fredag 5 mars 2010

Mycket bra skrivit av Britta Svensson

Britta Svensson på Expressen skriver idag om RUT,
läs artikeln
HÄR!

Vissa delar är lysande:


Att utnyttja rot- och rutavdrag när det finns är ett sätt att vara samhällssolidarisk, det är vad vi har fått höra. Gör det för att ge andra jobb, och gör svarta tjänster vita. Men plötsligt säger socialdemokraterna att jag är en snyltare och skurk.

"De rika får ständigt mer på bekostnad av att färre äldre får omsorg", låter det från Mona Sahlin.

"De rika", som genom avdraget får behålla lite mer av sina egna inkomster, "får ständigt mer"? Hur kan man "få" sina egna pengar?

I stället för ett tack för all skatt hon betalar för att andra ska få det bättre, och för att hon gjort sin städerska vit, får änkan i Danderyd en spottloska från vänster. Det går inte att förstå varför.

En arbetsmarknadspolitisk åtgärd som varit framgångsrik, har plötsligt förvandlats till "ett orättvist bidrag till rika", och de som betalar mest skatt av alla till den gemensamma välfärden har blivit skurkar som tvingar gamla att leva i misär. Rutdebatten är riktigt rutten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

3500 nya jobb med 500 milj subvention. Stöd 143.000 per anställd, får hushållstjänster för 1 procent av befolkningen.
Snacka om konstlad produktion eller tjänst som inte bär sig själv.
Varför inte ha avdrag för restaurangbesök. Det sparar både tid för matinköp, laga maten, duka, duka av, diska m.m. Har du diskmaskin spar du el, (du blir t.o.m. miljövänlig). Då kan du verkligen spara din s.k. kvalitativa tid.
ominte

Anonym sa...

ROT- och RUT-avdragen är lysande affärer för staten! Varje satsad krona ger två tillbaka!

Det är även lysande att RUT-avdraget kommer utökas om alliansregeringen får fortsatt förtroende i höst!

Då startar jag en kombinerad IT-support med hemservice dagen efter valet! Och ger ett gäng IT-nördar ett riktigt jobb! :)