onsdag 19 mars 2008

Förstärkt jobbsatsning för unga

Regeringen förstärker politiken för att få fler unga i jobb samtidigt som arbetet med att förbättra förutsättningarna för ökad sysselsättning inom tjänstesektorn fortsätter.

Förslaget innebär en kraftfull nedsättning och jämfört med tidigare ungdomssatsningar berörs nu alla under 26 år. Den nya avgiften bör enbart bestå av ålderspensionsavgiften samt en fjärdedel av de övriga avgifterna. Den totala arbetsgivaravgiften för unga blir 15,74 procent istället för 32,42 procent. Förslaget träder i kraft i januari 2009 och är väldigt positivt för Ljusdals kommun. Vi har flera tjänsteföretag där det jobbar många unga, med det här förslaget så ökar möjligheterna att fler unga får jobb i Ljusdal och inte behöver lämna kommunen pga brist på arbete. HÄR kan Ni se pressträffen med Maud Olofsson och Anders Borg.

Läste just en artikel skriven av Maria Wetterstrand där hon angriper smygreklamen i bloggvärlden. Maria är oroad över att den nya tekniken "skapar helt nya möjligheter för företag att manipulera konsumenter". Mp fortsätter med sin unkna syn på företagande och företagare, alla som driver företag är onda människor som lever på att lura andra verkar det som i Miljöpartiets värld...

Inga kommentarer: