fredag 27 mars 2009

Det är bra fart Muf Gävleborg just nu

Ännu en bra insändare från en av alla dessa duktiga ung-moderater vi har i vårt län, vart kommer alla ifrån? Dom ploppar upp som svampar ur jorden numer (god tryffelsvamp, inte giftig flugsvamp om någon hade försökt vara rolig) vilket gör en gammal Muf'are som undertecknad otroligt glad. Det var ett sant nöje att vara med på distrikstämman för ett par veckor sedan och lyssna på debatten samt svara på frågor.

Jag gillar den raka tonen som ungdomsförbunden har i debatten, inget politiskt rävspel med luddiga formuleringar, "tassa runt het gröt-syndromet" ni vet utan bara PANG TJONG rakt på!
Jag tror att i många lägen så når Muf längre ut i väljarleden än moderpartiet på grund av att man använder sig av ett vardagligt och enkelt språk utan att verka oseriös. Jag gissar att det är den varianten Mona Sahlin försöker använda sig av också. Problemet är att hon är 50 bast och statsministerkandidat och att väljarna förväntar sig ett helt annat språkbruk än det hon använder sig av.


Pin(s)amt

Under flera veckor har det gapats och skrikits i mängder från vänsterkanten i politiken kring bonusar och fallskärmsavtal i såväl privata som statliga företag. Allt tycks vara den moderatledda regeringens fel, i synnerhet Anders Borgs. Thomas Östros, Socialdemokraternas ekonomiske talesman, som gillar att överdriva det mesta, har till och med gått ut i media och krävt Anders Borgs ursäkt för alla de bonusar som regnat över ett Sverige i recession.


Men som vanligt hycklar socialdemokraterna. Färska uppgifter säger att flera bolag med styrelseposter som innehas av ledande socialdemokratiska politiker och fack-toppar har delat ut större och fler bonusar, även i dessa tider. Bland annat AMF-pension, som till hälften ägs av LO och till den andra hälften av Svenskt Näringsliv har delat ut större bonusar än vanligt. Även Wanja Lundby-Wedin, ordförande i LO och i Europafacket, har i media kraxat kraftigt de senaste veckorna. Hon sitter med i AMF:s styrelse och har inte ens reserverat sig mot dessa bonusar, och det har inte heller någon annan socialdemokrat gjort i de företagsstyrelser de sitter i.

När sedan Socialdemokraternas nyblivne partisekreterare Ibrahim Baylan sätter sig ner i Agendastudion för att förklara varför det kunnat bli så här, är det enda han kan kläcka ur sig att det är regeringens fel! Blir man förvånad? Inte ens den annars så vänsterfavoriserande programledaren Anna Hedenmo kunde förstå hur Baylan kunde uttrycka sig på det sättet. Men det är klart, blir man ens häpen över Socialdemokraternas hyckleri? Thomas Östros, vem är det som borde be om ursäkt egentligen?

Pin(s)amt!

Viktor Wärnick (M)
ordförande Moderata ungdomsförbundet i Söderhamn

______________________________________________________________

Kan meddela att jag idag har en ny låt "på hjärnan", tittade på den mycket roliga serien The Big Bang Theory på 5'an igår. Detta är låten som spelas i början, Barenaked Ladies sjunger.


Inga kommentarer: