tisdag 4 mars 2008

Intressant inlägg på ett forum

Hittade detta inlägg på ett forum på nätet där jantelagen och den svenska avundsjukan diskuterades, någon påstod att "det svider i sossehjärtat när det går bra för grannen" typ och den här killen kommenterade det på detta sätt. Jag måste säga att det ligger en del i det Roger skriver även om det är tillspetsat.

"Framgång överhuvudtaget svider i sossehjärtat. Jantelagen är ju rejält utbredd i Sverige och det finns säkert samband med det allmänna försossandet som vi lider av. Det är inte väl sett att man tjänar pengar och klarar sig själv. Det är inte väl sett att man har råd att unna sig saker. Det är inte väl sett att man är mån om det egna välmåendet. Det är inte väl sätt att man satsar på sig själv. Detta skapar missnöje hos folk, missnöje som tar sig ut i skvaller och ibland öppet ogillande. Kollektivet är fortfarande normen i Sverige och den som bryter sig ur kollektivet och satsar på sig själv beskylls för egoism och sen försöker man få denne att få dåligt samvete för den påstådda egoismen. Denna person ha har "svikit kollektivet" och "glömt var denne kommer ifrån", som om ens släkts sociala ursprung ska ligga till grund för vad man själv väljer att spendera sin framtid med.// Roger P.
__________________
Ge en socialist friheten att bestämma över sig själv så kommer denne att göra allt som står i hans makt för att hindra Dig från att bestämma över Dig själv."

Inga kommentarer: