tisdag 17 mars 2009

Pressmeddelande från Muf Gävleborg

2009 03 17
Distriktsordförande
Claes Mårtén
0737-22 14 54

MUF Gävleborg dömer ut SSU:s strategi mot ungdomsarbetslöshet

Under SSU Gävleborgs distriktskonferens i helgen presenterade SSU:s förbundsledning sin strategi mot den höga ungdomsarbetslösheten. Den döms ut av MUF Gävleborg som ineffektiv och oambitiös.

- Det är skrämmande att SSU fortfarande vill hålla sig vid olika åtgärder istället för att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden. Att SSU ser ett behov av ett kunskapslyft för ungdomar tyder mycket på att Socialdemokraternas skolpolitik varit förödande för dagens ungdom. Dessutom rimmar det inte bra med det förslag från moderpartiet om att höja arbetsgivaravgiften för ungdomar med 20 miljarder. Det säger MUF Gävleborgs ordförande Claes Mårtén.

Claes Mårtén tillägger att MUF Gävleborg skulle vilja se ännu fler åtgärder för att komma åt problemet med ungdomsarbetslösheten, bland annat förändringar i turordningsreglerna.

- Arbetsgivaren måste få friheten att välja kompetens framför anställningstid. Ungdomar förblir den mest utsatta gruppen med turordningsreglerna. Det märks tydligt då företag blir tvungna att skära ner, avslutar Claes.

Med vänliga hälsningar!
Thomas Böhlmark
2:e Vice Distriktsordförande & pressansvarig, MUF Gävleborg
073-435 24 62
thomas.bohlmark@moderat.se
http://thomasbohlmark.blogspot.com
www.muf.nu
-------------------------------------------------
Moderata Ungdomsförbundet Gävleborg
Hamiltongatan 38
802 66 Gävle
026 - 62 48 17

Inga kommentarer: