måndag 23 mars 2009

Landstinget Gävleborg, ett socialistisk drömsamhälle?

Landstinget Gävleborg har varit styrt av socialister sedan landstingen bildades 1863 och borde enligt konstens alla regler vara det socialistiska drömsamhället där allt fungerar som sossar vill att det ska fungera. Över 100 år av eget styre utan jobbiga borgare som förstört det tappra socialister byggt upp kan inte betraktas annat som en dröm för en Socialdemokrat.

Är då Gävleborgs läns sjukvård den bästa i Sverige? Nej det är den inte, den slåss om förstaplatsen från botten med Västerbottens läns landsting som av en händelse också styrts av sossar i en evighet (känns det som iaf).
________________________________

Hittade följande på Dick Erixsons blogg "I hjärtat rebell":
Enligt en analys i tidningen Dagens Samhälle om hur de svenska landstingen sköter sig framgår det att Västerbottens landsting är sämst i landet på att klara sin ekonomi inom de ramar som satts upp. Detta i starkt "konkurrens" med Sossarna (och numer även stödpartiet Centern) i Gävleborg.

“Vem är förvånad?”
skriver Norra Västerbotten i ledaren,
Sveriges sämsta landsting:
Enda chansen för västerbottningarna att få bättre vård är att rösta bort socialdemokraterna och Levi Bergström vid nästa val. I början av sin alltför långa tid som landstingsråd sade han att ”ödmjuk stalinism” ska råda i landstinget. Det uttalandet tog han tillbaka. Men inte sättet att sköta landstinget. Väljarna måste inse att socialdemokrater i landstingsledningen betyder sämre vård till högre kostnad.
________________________________

Ja, i en demokrati får folket de ledare man förtjänar. Med andra ord så hoppas jag att väljarna i Gävleborg inte består av ett gäng självplågare som åter igen ger sitt förtroende för det parti som i över 100 år konsekvent försämrat kvalité och tillgänglighet inom vården. Det faktum att ung-sossarna i länet tog ett beslut på sin stämma förra helgen som lyder "all sjukvård bör vara landstingsägd" gör att vi inte kan hoppas på bättre tider när dom äldre socialisterna lämnar över till nya. Jag kan bara tänka mig hur debatten gick till när detta beslut togs, argument som: "Det vore förkastligt att erbjuda medborgarna alternativ och valfrihet när det faktiskt är så att SSU vet vad som är bäst för den enskilde människan, ingen vet väl mer om vård än socialdemokrater?"

Jag raljerar naturligtvis en aning men den ideologiska skiljelinjen är glasklar, vill man att politiker ska bestämma åt en - rösta på Socialdemokraterna, vill du bestämma själv vad som är bäst för dig och din familj - rösta på Moderaterna (möjligen Folkpartiet, C och Kd däremot har en bit att vandra innan dom kan kalla sig liberala).

Inga kommentarer: