onsdag 29 april 2009

Grattis Sverige

Idag går moderata Riksdagsledamöter upp i kammardebatt om att avskaffa apoteksmonopolet. Äntligen hinner Sverige ikapp Albanien, Nicaragua och Madagaskar med denna frihetsreform. Nu är det bara Kubas och Nordkorea kvar som kramar monopolet ...

Sett från det lokala perspektivet är detta oerhört positivt, tillgången på receptfria läkemedel är starkt begränsad i Ljusdals kommun. Det gäller att bli sjuk på apotekets öppettider annars får man vacker lida tills dom öppnar. Förutom dom öppenbara fördelarna för oss konsumenter hoppas jag att mackarna i kommunen kommer att få sälja Alvedon och liknande produkter. Dessa företagare har det mycket tufft, att sälja bensin kan närmast klassas som volontärarbete, alltså vinstmarginalen för den enskilde mackägaren är så liten att det knappt är värt besväret. Det är "kringprodukterna" som korv, tidningar, livsmedel osv som gör att mackarna går runt. Att få möjlighet att sälja medicin gör att dom får större chanser att överleva och vi konsumenter kan handla Ipren 07.00-24.00 alla dagar i veckan istället för 09.30-18.00 vardagar och usla 10.00-14.00 på lördagar.

Grattis Sverige som idag blir lite friare, lite bättre
och lite mer MODERAT!


Pressmeddelande från Moderaterna:
Äntligen - släpps farmacevterna loss!
Efter 38 år av monopol, omregleras i dag apoteksmarknaden för bättre service, bätte öppettider, ökad kvalité, möjliggörande för småföretagande inte minst för kvinnor som ser hälsobranchen på frammarch.
- Alliansregeringen kommer att behålla högkostnadsskyddet så för den enskilde blir det totalt sätt billigare eftersom receptfria läkemedel kommer att få fri prissättning. För samhället kommer prisspressen leda till bättre användning av skattebetalarnas pengar.
Det säger Cecilia Widegren (M), riksdagsledamot från Skaraborg tillika talesman och gruppledare i socialpolitiska frågor, i dag onsdag den 29 april med anledning av riksdagens debatt och beslut angående omregleringen av apoteksmarknaden.

Inga kommentarer: