tisdag 3 mars 2009

Sanslös kille

Chattade lite med sossarnas nye partisekreterare och ställde följande fråga:
Stefan säger: Kan vi som bor i gledbygd räkna med höjd bensinskatt nästa mandatperiod om Vänsterkartellen vinner valet 2010?
Ibrahim Baylan säger: Hej, Jag tror att man oavsett regering får bereda sig på högre bensinpriser då världens olja inte räcker till för alla nu när både kineser och indier skaffar bilar i större utsträckning.

Nu var det ju inte bensinPRISET jag frågade om för det styr som sagt råoljepriset mm, min fråga gällde SKATTEN på bränslet som regeringen beslutar om.
Ställde en följdfråga men den ville Ibbe inte svara på... konstigt hur det kan vara i politiken.

Kan i övrigt tyvärr meddela att Kährs lägger ned sin fabrik här i Ljusdal och 78 personer förlorar sina jobb. Det ihop med en planerad nedläggning av sågen i Färila, förlorad World Cup, sviktande befolkningsunderlag/skatteintäckter gör ju att man funderar på en flytt till annan ort.
Med nuvarande kommunledning så är hoppet definitivt ute för Ljusdal som tillväxtkommun.

Avslutningsvis så är det nu officiellt att "Åsa-Nisse kommunisterna" i Centerpartiet väljer arvoden istället för sin ideologi och sätter sig vackert i knät på sossarna i Landstinget Gävleborg. Ingen är förvånad och jag är på ett skadeglatt sätt nöjd för detta beslut kommer att innebära kraftiga förluster i väljarstöd i valet 2010 (och sannolikt ett ökat stöd för moderaterna).

Inga kommentarer: