torsdag 12 mars 2009

Nationella kampanjdagen igår

Mellan 300 och 400 MUF'are kampanjade den 11 mars.

Igår gick över 330 unga moderater ut på skolor och gator över hela landet för att prata politik med unga människor. Kampanjer kommer att hållas från Lund i söder till Arvidsjaur i norr och handlar om de saker som unga oroar sig över idag som jobb i framtiden och miljön.

- Vi ser att det finns ett ökat intresse för politik bland unga idag och därför går vi nu ut på gatorna, caféer och i skolor för att prata politik. När andra politiska ungdomsförbund tappar medlemmar fortsätter vi att öka med över 1 000 personer om året, säger förbundsordförande Niklas Wykman.

- Förra året värvade vi 660 personer på en dag och vårt mål är att slå det i år. Trots Internet med alla dess möjligheter ser vi att det personliga mötet är väldigt viktigt när det kommer till diskutera politik, avslutar Niklas Wykman.

Väntar med spänning på hur många nya frihetsvänner partiet fått. Cirka 350 medlemmar finns i Gävleborg och nu på lördag är det dags för stämma i Söderhamn. Jag har fått förtroendet att sitta i valberedningen för MUF Gävleborg och det har varit fantastiskt roligt. Aldrig förr har så många kandiderat till distrikstyrelsen och alla kandidater är av hög klass. Men nu har vi ett färdigt förslag som stämman får ta ställning till. En hel del nyheter utlovas och en väldigt stor händelse kan bli verklighet. Något som Muf Gävleborg aldrig tidigare kunnat stoltsera med, mer säger jag inte...

Jag kommer att ta lite bilder och lägga upp på söndag när jag kommer hem.

Bilden ovan är en del av MUF-tåget på Pride-festivalen, det växte och växte och växte tills moderaterna stod för fler deltagare än alla andra partier TILLSAMMANS!
(Kd var inte med dock *fniss*)

Inga kommentarer: