måndag 15 mars 2010

Schlingmanns brev #60

Allians i ny profil

Idag lanserade vi Alliansens nya utseende inför valrörelsen. Vår nya hemsida med vår nya profil hittar du här. Med den nya profilen vill vi fortsätta väcka människors nyfikenhet och signalera öppenhet och engagemang. Det ska vara lätt att delta i Alliansens kampanj och bidra till att Sverige har en regering som varje dag arbetar för att göra Sverige till ett bättre land. För den som vill engagera sig för Alliansen och bidra till att vi vinner valet 19 september 2010 finns det många bra tips på hemsidan. Här finns material, information om kampanjer och kommande events m.m.

På dagens presskonferens presenterades även Alliansens fyra initiativ för en valseger. Under de sex månader som återstår till valet fokuserar vi på att tala med svenska folket om de viktiga framtidsfrågorna och tydliggöra de politiska alternativen. Valet 2010 handlar om framtiden. Vad vi vill att Sverige ska kännetecknas av. Vilka värderingar vi vill ska bära Sverige. Om hur vi ska göra ett bra land ännu bättre. Vi är fyra partier som står för frihet, ansvar och trygghet. Vi tror på människans inneboende kraft och vilja att ta ansvar.

Det övergripande målet i höstens val är att Alliansregeringen ska få förnyat förtroende att leda Sverige. Vi är stolta över allt vi åstadkommit under den här mandatperioden, men det är mycket kvar som vi vill förändra. Det handlar främst om följande:
Nya reformer: Vi vädjar inte om väljarnas röster enbart på grund av gamla meriter. Tvärtom ska vi visa att Alliansen är det bästa alternativet för en fortsatt god samhällsutveckling. Därför ska vi i god tid ge besked om de reformer vi vill genomföra under nästa mandatperiod.

Stabilitet: Väljarna kan lita på att Alliansen står för en stabil och genomtänkt politik. I höstens val ska vi möta väljarna med gemensam Allianspolitik på fler områden och synas mer tillsammans än i förra valet.

Tydligt alternativ: Skillnaderna mellan de två regeringsalternativen ska göras tydlig. Vi ska avkräva vänsterpartierna svar om hur deras gemensamma och finansierade politik ser ut, särskilt med avseende på den ekonomiska politiken.

Stort engagemang: Vi kommer att göra den största satsningen någonsin för att maximera antalet person som deltar i kampanjarbetet. Om detta och mycket mer kan du läsa på alliansen.se! Nu samlar vi alla de människor som vill se en fortsatt alliansregering i Sverige. Vi har många utmaningar framför oss. Tillsammans kan vi göra ett bra Sverige bättre.


Per Schlingmann

Inga kommentarer: