onsdag 24 mars 2010

Strålande nyheter, grattis Linnéa!

Valberedningens förslag till Moderat Skolungdoms rikskommitté 2010-2011

Efter intervjuer med samtliga kandidater, en seriös nomineringsprocess och noggranna diskussioner har valberedningen nått ett beslut. I vårt arbete så har vi till alla positioner sökt efter starka och goda ledare som är villiga att lägga stora delar av sina liv åt sidan för att kämpa för valvinst ute på landets skolor. Leveransförmåga, glädje och målmedvetenhet är tre egenskaper som vi anser att alla föreslagna kandidater besitter. Därutöver finns det mycket som skiljer dem åt, vilket gör dem till ett brett lag med olika bakgrunder och erfarenheter.

Till riksordförande föreslår valberedningen:

Gustav Löfving, Södermanland
Gustav är en person som man märker när han kliver in i ett rum. Han har ett starkt, naturligt ledarskap som utstrålar självsäkerhet och glädje. Dessutom är han ansvarstagande, omtänksam och rättvis. Valberedningen har i sitt arbete letat efter en riksordförandekandidat som har klart för sig att höstens val står i fokus, men som även har energin att driva verksamheten efteråt. Gustav är denna person. Han har en tydlig vision för MSU och han är villig att jobba hårt för att genomföra den. Med en personlighet som alltid inkluderar och motiverar har han lätt att knyta människor till sig och få dem att vilja arbeta tillsammans med honom mot det utstakade målet. Detta bevisade han under åren i MUF Strängnäs och MSU Södermanland, som båda ökade kraftigt i såväl medlemstal som i antalet aktiva under hans ordförandeskap. En utåtriktad, omtänksam och peppande ledare är precis vad som behövs i en valrörelse, och Gustav är helt klart rätt person.

Till vice riksordförande föreslår valberedningen:

Magda Lukaszewicz, Stockholm
Det är nog inte många MSU:are som inte har kampanjat med Magda Lukaszewicz. Under sina aktiva år i MSU har hon tillbringat väldigt mycket tid på gymnasieskolor, både i hemdistriktet och i resten av landet. Hon är en given vice riksordförande på grund av sitt brinnande engagemang kombinerat med ett strukturerat arbetssätt, vilket betyder att hon alltid levererar i tid och med hög kvalitet. Magda har erfarenhet såväl från kommunpolitiken som skol- och entreprenörskapsfrågor och har den senaste tiden blivit medialt uppmärksammad som den yngsta kandidaten i valet. Hon har vana av ledarskap ifrån flera organisationer och av att ha många bollar i luften samtidigt. Valberedningen är inte förvånad över det starka stöd som Magda har fått både i nomineringar och i samtal med övriga kandidater. Denna glädjespridare ser vi som en självklar del av rikskommitténs presidium kommande år.

Till ledamöter föreslår valberedningen:

Bodil Sidén, Västernorrland
Bodil är ett energiknippe som har gjort sig känd i landet för att kampanja mycket och bra. Hon har en positiv attityd och värdefulla insikter om hur det är att som moderat arbeta i motvind, tack vare sin uppväxt i Örnsköldsvik. Att hon som ny medlem på eget initiativ startade upp Sveriges nordligaste MSU-förening, tyder på en drivkraft som vi inte vill gå miste om i kommande års rikskommitté. Denna förening har nu utvecklats till att ha fungerande verksamhet och många aktiva medlemmar, vilket säger en del om Bodils insats.

Gustaf Reinfeldt, Stockholm
Här har vi en relativt ny talang på den nationella MSU-arenan, men som har hunnit ge ett starkt intryck hos många. Gustaf är en kandidat som på allvar intresserar sig för människor. Han är omtänksam, snäll och skapar lätt nya kontakter. Det är lätt att glömma bort att det kommer en tid även efter valet, då det gäller att återsamla medlemmarna och aktivera de nyvärvade. Här ser vi att Gustaf har en viktig roll att spela i och med att han har uttalat ett starkt intresse för att utveckla politiken i organisationen.

Kasper Gieldon, Stockholm
Kasper är en grym kampanjare. Så bra att det ensamt nästan hade räckt för att förtjäna en plats i RK. Nu har Kasper utöver det många andra styrkor som gör honom till föreslagen kandidat, bland annat att han är extremt kreativ och idérik. Nya påhitt uppkommer ständigt, vilket gör att kampanjmetoderna hela tiden utvecklas. För att hitta exempel kan man titta på MSU Kungsholmens gymnasiums verksamhet, där Kasper är ordförande. Dessutom är han en genuint ödmjuk och glad person som kan agera föredöme för andra.

Linnéa Årnevall, Gävleborg
I princip ända sedan Linnéa blev aktiv år 2006 har hon varit aktiv nationellt, vilket har gett henne god koll på organisationen samt ett välutvecklat kontaktnät. Det senaste året har hon även varit med om att få ta ett stort ansvar i sitt hemdistrikt. I sin strävan att inkludera nya medlemmar har hon jobbat hårt, startat upp Gävleborgs första MSU-kommitté och flera nya föreningar. RK behöver hennes metodiska och envisa inställning för att driva arbetet framåt, varvat med hennes glada kampanjanda.


Valberedningen var helt enig i sitt beslut och vill med detta varmt tacka övriga kandidater för att ni ställde upp.

Vi ses på rikskonferensen!

Vänligen
Sara Dennås

Inga kommentarer: