tisdag 7 april 2009

Svensk rekord i verklighetsflykt?

Politikerbloggen skriver Socialdemokraternas riksdagsledamot Monica Green en häpnadsväckande artikel om LO's Wanja Lundby-Wedins mygelaffärer. Jag trodde inte man kunde få sitta i Sveriges riksdag om man hade så har dåligt kontakt med verkligheten.

Green skyller dels på media och det så kallade "drevet", dels på att stackars Wanja är kvinna och då per definition granskas hårdare (att Stig Malm var/är man och genomgick samma sak när han tvingades avgå har hon visst glömt). Naturligtvis är även detta delvis moderaternas fel, både statsministern och finansminister har ett ansvar i LO's interna arbete tydligen.

Sen ger hon sig på politikerbloggens undersökande journalistik då denna skickat ut ett par frågor till samtliga S-märkta riksdagsledamöter och begärt att man svarar inom 12 timmar. Men det kan man inte göra för ALLA sossar är ute på "besök i verkligheten denna vecka" och har tydligen inte tillgång till e-post. Hon avslutar det stycket med följande formulering: "Men det bryr sig inte TV4 och politikerbloggen om, tvärtom. Även det ska säkert vändas emot oss eftersom om vi inte svarar. Då kan Svenskarna få den häpnadsväckande nyheten om att så och så många socialdemokrater inte svarat och det kommer att vinklas med undertonen att antagligen svarar de inte eftersom de egentligen tycker som borgarna…."
Är man riksdagsledamot så är man de facto tillgänglig 24 timmar om dygnet, det ingår i uppdraget så att media vill ha svar på några enstaka frågor inom 12 timmar är ingenting ovanligt men Green skjuter hej vilt mot allt och alla för att få oss att förstå att det här faktiskt inte är Wanjas fel (i alla fall inte så mycket).

Exempel på fler smått fantastiska formuleringar är dessa:
"Givetvis fortsätter drevet på Wanja Lundby-Wedin eftersom vargarna känner blodvittring. Drevkarlarna drar i ett snöre och som duktiga idioter fortsätter de som vill gå högerns väg att tugga vidare på sitt byte."
Är det verkligen anständigt av en riksdagsledamot att kalla den fria pressen för "idioter"?

"Varför är det Wanja Lundby Wedin som ska bära hela styrelsens ansvar?Är det för att det är mycket roligare att driva drev på arbetarrörelsen, eller är det för att man vill gå högerns ärende? Att vargarna känner blodvittring vet vi men de andra som bara springer med för att de blir upphetsade av se kvinnor löpa gatlopp?"
Om det nu vore så att kvinnor angrips hårdare än män, varför var inte Green ute och försvarade Schenström när drevet gick mot henne. Eller Stegö Chilò, eller Borelius. Nej, då stämde hon glatt in i drevet.

"OOOppps jag glömde att det inte finns någon rättvisa i media, trots att media har sådan makt över människors åsikter så finns vare sig eftertanke eller etik."
Det blir naturligtvis (i Greens värld) mer rättvist om LO får tillsätta sina egna ledarskribenter och styra över den tidning som dom äger till 50,1% nämligen Aftonbladet, nu fick dom ju tyvärr inte igenom dessa krav men det var ett tappert försök. Stasi, Pravda, KGB, GRU är saker man tänker på när man hör hur socialister ser på "den fria pressen". Kanske Green skulle trivas bättre på Cuba eller i Nordkorea?

Jag vet inte vad ni tycker men Green verkar vara den sista människan i Sveriges riksdag som ska prata om eftertanke och etik möjligen med undantag för Jan-Emanuel Johansson (S)...

Inga kommentarer: