparat 350 miljoner kronor som under de kommande åren kan användas till att hålla igång kärnverksamheterna nu när konjunkturen dalar. Trots detta har vänsteroppositionen
krävt att kommunledningen ska söka stödpengar från staten.

Vänsterpartiets Örjan Mossberg förklarar:
"Vi kan agera för hela kommunsektorn, visa solidaritet med de kommuner som har det besvärligt." Det skulle alltså vara en solidarisk handling att be om pengar man inte behöver. Om nu regeringen skulle byta fot och faktiskt börja pumpa in pengar i kommunerna innebär Växjö-vänsterns krav att kommuner som faktiskt har problem ska få mindre att dela på eftersom även rika kommuner bör ställa sig i brödkön.


Vad näst? Ska vi i solidaritetens namn börja skicka bistånd till USA eller Tyskland för att på så sätt undvika att peka ut u-länderna?

Inga kommentarer: