torsdag 9 april 2009

Grattis Sverige som "fått" en mördare till att betala för

Jag känner stark avsmak inför medias glorifiering av brottslingen Annika Östberg men anser att som svensk medborgare ska hon sitta i Svensk fängelse. Helt klart har regeringen med moderaterna Reinfeldt, Bildt och Ask i spetsen gjort en mycket bättre jobb än vad Bodström och Persson lyckades med under 12 års S-regim MEN någon hjältinna är hon då rakt inte, tvärtom.

Annika Östberg växte upp i Hässelby men flyttade med sin mamma till Kalifornien på 1960-talet efter att modern gift sig med en amerikansk man, Braxton Pollard III. Väl i USA övergavs hon av sin mor, som tillsammans med den nya maken tyckte barnet var i vägen. Hon togs efter detta hand om av släktingar till mannen, fram tills hon som tolvåring dömdes till ungdomsfängelse. När hon var tretton rymde hon till San Francisco, där hon försörjde sig som strippa och prostituerad.

Brott
3 april 1973 dömdes Annika Östberg för stöld till 3 dagars fängelse och 18 månaders villkorlig dom.

Den 26 maj 1973 dömdes hon för narkotikabrott till 3 års villkorlig dom.

18 februari 1976 dömdes hon för utköp av alkohol till minderåriga till 12 månaders villkorlig dom, en dags fängelse och 65$ i böter

1972 knivmördades en man i hennes lägenhet. Östberg erkände brottet och dömdes 1974 till villkorlig dom i 5 år för dråp

30 april 1981 rånmördade Östberg och hennes pojkvän Bob Cox den pensionerade restaurangägaren Joe Torre. Annika Östberg hade planerat dådet, hon stämde möte med Torre för att sälja stulet kött. Medan Annika Östberg distraherade Torre genom att låtsas ta fram köttet ur bilens baklucka, sköt Cox honom två gånger varpå de stal hans plånbok. Paret flydde dagen efter mot KanadaHighway 29 men fick punktering. Medan Cox bytte däcket gick Östberg in i buskarna för att uträtta sina behov. Då stannade den 34-årige polisen Richard Helbush för att hjälpa till med däcket. Cox började bråka med Helbush. Östberg klev då fram och distraherade polismannen på samma sätt som vid förra mordet, genom att leta i sin handväska efter det körkort hon inte hade, Cox sköt Helbush flera gånger i ryggen och bakhuvudet. Östberg sade till Cox att stjäla polisens plånbok och att gömma kroppen i ett intilliggande dike.
När Helbush inte rapporterade tillbaka fann snart polisen Helbush döda kropp. Efter en kort biljakt krashade Cox den stulna bilen i ett dike och skottlossning utbröt. Under skottlossningen hjälpte Östberg till genom att ladda om vapnen. Cox skadades av flera skott från polismännen och gav upp. Östberg försökte däremot att få tag på en pistol innan en polisman tog tag i henne och tryckte ner henne mot marken. Östberg och Cox greps och fördes till polisstationen. Östberg redogjorde i förhör brotten i detalj, men skyllde allt på sitt heroinmissbruk. De blodprover som togs på henne visade dock spår av varken heroin eller alkohol.



Om ni fortfarande tycker synd om "stackars" Annika efter ha läst detta så tycker jag ni ska bli katolsk präst där man praktiserar syndernas förlåtelse.
- "Jag har mördat tre människor och berövat tre små barn på deras pappa men jag ångrar mig."
- "Inga problem, be 100 ave Maria så är det glömt och förlåtet."

(Alternativt kom till Sverige för där förlåter vi allt så länge du har media på din sida...)

Inga kommentarer: