måndag 9 mars 2009

Mera tennis och vänster-terrorister.

Det var länge sedan jag tittade på tennis, men helgens Davis Cup-match mot Israel hade så spännande matcher att jag inte kunde låta bli. Tyvärr blev det till slut förlust och det är svårt att inte tänka på vad lite publikstöd kunnat göra om inte sossarna i Malmö stoppat detta...

En annan sak som tål att fundera över är varför (s)vensk media alltid beskriver våldsverkare på vänsterkanten som "aktivister" när dom är fundamentalister/terrorister. Naturskyddsföreningen och Jägareförbundet är fullt av aktivister som försöker vinna sympatier för sin sak genom argument och dialog. AFA och andra odemokratiska organisationer på vänterkanten väljer istället våld och annan olaglig aktivitet för att få fram sina budskap. Al-qaida använder samma metoder men dom kallas för sitt rätta namn vilket är terrorister.

Sen hur en människa som leder ett riksdagsparti kan närvara och därmed hetsa upp stämningen ännu mer är för mig en gåta men Lars Ohly (V) upphör aldrig att förvåna (tyvärr).

Apropå sossarnas syn på Israeliska tennisspelar så kan detta vara en intressant detalj.
En av Israels spelare i dubbeln var Amir Hadad. Han tilldelades Arthur Ashe Humanitarian Award, sedan han ställt upp i dubbeln i Wimbledon 2002 med muslimen och pakistaniern Aisam-Ul-Haq Qureshi. ATP-chefen Mark Miles sa: “Under en sommar när rädsla och hat får många rubriker har Amir Hadad och Aisam-Ul-Haq Qureshi visat en efterlängtad avspänning med deras enkla budskap om tolerans genom tennis.”

Men i Malmö möter denne spelare hat, förakt, våld och rasistiska glåpord från en pöbel under ledning av Per Gahrton, Lars Ohly, Ilmar Reepalu, AFA, nynazister och islamister. Många så fega att de dålde sina ansikten i rånarluvor.

Snacka om skillnad i respekt för människors värde.
Man kan inte annat än skämmas över att händelserna utspelades i Sverige, och förakt för Malmö. Denna stad bör för alltid förlora alla möjligheter att arrangera några som helst internationella turneringar eller arrangemang. Malmö får inte fortsätta skämma ut Sverige som ett av de värsta rasistiska och hatfyllda platserna i Europa. Varför tar inte Mona Sahlin avstånd från SSU's och Reepalus agerande? Skäms hon inte eller delar hon samma vidriga människosyn som sitt ungdomsförbund?

Inga kommentarer: